Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Εζίλ: "Είμαι χαρούμενος στην Άρσεναλ"

Ο διεθνής Γερμανός μέσος,Μεσούτ Εζίλ μίλησε στη "Bild" για την πρώτη του σεζόν στην Αγγλία με την Άρσεναλ, αλλά και για το επικείμενο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Βραζιλία.

Aναλυτικά η συνέντευξη:

Κύριε Εζίλ, τον άλλο μήνα ξεκινάει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα διεξαχθεί κάτω από δύσκολες συνθήκες. Είναι πρόβλημα αυτό;

Όταν βρίσκομαι στο γήπεδο και όλος ο κόσμος με βλέπει, θα ξεχάσω και την ζέστη και όλα. Μετά, μπορώ να περάσω ευχάριστα σαν μικρό παιδί. Θα αντιμετωπίσουμε το θέμα του καιρού.

Ποια είναι η κατάστασή σου για την εθνική ομάδα;

Είχα τα πάνω μου και τα κάτω μου, αλλά είμαι ικανοποιημένος. Η Άρσεναλ δεν κατέκτησε κάποιον τίτλο την τελευταία δεκαετία και την άλλη Κυριακή μπορούμε να πάρουμε το Κύπελλο Αγγλίας. Για μένα θα είναι το τρίτο Κύπελλο σε τρεις χώρες.

Αρχικά, ήσουν ο λυτρωτής της Άρσεναλ, αλλά μετά τον δεύτερο αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου, κατηγορήθηκες στην Αγγλία ότι ήσουν απών σε μεγάλα ματς. Σε ενόχλησε;

Όχι, μερικές φορές συμβαίνει αυτό. Στο Μόναχο, τραυματίστηκα έπειτα από τρία λεπτά, αλλά ήθελα να συνεχίσω να παίζω. Είμαι χαρούμενος με την πρώτη μου σεζόν.

Είσαι αρκετά ώριμος να οδηγήσεις την Γερμανία στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου;

Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα. Θέλω να κάνω αυτά που μου αναλογούν, αλλά πρέπει να δουλέψουμε ομαδικά. Υπάρχουν μερικές ομάδες που είναι ανάμεσα στα φαβορί.

Είναι και η Γερμανία;

Φυσικά, θέλουμε να γίνουμε Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Η τρίτη θέση και το να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, δεν μας αρκεί πλέον.

Η Μπάγερν απέτυχε να περάσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League. Θα έχει αυτό αρνητικό αντίκτυπο στο Παγκόσμιο Κύπελλο;

Δε νομίζω. Έχουν καιρό να το χωνέψουν. Το 2010 η Μπάγερν έχασε στον τελικό του Champions League και μετά παίξαμε καλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αν η Γερμανία κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα παντρευτείς τη Μάντι;

Πρώτα απ' όλα, θα επικεντρωθώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μετά, θα πάνω για ωραιότατες διακοπές. Το τι θα συμβεί ύστερα απ' αυτό, δεν το ξέρω ακόμα. Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: