Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

«Έγινε πρόταση σε Κούδα»

2013052600418-preview
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο γνωστός νομικός, Μπάμπης Αποστολίδης. Μίλησε για την ποινή του ΠΑΟΚ και την διοικητική κατάσταση, ενώ αποκάλυψε πως στην αρχή της θητείας του ο Ιβάν Σαββίδης έκανε πρόταση να συμμετάσχει στην διοίκηση και στον Γιώργο Κούδα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μπάμπης Αποστολίδης:
“Όσον αφορά στη νέα δίωξη κατά του ΠΑΟΚ, δεν μπορεί κανείς να θεωρήσει μια απόφαση αμετάκλειτη πριν γίνει τελεσίδικη, ώστε να θεωρείται υποτροπή το οποιοδήποτε νέο αδίκημα. Δεν ξέρω αν θα εφαρμοστεί από αυτό που λέμε αθλητική δικαιοσύνη. Προσβάλουμε τα δικαστήρια και τους δικαστές όταν ονομάζουμε αυτά τα αθλητικά όργανα δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη και δικαστές είναι μόνο όσοι είναι δικαστές από το σύνταγμα ή δικαστές και εισαγγελείς με οργανική θέση στα δικαστήρια της χώρας. Τα υπόλοιπα είναι δικαιοδοτικά όργανα, ελέγχονται από την ΕΠΟ, την ΕΠΑΕ ή οποιονδήποτε άλλο.  Είναι διοικητικοί μηχανισμοί. Αθλητική δικαιοσύνη δεν υπάρχει. Όποιος το λέει προσβάλλει την δικαιοσύνη ως εξουσία καθιερωμένη από το σύνταγμα. Για να είναι κάποιος δικαστής πρέπει να τελειώσει νομική, να δώσει εξετάσεις στο δικαστικό σώμα, να περάσει από την σχολή δικαστών και να ορκιστεί στο σύνταγμα ότι είναι δικαστής της Ελληνικής πολιτείας και έχει οργανική θέση που δεν επηρεάζεται. Δεν τον παύουν, δεν τον διορίζουν και δεν τον αλλάζουν εκτός αν υπάρχει κάποιο ποινικό αδίκημα όπως το λέει το πειθαρχικό του Αρείου Πάγου. Απολαμβάνει ισοβιότητας και ανεξαρτησίας.  Αυτό που λέμε αθλητική δικαιοσύνη είναι δικηγόροι, παλαιοί δικαστές ή ότι άλλο θέλουν. Τους παίρνει η ΕΠΟ και λέει: “Έλα, είσαι το αθλητικό μου όργανο, η αθλητική δικαιοσύνη”. Χλευάζουμε την δικαιοσύνη όταν λέμε αθλητική δικαιοσύνη. Μπορούμε να λέμε αθλητική επιτροπή που πολλές φορές είναι δικηγόροι των ομάδων εκεί και κυρίως του κατεστημένου”.
Για την άποψη του νομικού επιτελείου του ΠΑΟΚ περί μη υποτροπής:
“Επιτέλους ακούσαμε μια σωστή νομική άποψη διότι τώρα αυτά που διαβάζω πως είχε την μπανάνα ο άλλος για να την φάει και έτσι την πέταξε κατά λάθος είναι ατυχέστατα και αστειότητες. Προσβάλουν και τους νομικούς της πόλης. Δεν ξέρω αν δημοσιεύθηκε έτσι ως δημοσιογραφική υπερβολή, ή αν είναι δημοσιογραφικό παρασκήνιο. Αυτό είναι αρχή που εφαρμόζεται στο ποινικό δίκαιο και στην ποινική δικονομία. Αυτά, όμως, δεν εφαρμόζονται στον ΚΑΠ απαραίτητα. Μπορούν να αποτελέσουν κανόνες ερμηνευτικούς του ΚΑΠ στο τι είναι υποτροπή και τι δεν είναι. Είναι ρητή η πρόβλεψη, αλλά δεν είναι υποχρεωμένοι να το ακολουθήσουν οι υπεύθυνοι της επιτροπής”.
Για τα κριτήρια με τα οποία αποφασίζουν:
“Αποφασίζουν με βάση τα συμφέροντα του κατεστημένου. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, έφαγε μπουκάλι στο Καραϊσκάκη, σωριάστηκε στο έδαφος και επιβλήθηκε 5.000 ευρώ ποινή στον Ολυμπιακό. Δεν επικροτώ την αλητεία των γηπέδων. Το θέμα όμως πάει πιο μακριά.
Ποιος εγκέφαλος που είναι δίπλα στον ΠΑΟΚ και στον Σαββίδη, ενώ την Δευτέρα εκδικαζόταν στην Επιτροπή Εφέσεων η έφεσή του, εισηγήθηκε να κατεβάσει 300 άτομα ο ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό; Ποιος νους φωτεινός που περιβάλλει τον Σαββίδη και την γυάλα που τον έχουν βάλει, εισηγείται τέτοια πράγματα; Και κάτι άλλο… Από πότε αγκαλιές και φιλιά εμείς με τους Παναθηναϊκούς και τον Αλαφούζο; Δεν λέω να μην έχουμε καλή σχέση αλλά αυτό διαφέρει από αγκαλίτσες και φιλάκια. Ξεχνάμε τι υποστήκαμε με τον Πατέρα; Αυτά δεν απέδωσαν σε τίποτα. Αγκαλίτσες και φιλάκια οι δύο πρόεδροι και πάρε τώρα στην καινούρια ποινή. Θέλω ισορροπία. Καλή και αθλητική σχέση. Η μνήμη μας όμως δεν πρέπει να είναι κοντή. Τι να θυμηθώ τον ΠΑΟΚ του 1980 που έπρεπε να πάρει 10 κύπελλα και πήρε μόνο δύο; Τον Βαρδινογιάννη που έμπαινε με τα πιστόλια; Ο μόνος που τον κατηγορούσαν τελικά αδίκως ήταν ο αείμνηστος Βουλινός που πήρε την ομάδα και έφυγε από το ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό.
Για να ήμαστε δίκαιοι με όλα οφείλουμε στον Σαββίδη το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν είναι στην θέση του Άρη.  Βέβαια βγαίνει και κάνει δηλώσεις ότι αν αφαιρεθούν βαθμοί από τα πλέι οφ θα δώσει πολύ σκληρή απάντηση αλλά εγώ δεν είδα καμία απάντηση. Το θέμα είναι να κάνουμε σωστά την δουλειά μας και να μην κάνουμε πολύ θόρυβο. Του έχω πει εγώ του Σαββίδη και δεν με ακούει. Δεν της ώρας να δημοσιοποιήσω την επιστολές που ανταλλάξαμε. Από εκεί μέσα πρέπει να αλλάξουν και τα καθίσματα της Τούμπας. Όχι μόνο τους Βρυζο-Ζαγοράκηδες. Μυρίζουν καμαρίλα ακόμα και οι καρέκλες.
Όταν ήταν να φέρει τον Γκαγκάτση και είχαμε αλλάξει σκληρές επιστολές, όχι μόνο δεν μας άκουσε, όχι μόνο δεν έβαλε διοίκηση σύμβολα του ΠΑΟΚ που μπορούν να πούνε δύο κουβέντες, όπως ο Γιώργος Κούδας και ο Λυσσαρίδης. Είχε προταθεί και στον Κούδα να μπει στη διοίκηση στις αρχές επί Σαββίδη, αλλά δεν δέχτηκε επειδή είδε τι γινόταν εκεί μέσα και την έκανε όπως και εγώ. Στην Δίκη του ΣΚΑΙ όταν μίλησα ήμουν πολύ σκληρός και επειδή το ΣΚΑΙ είναι απέναντι από το Καραϊσκάκη στις 3 το πρωί ήρθε η αστυνομία και με πήρε επειδή είχαν πλακώσει καμιά 100αρια Ολυμπιακοί και δεν μπορούσα να φύγω. Θέλουμε από τον Σαββίδη να πάρει είδηση τι γίνεται και να βγει από την γυάλα.
Επίσης, να μην κάνει ανόητες κινήσεις που προσβάλλουν την ομάδα. Τι είναι αυτό το ζητείται πρόεδρος σε αγγελία; Να καταθέσει βιογραφικό, τότε, και ο Γράντας ή ο Μαρινάκης. Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά. Ευτυχώς αποσύρθηκε η αγγελία αυτή, απ’ ότι πληροφορούμαι. Όταν μια μεγάλη ανώνυμη εταιρεία που είναι και επιχείρηση, ψάχνει να βρει στελέχη, πάει σε εξειδικευμένους ανθρώπους. Πάει σε εταιρείες που κάνουν διαχείριση ανθρωπίνων πόρων και τους αναθέτει να της βρουν πέντε άτομα από τις συνεντεύξεις που κάνουν για να διαλέξει. Ασχολούνται εξειδικευμένοι και λένε αυτοί είναι οι καλύτεροι. Μίλα μαζί τους και πάρε τους. Δεν μπορεί να βγαίνει ο Ζαγοράκης και να λέει με δήλωση πως έχει τις απόλυτες διαβεβαιώσεις πως θα καλυφθεί το θέμα με το προπονητικό κέντρο και πως θα ρυθμιστεί το χρέος. Δεν το βλέπω από πολιτικής πλευράς αλλά από πλευράς κοροϊδίας του κόσμου”.
Για το προπονητικό κέντρο στην Θέρμη:
“Εγώ ως ΠΑΟΚτσής το έψαξα το θέμα και δεν είναι θέμα της περιφέρειας αλλά της Αποκεντρωμένης διοίκησης. Ως νομικός ήμουν πλέον βέβαιος πως μια τέτοια απόφαση του δήμου δεν μπορεί να περάσει γιατί όσοι έβαζαν την υπογραφή τους στην Αποκεντρωμένη την άλλη μέρα θα αντιμετώπιζαν τον εισαγγελέα. Δεν το επιτρέπει ο νόμος. Από εκεί και πέρα πρέπει με μια τροπολογία να αλλάξει ο νόμος αλλά δεν γίνεται φωτογραφικά. Πρέπει να γίνει σωστή ρύθμιση, πρέπει να γίνει σωστά και οργανωμένα. Όχι με πασαλείμματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος ενστάσεων. Είδαμε το περίφημο γήπεδο του Παναθηναϊκού που ακόμα δεν μπήκε πέτρα εδώ πέντε χρόνια που το ακούμε. Θέλει σοβαρότητα”.
 Για την ποινή με μείον τρεις βαθμούς του ΠΑΟΚ από τα πλέι οφ:
“Είναι άδικη, καταχρηστική και παράνομη. Θέλω να υπενθυμίσω δύο νομικά προηγούμενα. Δωροδοκία επί  Χρυσοβιτσάνου, Ζαφειρόπουλου της ΑΕΚ προς τον Πανθρακικό. Η ποινή ήταν αποκλεισμός της έδρας και αφαίρεση πέντε βαθμών από την ΑΕΚ που ίσχυαν από το προηγούμενο πρωτάθλημα. Αν θέλανε να αφαιρέσουν βαθμούς δεν έπρεπε από τα πλει οφ αλλά από την κατάταξη πριν από τα πλέι οφ. Το έκαναν όμως επίτηδες για να αφαιρέσουν βαθμούς που κερδίσαμε μετά την επέλευση του γεγονότος για το οποίο τιμωρηθήκαμε.  Εδώ το παράδοξο νομικό είναι πως μας επιβάλλεται μια ποινή που έπρεπε να επιβληθεί στο πρωτάθλημα και όχι στα πλέι οφ. Τι δουλειά έχουν τα πλέι οφ;  Βέβαια, με όλα αυτά που λέω δικαιολογώ την αγανάκτηση του κόσμο, αλλά όχι την αλητεία”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: