Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Τοπαλίδης: «Ο Αθανασιάδης έχει θέση σε αυτή την Εθνική»

Στο «Αθλητικό Μetropolis» και στην  εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην συνεργάτης του Ότο Ρεχάγκελ , Γιάννης Τοπαλίδης.

Σε ερώτηση για το πώς είδε τον αγώνα της Εθνικής μας ομάδας με τη Ρουμανία ο έμπειρος τεχνικός επισήμανε: «Πάντα όταν χάνεις ένα παιχνίδι γίνεται κριτική και υπάρχουν αρνητικές αντιδράσεις.

Το πιο μεγάλο αρνητικό στοιχείο είναι  ότι παίξαμε χωρίς φιλάθλους και ειδικά όταν παίζεις με μια ομάδα που είναι στα μέτρα σου ή λίγο κατώτερη. Χρειαζόμασταν τον κόσμο. Αν το δούμε καθαρά αγωνιστικά θα παραδεχτούμε ότι δεν ήμασταν καλοί». 

Για την 11αδα που παρέταξε ο Ρανιέρι: «Όσο αφορά την 11δα που κατεβάζει κάθε προπονητής  έχει παρακολουθήσει τον αντίπαλο, έχει δει τους παίκτες του , κατέβασε μια βάσει του αντιπάλου και των προπονήσεων . Πίστευε ότι μπορούσε με  αυτή την  11αδα ότι θα μπορούσε να κερδίσει. Προσωπικά πιστεύω ότι άφησε απορίες. Δεν ήταν ιδανική».

Για τις επιλογές του Ιταλού τεχνικού: «Όσο αφορά τον Αθανασιάδη το είπα και πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο ότι  έπρεπε να ήταν στην αποστολή, αλλά είπαμε ότι ο προπονητής παίρνει τις αποφάσεις αυτές. Όπως και χθες που έπρεπε να παίξει από την αρχή  γιατί είναι ένας ποδοσφαιριστής που είναι πάντα μέσα στις φάσεις , παίκτης που σκοράρει , σε πολύ καλή κατάσταση. έτοιμος. Ο Αθανασιάδης έχει θέση σε αυτή την Εθνική ομάδα. Και τον Μήτρογλου τον θεωρώ καλό παίκτη , αλλά δεν είναι έτοιμος.

Για το να θα υπάρξουν αλλαγές στο τρόπο που παίζει η Εθνική στη μετά Σάντος εποχή ο Γιάννης Τοπαλίδης πρόσθεσε: : «Πολλές φορές ακούω πως γίνεται λόγος για αλλαγή φιλοσοφίας. Μερικοί μπορεί να περιμένουν ότι θα  δούνε ένα φανταστικό επιθετικό ποδόσφαιρο. Η φιλοσοφία βγαίνει βάσει του υλικού και δεν έχουμε τέτοιο υλικό για να παίξουμε αυτό το ποδόσφαιρο. Αυτό τουλάχιστον πιστεύω εγώ.  Ότι φιλοσοφία και στρατηγική να έχει ο Ρανιέρι βάσει των ικανοτήτων των ποδοσφαιριστών του θα πορευτεί. Σίγουρα είμαστε καλύτερη ομάδα στον όμιλο είμαι 100% σίγουρος ότι θα προκριθούμε , αλλά μην περιμένουμε να δούμε μια επιθετική ομάδα κατά την προκριματική φάση . Πάνω από όλα στις ικανότητες και στις δυνατότητες. Και χθες δεν παίξαμε αμυντικά , εμείς είχαμε τον πρώτο λόγο αλλά δεν δημιουργήσαμε φάσεις. Οι αντίπαλοι μην ξεχνάμε ένα ημίχρονο έπαιξαν με δέκα παίκτες.

Πάνω από όπλα είναι να έχεις μια καλή ομάδα. Αλλά κυρίως να έχεις παίκτες με ατομικές ικανότητες  που να μπορούν να τρυπήσουν οι πλάγιοι τις άμυνες. Αυτό μας λείπει. Άλλοι δεν έχουν τόσο καλή ομάδα αλλά έχουν δύο τρεις πλάγιους που κάνουν άνω κάτω την άμυνα.

Επίσης , δεν πρέπει να κάνουμε σύγκριση αυτής της ομάδας με αυτή του Euro. Εκείνη η ομάδα πήρε το Euro, και είναι καλύτερη επειδή πήρε το κύπελλο».
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: