Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Oι 11 καλύτεροι της Πρέμιερ Λιγκ...!

Ο Μιχάλης Τσόχος λίγες ώρες πριν ολοκληρωθεί το φετινό αγγλικό πρωτάθλημα, επιλέγει την καλύτερα ενδεκάδα. Φυσικά παίζει 4-4-2!  
Ταλέντα όπως ο Λουκ Σο ή ο Ρος Μπάρκλεϊ, παίκτες που παρουσίασαν τρομακτική εξέλιξη όπως ο Ντάνιελ Στάριτζ της Λίβερπουλ, ο Ανταμ Λαλάνα της Σαουθάμπτον και ο Σέιμους Κόλμαν της Εβερτον, σπουδαίοι παίκτες που έκαναν τρομακτική χρονιά όπως ο Σουάρες, ο Τουρέ και ο Αζάρ, σταθερές αξίες όπως ο Κομπανί και leaders που έκαναν ίσως την καλύτερη σεζόν της καριέρας τους, όπως ο Στήβεν Τζέραρντ.
Η φετινή Πρέμιερ Λιγκ εκτός από συναρπαστική εξέλιξη, είχε και μεγάλους πρωταγωνιστές. Παρακολουθώντας την πιο στενά από κάθε άλλη χρονιά και λόγω των μεταδόσεων που έκανα στον ΟΤΕ TV, είναι αλήθεια ότι δυσκολεύτηκα πολύ να επιλέξω την καλύτερη ενδεκάδα, αλλά όταν επιλέγεις για σύστημα το... FourFourTwo όλα γίνονται ευκολότερα.
Τερματοφύλακας
Ούγκο Γιορίς

Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές επέλεξαν τον Τσεχ της Τσέλσι. Λογική επιλογή της σταθερής αξίας του Τσεχ, ο οποίος πάντως δεν έκανε κάτι περισσότερο από τις προηγούμενες χρονιές, ούτε αποδείχτηκε καθοριστικός στην οικονομία του πρωταθλήματος. Ακόμη και η απουσία του τις τελευταίες αγωνιστικές δεν φάνηκε λόγω Σβάρτσερ. Αλλοι υποψήφιοι θα μπορούσαν να ήταν ο Μινιολέ της Λίβερπουλ, ο πολύ βελτιωμένος Σέζνι της Αρσεναλ και ο Μπέγκοβιτς της Στόουκ. Κατά την άποψη μου όμως το καλύτερο πρωτάθλημα από όλους τους γκολκίπερ το έκανε ο Γάλλος τερματοφύλακας της Τότεναμ, Ούγκο Γιορίς. Με μερικές από τις πιο εντυπωσιακές επεμβάσεις, σταθερός όλη τη χρονιά, ο Γιορίς θα... εξαργυρώσει την πολύ καλή χρονιά του με μία (λογικά) πανάκριβη μεταγραφή στην Παρί.

Δεξί μπακ
Σέιμους Κόλμαν

Ο Μπακαρί Σανιά και ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς έκαναν μάλλον μέτρια χρονιά, ο Ματιέ Ντεμπισί ήταν καλός με τη Νιουκάστλ, αλλά η πολύ κακή εικόνα της ομάδας του, τον παρέσυρε κι' αυτόν, όπως και τον Ράφαελ της Μαν. Γιουνάιτεντ. Ο Ναθάνιελ Κλαϊν της Σουθάμπτον όποτε έπαιξε ήταν εξαιρετικός, αλλά σχεδόν μοιράστηκε τα ματς με τον πιτσιρικά, τον Τσέιμπερς. Ο Γούοκερ της Τότεναμ ήταν σαφώς χειρότερος από πέρυσι, οπότε τι μας μένει; Ο καταπληκτικός και φέτος Πάμπλο Ζαμπαλέτα της Μάντσεστερ Σίτι και η αποκάλυψη της σεζόν Σέιμους Κόλμαν. O Ιρλανδός ακραίος οπισθοφύλακας της Εβερτον έπαιξε ασταμάτητα, έτρεξε ασταμάτητα, έβαλε 6 γκολ, έβγαλε 3 ασίστ. Κερδίζει στο νήμα τον Αργεντινό.

Αριστερό μπακ
Λουκ Σο

Οι βασικοί υποψήφιοι ήταν τρεις. Ο νεαρός Λουκ Σο που με την Σαουθάμπτον έκανε παπάδες, ο Λέϊτον Μπέινς της Εβερτον και ο Αθπιλικουέτα της Τσέλσι που άφησε τον πάγκο τον Ασλεϊ Κόουλ. Ο Εβρα χάθηκε μαζί με την ομάδα του, Μονρεάλ και Γκιμπς της Αρσεναλ δεν έκαναν καλή σεζόν, Κλισί και Κολάροφ μοιράστηκαν τα ματς στη Σίτι και ο Μάρκος Αλόνσο πήγε αργά στη Σάντερλαντ. Συνεπώς Λουκ Σο και λόγω ηλικίας και λόγω ταλέντου. Αν και δεν έχει κλείσει τα 20 είναι πολύ πιθανό να είναι ακόμη και βασικός στο Μουντιάλ με την Εθνική Αγγλίας, ενώ χάρη στην καταπληκτική χρονιά που έκανε έρχεται η μεταγραφή σε μεγάλο club με 30 εκατ. Λίρες!

Κεντρικοί αμυντικοί
Γκάρι Κέιχιλ, Ντέγιαν Λόβρεν

Οι ποδοσφαιριστές ψήφισαν ως καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς, τον Κέιχιλ της Τσέλσι και τον Κομπανί της Σίτι. Για τον πρώτο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έκανε καταπληκτική σεζόν και κυρίως χάρη στη δική του παρουσία η Τσέλσι είχε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Ο Κομπανί είναι ένας από τους 3 – 4 καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς στον κόσμο, αλλά σούπερ πρωτάθλημα δεν λες ότι έκανε. Εχασε αρκετά ματς με προβλήματα τραυματισμών, είχε το λάθος στο ματς με τη Λίβερπουλ που παραλίγο να κοστίσει τον τίτλο στην Σίτι. Ο Κοσιενλί και ο Μερτεσάκερ έκαναν πολύ καλή σεζόν, αλλά τρεις τέσσερις συντριβές που γνώρισε η Αρσεναλ στα ντέρμπι χάλασαν την εικόνα τους. Οσο κι' αν μοιάζει υπερβολικό, δύο από τους τέσσερις της άμυνας να είναι παίκτες της Σαουθάμπτον, ο δεύτερος καλύτερος αμυντικός, μετά τον Κέιχιλ, ήταν ο Κροάτης Ντέγιαν Λόβρεν των “Αγίων”.


Κεντρικά χαφ
Γιάγια Τουρέ, Στήβεν Τζέραρντ

Πολλοί είναι οι παίκτες που αγωνίζονται στον άξονα της μεσαίας γραμμής και έκαναν πολύ καλό πρωτάθλημα, αλλά η επιλογή των δύο κορυφαίων ήταν εύκολη. Ο Γιάγια Τουρέ της Σίτι στην πιο παραγωγική του σεζόν, έκανε το καλύτερο πρωτάθλημα της καριέρας του, ενώ ο Στήβεν Τζέραρντ της Λίβερπουλ παίζοντας ως deeplying playmaker έκανε θραύση και με τα γκολ του και κυρίως με τις ασίστ. Πολύ εύκολη επιλογή και οι δύο. Αν δεν υπήρχαν οι δυο τους θα κάναμε κουβέντα για τον Ράμσεϊ της Αρσεναλ, τον Ραμίρες της Τσέλσι, τον Παουλίνιο της Τότεναμ και τον Φερναντίνιο της Σίτι. Εξαιρετικό πρωτάθλημα και από τον Σναϊντερλεν της Σαουθάμπτον, τον Ντελφ της Αστον Βίλα, τον Χαντλεστόουν της Χαλ και τον Σισοκό της Νιουκάστλ.


Αριστερό χαφ
Εντέν Αζάρ

Ο Αζάρ της Τσέλσι παίρνει την φανέλα του βασικού σπίτι και με απλές διαδικασίες. Δεν είναι ο μόνος που έκανε καλό πρωτάθλημα, αλλά ήταν μακράν ο καλύτερος όλων. Μόνος του κρατούσε την Τσέλσι μέχρι το τέλος στο κυνήγι του τίτλου και όταν προς το τέλος της σεζόν τραυματίστηκε η Τσέλσι τα έχασε όλα. Οποιον άλλο και να αναφέρουμε από αυτούς που έκαναν καλό πρωτάθλημα δεν θα βρούμε σημείο σύγκρισης με τον Αζάρ.

Δεξί χαφ
Ραχίμ Στέρλινγκ

Οι παίκτες ψήφισαν ως καλύτερο τον Ανταμ Λαλάνα της Σαουθάμπτον. Εκανε όντως σπουδαίο πρωτάθλημα. Παίκτης που στο... μάτι είναι πολύ χορταστικός. Σίγουρα είναι μία πολύ δυνατή υποψηφιότητα. Παρά ταύτα στο νήμα θα επιλέξω Ραχίμ Στέρλινγκ. Στο κάτω κάτω, είχαν ακριβώς τις ίδιες στατιστικές επιδόσεις (9 γκολ και 6 ασίστ και οι δύο) με την διαφορά ότι ο μικρός της Λίβερπουλ τις είχε σε λιγότερα ματς. Συμπαθητική χρονιά ο Καθόρλα και ο Σίλβα.

Επιθετικό δίδυμο
Λουίς Σουάρες, Βίλφριντ Μπόνι
Νομίζω ότι για τον Σουάρες δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Προφανώς ο καλύτερος επιθετικός στην Ευρώπη την φετινή σεζόν και όχι μόνο στην Αγγλία. Για τον παρτενέρ του, οι παίκτες στην Αγγλία ψήφισαν τον συμπαίκτη του, τον Ντάνιελ Στάριτζ. Πολύ λογική επιλογή. Οπως λογική θα ήταν και ο Ρούνεϊ, ο μοναδικός που διασώθηκε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εξαιρετική σεζόν έκανε και ο Αγκουέρο, μόνο που έχασε σχεδόν τα μισά ματς. Το ίδιο ισχύει και για Τζέκο, Νεγρέδο. Προσωπικά θα επιλέξω τον Μπόνι. Ο Ιβοριανός φορ στην πρώτη του χρονιά στην Αγγλία έκανε θραύση με 15 γκολ και 3 ασίστ και ήταν ο βασικός λόγος που η Σουόνσι δεν κινδύνεψε. Σκόραρε ακατάπαυστα και στο Europa League. Πολύ καλό πρωτάθλημα και ο Ρεμί της Νιουκάστλ.



Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: