Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Στη Γαλλία το Ευρωμπάσκετ του 2015!!

Στα γήπεδα της Γαλλίας θα διεξαχθεί η τελική φάση -από τους «16» και μετά- και ένας όμιλος του Ευρωμπάσκετ του 2015, όπως ανακοίνωσε η FIBA! Σε Κροατία, Λετονία και Γερμανία τα υπόλοιπα γκρουπ.

Στη Γαλλία το Ευρωμπάσκετ του 2015!
Habemus… διοργανωτές! Μετά την απόσυρση της Ουκρανίας, λόγω της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί εκεί, η FIBA επέλεξε τη Γαλλία ως τη χώρα που θα φιλοξενήσει την τελική φάση, αλλά και έναν όμιλο του Ευρωμπάσκετ του 2015 (4-20/9).

Οι αγώνες των άλλων τριών ομίλων θα διεξαχθούν σε Κροατία, Λετονία και Γερμανία, όπως αποφάσισε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης. Συγκεκριμένα, η φάση των ομίλων θα πραγματοποιηθεί σε Μονπελιέ, Ζάγκρεμπ, Ρίγα και Βερολίνο, με την κλήρωση των ομάδων που θα συμμετέχουν να γίνεται τον Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο.

Ο τελικός του Ευρωμπάσκετ θα διεξαχθεί στην πόλη της Λιλ και στην έδρα της ποδοσφαιρικής ομώνυμης ομάδας, σε γήπεδο χωρητικότητας 27.000 θέσεων. Έτσι, η ευρωπαϊκή διοργάνωση επιστρέφει στη χώρα μετά το Ευρωμπάσκετ του 1999.

inner

Οι 24 χώρες που έχουν προκριθεί στο Ευρωμπάσκετ (από το οποίο θα προκύψουν και οι συμμετέχουσες από την Ευρώπη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016) είναι οι Ισπανία, Γαλλία, Λιθουανία, Κροατία, Σλοβενία, Ουκρανία, Σερβία, Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία, Εσθονία, Φινλανδία, Λετονία, Ισραήλ, Βοσνία, Βέλγιο, Γεωργία, Τσεχία, Γερμανία, Ολλανδία, Πολωνία, ΠΓΔΜ, Ρωσία και Ισλανδία.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: