Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

«Δεν είχαμε σωστή ιδιοσυγκρασία»

SFAIR
Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο γνωστός προπονητής, Γιάννης Σφαιρόπουλος και σχολίασε μεταξύ άλλων τον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδας από την συνέχεια του Μουντομπάσκετ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος:
Για το αποκλεισμό της ομάδας:
«Η ίδια η ομάδα είχε δημιουργήσει προσδοκίες. Σε όλους άρεσε το μπάσκετ που βλέπαμε και μας ανέβασε τις προσδοκίες. Κάναμε ένα κακό παιχνίδι και το αποτέλεσμα ήχησε στα αυτιά μας πιο δυνατά. Αν είχαμε δύο ήττες θα ήταν διαφορετικά. Όταν παίζει αυτό το ματς και δεν έχεις ξεκινήσει καλά μπορείς να αναστρέψεις το κλίμα και αυτό έκαναν οι Σέρβοι. Από την άλλη η ομάδα μας έχει δουλέψει πολύ σωστά. Τα παιχνίδια στην Σεβίλλη το έδειξαν αυτό. Το χιαστί παιχνίδι είναι δύσκολο γιατί αλλάζει ο χαρακτήρας και στην ιδιοσυγκρασία του καθενός είναι πως θα το αντιμετωπίσει. Στον όμιλο μπορείς να έχεις μια κακή μέρα όπως στο χιαστί δεν υπάρχει τέτοια επιλογή.  Ο φίλαθλος κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει γιατί παίξαμε έτσι με την Σερβία. Δεν είχαμε το πάθος και την ψυχή να παίξουμε σκληρά. Αμυντικά δεν ήμασταν καλοί, κάναμε πράγματα τακτικής που δεν πιάσανε γιατί όλα πήγαν στραβά και μοιραία ήρθε το αποτέλεσμα. Είχα πει πως δεν θα είναι εύκολοι οι Σέρβοι γιατί έχουν παράδοση και έχουν ταλέντα. Αυτά τα καλά λόγια που όλοι μας έλεγαν στα πρώτα παιχνίδια ήθελα να τα λένε και μετά το χιαστί. Αυτό σε στείλει πάνω η σπίτι σου. Ασφαλώς και μια ομάδα σαν την δική μας δημιούργησε θετική αύρα και προσδοκίες. Ένα παιχνίδι νοκ άουτ όμως είναι εντελώς διαφορετικό και ξεκινάς από την αρχή. Εκεί που είσαι χαρούμενος πρέπει να έχεις την σοβαρότητα και την σωματική ετοιμότητα να παίξεις στον τελικό. Έτσι είναι ο αθλητισμός».
Για το αν τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν ήταν στην αποστολή ήταν ο Κουφός ή ο Σπανούλης:
«Νομίζω πως δεν πρέπει να μπούμε σε αυτή την διαδικασία. Είναι άδικο για τα παιδιά που ήταν εκεί. Τα παιδιά που πήγαν εκεί πήγαν με όλη τους την ψυχή και την καρδιά. Η ομάδα έβγαζε υγεία. Ο Φώτης Κατσικάρης και όλοι οι Έλληνες προπονητές είμαστε πολύ ψηλά. Ένα ανάποδο αποτέλεσμα δεν μπορεί να καταρρίψει όλα αυτά».
Για τον Άρη και τον ΠΑΟΚ:
«Ο Άρης τώρα τελευταία και  ο ΠΑΟΚ είναι ενδιαφέρουσες περιπτώσεις. Πρέπει να έχουν συνθήκες αυτές οι ομάδες ώστε να μπορέσει ο κάθε προπονητής να δείξει το έργο του.  Δεν εννοώ υψηλά μπάτζετ αλλά μια νοικοκυροσύνη και μια σταθερότητα ώστε να παίρνουν όλοι τα χρήματα τους. Και στον ΠΑΟΚ και στον Άρη οι διοικήσεις έτσι λειτουργούν και προσπαθούν από την μία να εξυγιάνουν τις ομάδες από τα χρέη παλαιότερων ετών ώστε να λειτουργούν μελλοντικά νοικοκυρεμένα. Τότε θα μπορούν να μεγαλουργήσουν».
Για τον Πανιώνιο:
«Ο Πανιώνιος με το που έφυγε ο κ. Λιανός άλλαξαν τα δεδομένα, υπάρχει η κίνηση του κ. Μαργιέτη και προχωράνε οι διαδικασίες. Τα δεδομένα θα είναι πιο χαμηλά. Οι άνθρωποι που θα αναλάβουν θα προσπαθήσουν να φτιάξουν μια κατάσταση ανάλογης της ιστορίας του Πανιωνίου. Αυτό το κεφάλαιο για εμένα έχει κλείσει. Υπήρξαν πολλές προτάσεις από Ελλάδα και εξωτερικό, κάποιες δεν ήταν ιδανικές και περιμένω να δω την συνέχεια».
Για το αν ο Μποχωρίδης θα μπορέσει να προσαρμοστεί στον Παναθηναϊκό:
«Είναι πολύ θεωρητική ερώτηση. Έχει τα προσόντα να εξελιχθεί. Αν γίνει σαν τον Διαμαντίδη, καλύτερος ή χειρότερος είναι σχετικό. Έχει τις δυνατότητες να καθιερωθεί σε υψηλό επίπεδο και πιστεύω πως έχοντας σεμνότητα και με χαμηλούς τόνους μπορεί να ανέβει σκαλοπάτια. Μακάρι να εξελιχθεί και να έχουμε άλλον ένα καλό παίκτη για την Εθνική».
Για τον Βεζένκοφ:
«Είναι αν ταλέντο, ξέρουμε την αξία του, έχει δυνατότητες και όλοι πρέπει να δουλεύουν καθημερινά για να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους. Θεωρώ πως και τον Βεζένκοφ θα τον δούμε πολύ ψηλά τα επόμενα χρόνια».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: