Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Μπλε... τσαγανό και τελικός!! (video)

Η Τσέλσι άφησε πίσω της τον αποκλεισμό-σοκ από την Μπράντφορντ στο Κύπελλο και αφού έφερε στα μέτρα της τον δεύτερο ημιτελικό του Λιγκ Καπ κόντρα στην Λίβερπουλ, προκρίθηκε στην παράταση με τέρμα του Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς (1-0), στερώντας έναν τελικό από τον Στίβεν Τζέραρντ. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Ντιέγκο Κόστα, που θα έπρεπε να έχει αποβληθεί.
Οι «μπλε» έμειναν όρθιοι σε κλασσικές ευκαιρίες των «κόκκινων», με τον MVP, Τιμπό Κουρτουά, να κρατάει απαραβίαστη την εστία του όταν χρειάστηκε και στο τέλος κατάφεραν να πάρουν το ένα από τα δύο εισιτήρια του τελικού.
Εκτός του απαράδεκτου Ντιέγκο Κόστα, αρνητικός ήταν για την ομάδα του και ο Μάριο Μπαλοτέλι. Μπορεί ο Ιταλός να μην έκανα αυτά που έκανε ο συνάδελφός του, αλλά απ' όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ήταν ανύπαρκτος, ενώ όσες φορές ακούμπησε την μπάλα την έδωσε σε αντίπαλο. Στην μία τελική του δε, η μπάλα έφτασε στο πάνω διάζωμα του «Στάμφορντ Μπριτζ»...
Το ματς:
Το πρώτο ημίχρονο άρχισε με τους ποδοσφαιριστές και τους οπαδούς της Τσέλσι να ζητούν πέναλτι σε χέρι του Λούκας μετά από σουτ του Γουίλιαν, αλλά ο Μάικλ Όλιβερ που ήταν κοντά στην φάση θεώρησε πως ο Βραζιλιάνος δεν είχε πρόθεση στο τάκλιν που επιχείρησε και άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί κάνοντας χαρακτηριστική κίνηση με τα χέρια του.




Λίγο αργότερα ο Τσαν έπεσε πάνω στον Κόστα, ο οποίος αφού δεν πήρε το φάουλ που ζήτησε πάτησε τον αντίπαλό του στον αστράγαλο και κακώς δεν πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια.



Η πρώτη καλή ευκαιρία για την Λίβερπουλ ήρθε με τον Στέρλινγκ να βγαίνει σε καλό σημείο ξεπερνώντας τον Τέρι, αλλά τον Ζουμά να επανέρχεται στο μαρκάρισμά του και να του παίρνει τη μπουκιά απ’ το στόμα στα όρια της περιοχής.
Στο 23’ ο Κόστα ζήτησε νέο πέναλτι για την ομάδα του, σε μαρκάρισμα του Σκρτελ, αλλά ο Όλιβερ (που γενικά άφηνε το παιχνίδι να «τρέξει») αν και είχε καλό οπτικό πεδίο δεν υπέδειξε ούτε αυτή τη φορά την παράβαση.



Τρία λεπτά αργότερα ο Μορένο έγινε αποδέκτης εξαιρετικής πάσας του Τζέραρντ, βρήκε το κενό που χρειάστηκε αλλά είδε το σουτ του να σταματάει στο δεξί χέρι του Κουρτουά, που βγήκε λίγο από την εστία του, έκλεισε τον χώρο προς αυτή και κράτησε το μηδέν. Ο Βέλγος έκανε το ίδιο, αλλά με το πόδι και στην άλλη πλευρά αυτή τη φορά, σε σουτ του Κουτίνιο από τα όρια της περιοχής, με τον Βραζιλιάνο να έχει δευτερόλεπτα νωρίτερα... σμπαραλιάσει την αντίπαλη άμυνα.



Ουσιαστική απάντηση από την Τσέλσι δεν υπήρξε, εκτός από δύο σουτ του Όσκαρ, ένα από φάουλ και ένα σε ανοιχτό παιχνίδι.
Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε στην Τσέλσι. Οι «μπλε» βγήκαν μπροστά χωρίς να δουν την δική τους εστία να απειλείται ουσιαστικά και θα μπορούσαν να πάρουν το προβάδισμα σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις.
Αρχικά, όμως, ο Ντιέγκο Κόστα ξαναπάτησε αντίπαλό του. Ο Μάρτιν Σκρτελ του έκανε ωραίο τάκλιν (αν και η φάση είχε σταματήσει για φάουλ νωρίτερα) κι εκείνος για να του... ανταποδώσει, τον πάτησε στο ίδιο σημείο που είχε πατήσει τον Τσαν.



Στο 59’ ο Εντέν Αζάρ... μιμήθηκε τον Κουτίνιο (σε ανάλογη ενέργεια στο πρώτο ημίχρονο) και παρασέρνοντας όλη την άμυνα της Λίβερπουλ σούταρε για λίγο εκτός εστίας του Μινιολέ.



Ο Βέλγος παρ’ όλα αυτά χρειάστηκε να επέμβει στιγμές αργότερα όταν σουτ του Κόστα κόντραρε και η μπάλα δεν κατέληξε στο τέρμα αφού ο πρώτος την σταμάτησε ενστικτωδώς με τα πόδια του. Οι δυο τους ήταν πρωταγωνιστές και στην επόμενη σημαντική φάση του ματς, όταν η μπάλα έφτασε στον πολιτογραφημένο Ισπανό και ο Μινιολέ του στέρησε το γκολ με εξαιρετικό τάκλιν.
Κι αφού οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα και να τελειώσουν στο 90λεπτο την αναμέτρηση, οδηγήθηκαν στην παράταση. Εκεί, μετά από ένα απελπιστικά άουτ σουτ του Μπαλοτέλι, ο Γουίλιαν σέρβιρε και ο Ιβάνοβιτς έκανε το 1-0 με δυνατή κεφαλιά από το κέντρο της περιοχής, τέσσερα λεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα.



Η Λίβερπουλ είχε την ευκαιρία της να κάνει το 1-1 πριν τελειώσει το πρώτο μέρος, αλλά ο Χέντερσον δεν κατάφερε να στείλει με κεφαλιά την μπάλα προς την εστία, έπειτα από σέντρα του Στέρλινγκ και έτσι οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων πήραν οδηγίες από τους προπονητές τους, πριν επιστρέψουν και πάλι στο χορτάρι.
Λίγο πριν από αυτό όμως, ο Κόστα προκάλεσε ακόμη έναν καυγά για τον λόγο που μπορείτε να δείτε στα παρακάτω βίντεο...





Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης η Τσέλσι κοίταξε να διασφαλίσει το προβάδισμα και να μην κινδυνεύσει με πέναλτι, ενώ η Λίβερπουλ έδειχνε να έχει μείνει χωρίς βενζίνη στο ντεπόζιτο για να πλησιάσει στην ισοφάριση.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Τσέλσι: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Ζουμά, Τέρι, Φιλίπε Λουίς (78’ Αθπιλικουέτα), Μάτιτς, Φάμπρεγας (50’ Ραμίρες), Γουίλιαν (118’ Γουίλιαν), Όσκαρ, Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τσαν, Σκρτελ, Σακό, Λούκας, Χέντερσον, Μορένο (105’ Λάμπερτ), Μάρκοβιτς (70’ Μπαλοτέλι), Τζέραρντ, Κουτίνιο, Στέρλινγκ



*Πηγή: england365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: