Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

«Έλειψε η εμπειρία από την Εθνική»

6a8d06cd58b145f7d4b7acd4d8d15fbe_L
Στον Arena 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην πλέον καλαθοσφαιριστής της Εθνικής ομάδας και αρκετών μεγάλων ομάδων Λάζαρος Παπαδόπουλος, και αναφέρθηκε στον αποκλεισμό της Εθνικής Μπάσκετ από την Σερβία αλλά και στην wild card που πήρε η Ελληνική Ομοσπονδία για την συμμετοχή της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. 
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος στον Arena 89,4:
Για το αν στεναχωρήθηκε για τον αποκλεισμό της Εθνικής τόνισε:«Όλοι στεναχωρεθήκαμε , εντάξει ίσως να ήταν και αναμενόμενο γιατί είναι δύσκολο μία ομάδα να κρατήσει καθαρά αγωνιστικά να είναι συνέχεια στο πικ και να παίζει συνέχεια καλά. Είναι λογικό να έχει σκαμπανεβάσματα να έχει μία κάμψη και το άσχημο είναι ότι έτυχε αυτή η κάμψη να είναι στο πιο κρίσιμο σημείο. Αν δείτε στα προηγούμενα μετάλλια που έχουμε κατακτήσει η ομάδα είχε αρκετές δυνατές ήττες στον όμιλο που μπορούσε να ξυπνήσει και να ανακάμψει και να παίξει καλά στα χιαστοί παιχνίδια, ενώ όσες φορές πήγαμε αήττητοι  κάναμε την κακή η την άσχημη εμφάνιση στο πιο κρίσιμο σημείο.»
Για τον τρόπο διεξαγωγής του Παγκόσμίου Κυπέλλου στα χιαστοί παιχνίδια και τον αν είναι άδικος σχολίασε: «Δεν ξέρω αν θα ήταν πιο δίκαιος κάπως αλλιώς , πάντως είναι πολύ μικρό το χρονικό περιθώριο γιατί με αυτήν την λογική θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο το πρωτάθλημα.Αλλά αυτό που συμβαίνει τώρα κρατάει λίγο και το ενδιαφέρον έχει μία αίγλη έτσι το Παγκόσμιο Κύπελλο.»
Για την πτώση της Εθνικής στην τρίτη περίοδο του χθεσινού αγώνα και τους λόγους αυτής δήλωσε:«Καταρχάς αν δούμε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια της Εθνικής στο τουρνουά δεν έχει δυσκολευτεί σε κανένα παιχνίδι, δεν είχε περάσει το τεστ να δοκιμαστεί στο πως θα αντιδράσει. Ήταν η πρώτη φορά που είχε ζόρικο αντίπαλο, που ήταν πίσω στο σκορ και ίσως δεν είχε απλώς συνηθίσει. Είναι μία καινούργια ομάδα με καινούργιο προπονητή με τελείως διαφορετική φιλοσοφία που προσπάθησε να περάσει ο Φώτης Κατσικάρης άρα ίσως ήταν και αναμενόμενο. Απλώς ίσως η ομάδα δεν έχει εμπειρία.»
Για το αν έπρεπε να δώσει η ομοσπονδία αυτά τα 800.000 ευρώ για να πάρει την wild card για να συμμετέχουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο σε τέτοιους καιρούς σχολίασε χαρακτηριστικά:«Εγώ δεν θα βάλω την Ελληνική κρίση μπροστά, εγώ ξέρω ότι οι περικοπές που έγιναν  στην Ελληνική ομοσπονδία ήταν πρώτον το αναπτυξιακό πρόγραμμα. Αυτή την στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει αναπτυξιακό πρόγραμμα ,δεν υπάρχει σχολικό πρωτάθλημα, τα παιδικά και εφηβικά τμήματα παραπαίουν. Δεν δίνονται καν χρήματα για μετακινήσεις ,οι ομάδες δεν θέλουν να ανέβουν κατηγορία διότι δεν μπορούν αντέξουν τα έξοδα άρα σε μία τέτοια εποχή  το να δώσεις αυτά τα χρήματα όταν δεν έχεις σωστές βάσεις και βάσεις είναι το αναπτυξιακό σου πρόγραμμα γίνεσαι προκλητικός ως προς το μπάσκετ όχι προς την κοινωνία.»
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: