Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ευρωμπάσκετ και στο βάθος… Ρίο!

Το Ευρωμπάσκετ του 2015 θα αποτελέσει και… προκριματικό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, που θα γίνουν στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Πώς μοιράζονται τα εισιτήρια.

Ευρωμπάσκετ και στο βάθος… Ρίο
Το Μουντομπάσκετ τελείωσε πρόωρα για την Εθνική. Ο επόμενος στόχος της λέγεται Ευρωμπάσκετ του 2015 και μάλιστα εκεί θα είναι… διπλός. Κι αυτό γιατί μέσα από το τουρνουά που θα συνδιοργανωθεί 15-20 Σεπτεμβρίου του 2015 σε Γαλλία, Λετονία, Κροατία και Γερμανία, με την πρώτη να φιλοξενεί πέρα από όμιλο και την τελική φάση, θα προκύψουν και τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Στο τουρνουά μπάσκετ του Ρίο ντε Τζανέιρο θα λάβουν μέρος δώδεκα ομάδες και μέχρι τώρα δεδομένη παρουσία έχει μόνο η διοργανώτρια. Απευθείας από το Ευρωμπάσκετ θα περάσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες μόνο οι δύο ομάδες που θα φτάσουν στον τελικό, εκτός αν η μία εξ αυτών έχει προκριθεί ως παγκόσμια πρωταθλήτρια από το Μουντομπάσκετ που βρίσκεται σε εξέλιξη (σε αυτή την περίπτωση εισιτήριο θα πάρει και ο τρίτος του Ευρωμπάσκετ).

Από εκεί και πέρα ένα εισιτήριο θα πάρει ο πρωταθλητής Αφρικής του 2015, δύο θα προκύψουν από τους Παναμερικανικούς Αγώνες του 2015, ένα ο πρωταθλητής Ασίας του 2015 και ένα ο πρωταθλητής Ωκεανίας του 2015.

Τα τρία εναπομείναντα εισιτήρια θα δοθούν σε ένα Προολυμπιακό Τουρνουά, που θα γίνει 4-11 Ιουλίου του 2016 σε μέρος που ακόμη δεν έχει αποφασιστεί. Σε αυτό αναμένεται να συμμετέχουν τέσσερις χώρες από την Ευρώπη.

Συνεπώς ο μίνιμουμ στόχος της Εθνικής στο επόμενο Ευρωμπάσκετ θα είναι έκτη (ίσως και έβδομη) θέση για να είναι παρούσα τουλάχιστον στο Προολυμπιακό Τουρνουά.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: