Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Αποστολίδης στο Metropolis: «Λύσεις για την διοίκηση υπάρχουν! Αρκεί να υπάρχει θέληση»

Ο βετεράνος άσος του ΠΑΟΚ Κούλης Αποστολίδης φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», αναλύοντας ένα ενδιαφέρον μοντέλο διοίκησης στο οποίο θα μπορούσε η ΠΑΕ να στηριχθεί για τα επόμενα χρόνια, είτε με πρόεδρο τον Ιβάν Σαββίδη, είτε με κάποιο άλλο πρόσωπο.

Αναλυτικά:

Αρχικά είπε:«Ο ΠΑΟΚ είναι καλά απλώς έχει μια παροδική ασθένεια η οποία θα περάσει. Έχει μια αρκετά μεγάλης μορφής γρίπη. Πιστεύω θα περάσει. Να το πάρουμε από την αρχή. Ο ΠΑΟΚ έλυσε κατά μεγάλο βαθμό το οικονομικό. Αυτό και μόνο τον κατατάσσει σε μια υγιή κατηγορία που του δίνει αισιοδοξία για το μέλλον. Προσωπική μου άποψη είναι ότι τα λεφτά είναι απαραίτητα, αλλά δεν είναι τα μόνα που μπορούν να σου δώσουν άμεσες λύσεις και επιτυχίες. Όλα αυτά βάσει των όσων γίνονται, δεν είναι δυνατά για να κάνουν τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή ή Κυπελλούχο για παράδειγμα από φέτος.

Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα. Ελπίζω ο κ.Σαββίδης να έχει μάθει από αυτές τις καταστάσεις. Αν κρίνω εξ αποτελέσματος, έχουν γίνει πολλά λάθη. Αυτό που θέλω να πω είναι πως εφόσον ο Σαββίδης έχει μάθει, είναι να προσαρμόσει το διοικητικό σχήμα με τον καλύτερο τρόπο στην ΠΑΕ και να μην λέει αυτά που πιστεύει ο ίδιος ότι αρέσει στον κόσμο, αλλά να κάνει ένα πλάνο διετίας και να περιοριστεί σε αυτό το πλάνο και τους στόχους του. Ούτε πλάνο έχει μέχρι στιγμής ούτε στόχους».

Για το μοντέλο διοίκησης: «Δεν έχει κανένα βήμα προς τα εμπρός ο ΠΑΟΚ. Ο χρόνος είναι το μοναδικό πράγμα που δεν αντικαθίσταται με τίποτα. Είναι κρίμα για τον ΠΑΟΚ με τόση καλή οικονομική κατάσταση να μην μπορεί να πετύχει μεγάλους στόχους. Να βρει κατάλληλο διοικητικό μοντέλο. Αν δεν έχεις καλή διοίκηση δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Ειπώθηκε πως ο Σαββίδης τόνισε πως δεν μπορεί να βρει κατάλληλους ανθρώπους. Να μπει ο ίδιος ο Σαββίδης πρόεδρος. Αλλά αν δεν μπορεί να άλλους λόγους να μπει πρόεδρος υπάρχουν και άλλες λύσεις μέσω άλλων μοντέλων διοίκησης.

Λύσεις υπάρχουν. Εάν ο κ. Σαββίδης είναι πρόεδρος, είναι πάνω από το ΔΣ, τότε έχει τον απόλυτο έλεγχο και μπορεί να διοικήσει τα πάντα. Αν δεν μπορεί να μπει ένας πρόεδρος στην ΠΑΕ που έχει να κάνει με όλα τα άλλα θέματα πλην του αγωνιστικού, που θα είναι οι υποδομές και η μεγάλη ομάδα. Εκεί θα λειτουργεί ένας προπονητής που θα ελέγχει τα πάντα και ακόμα ένας άνθρωπος που θα είναι ας πούμε ο υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος. Ο ένας θα δουλεύει πάνω στην ομάδα, ο άλλος θα είναι ο υπεύθυνος για τις αγωνιστικές αποφάσεις, αλλά και οι δύο θα λογοδοτούν για τις κινήσεις και τις σκέψεις του στον Σαββίδη. Βέβαια αυτό το πράγμα θέλει σκέψη και ανάλυση. Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει διάθεση».
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: