Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

«Να γεμίσει το γήπεδο»

Στο Δημαρχείου Γλυφάδας ξεκίνησε ουσιαστικά την Τρίτη το φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» με τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές.

«Να γεμίσει το γήπεδο»
Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στο «Μάκης Λιούγκας» την Παρασκευή και το Σάββατο 30 και 31 Ιανουαρίου.

Στους ημιτελικούς την Παρασκευή θα παίξουν Παμβοχαϊκός – Εθνικός Αλεξανδρούπολης (18.30) και Ολυμπιακός – Άρης (21.00). Ο τελικός θα γίνει το Σάββατο (31/1, 18.30). Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από τη NOVA και θα υπάρχει και «διαιτητικό βίντεο».
Η ΕΣΑΠ, σε συνεργασία με τον Δήμο Γλυφάδας και συλλόγους της Αττικής, ετοιμάζει δράσεις με μίνι βόλεϊ, διαγωνισμούς και πολλές εκπλήξεις. Τα εισιτήρια ήδη βρίσκονται στη διάθεση των φιλάθλων.

Ο πρόεδρος της Λίγκας, Παντελής Ταρνατόρος, έκανε κάλεσμα στον κόσμο του βόλεϊ και τόνισε πως: «Προσκαλώ όλους τους φίλους του βόλεϊ και του αθλητισμού σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του βόλεϊ. Ευχαριστώ τον Δήμο Γλυφάδας για τη φιλοξενία που μας παρέχει. Το Λιγκ Καπ είναι διοργάνωση της ΕΣΑΠ, "το δικό μας Κύπελλο" που είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο Νίκο Σαμαρά. Το δημιουργήσαμε πριν λίγα χρόνια και, χρόνο με το χρόνο, με τη βοήθεια της NOVA και των υποστηρικτών μας, φτάσαμε ο θεσμός να έχει υποσκελίσει το Κύπελλο Ελλάδος.

Μέχρι τώρα, είχαμε τη λογική να είμαστε εκτός Αττικής για να πηγαίνουμε σε μέρη με ομάδες της Α1. Η Γλυφάδα είναι ένας πολύ μεγάλος δήμος που μας παρέχει υπηρεσίες, ώστε να κάνουμε και παράλληλες διοργανώσεις. Εκτός από τους ημιτελικούς της Παρασκευής, το Σάββατο θα διοργανώσουμε τουρνουά μίνι βόλεϊ. Καλούμε ομάδες όχι μόνο από τη Γλυφάδα, αλλά απ' όλη την Αττική να έρθουν να παίξουν βόλεϊ. Θα δημιουργήσουμε και άλλα δρώμενα κατά τη διάρκεια του τουρνουά, που θα δώσουν χαρά στα παιδιά που θα λάβουν μέρος.

Θα υπάρχουν διαγωνισμοί κατά τη διάρκεια των αγώνων και η έκπληξη της τελευταίας στιγμής είναι η συμμετοχή της ομάδας ‘Red Drops’, που είναι η πρωταθλήτρια ομάδα τσιρλίντερ στην Ελλάδα και είναι τιμή μας να συμμετέχει μαζί μας. Θα δώσει διαφορετικό τόνο. Ο μεγάλος στόχος μας είναι το γεμάτο γήπεδο. Όταν έχουμε γεμάτα γήπεδα, έχουμε πετύχει. Οι αθλητές, πέραν του οικονομικού, θέλουν να βλέπουν γεμάτα γήπεδα, χωρίς βία.

Ένα πολύ μεγάλο ‘ευχαριστώ’ της ΝΟVΑ που αγαπάει και επενδύει στο άθλημά μας και θεωρώ ότι σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσουμε και άλλα καλά νέα. Αυτή είναι η θέληση της Λίγκας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε ευχάριστα νέα».

Σε ερώτηση, όσον αφορά τη δήλωση του κ. Ταρνατόρου, ότι ο νικητής της διοργάνωσης θα έχει και συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τόνισε [ως: «Όταν ξεκίνησε το Λιγκ Καπ, δεν πίστευα ότι θα φτάναμε σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Θα ήταν μεγάλη χαρά για μας, πέραν του Κυπέλλου, να μπορούμε, μέσω αυτού του θεσμού, να παίρνει το εισιτήριο για ευρωπαϊκή θέση. Έχουμε κάνει δύο αιτήσεις στην ΕΟΠΕ, αλλά έχουν απορριφθεί. Ευελπιστούμε ότι την τρίτη θα το δουν πιο σοβαρά, γιατί εμείς θα κάνουμε και φέτος αίτηση».

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε πως: «Θέλω να ευχαριστήσω τη Λίγκα για αυτή τη συνεργασία. Θέλουμε να διοργανώσουμε με επιτυχία τη διοργάνωση στην πόλη και να συνεργαστούμε με τον καλύτερο τρόπο. Ευελπιστούμε ότι και οι τέσσερις ομάδες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μάθει η πόλη ότι η διοργάνωση που γίνεται εδώ είναι μια από τις σημαντικότερες.

Θα υπάρξουν και άλλες στο μέλλον, όπως το φάιναλ-4 του μπάσκετ γυναικών. Κάναμε το Νοέμβριο μία συναυλία με τα έσοδα να πηγαίνουν στους φτωχούς της πόλης. Ευελπιστούμε μελλοντικά να κάνουμε περισσότερα πράγματα για να γίνει κάποια στιγμή η Γλυφάδα το σημείο αναφοράς για όλο τον αθλητισμό. Μαζί με τον Περικλή Δορκοφίκη, έχουμε κάνει ένα πλάνο σημαντικών διοργανώσεων που θα έχουν επίκεντρο τον πολίτη, αλλά και τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής μας».

Η Ανώτερη Διευθύντρια Πλατφόρμας και Περιεχομένου της Forthnet, Κατερίνα Κασκανιώτη, είπε πως: «Είναι μία ωραία έκπληξη που βρεθήκαμε εδώ, στο Δημαρχείο Γλυφάδας. Βεβαίως, με τον κ. Ταρνατόρο έχουμε διανύσει μεγάλο δρόμο για να είμαστε εδώ σήμερα. Κάθε στιγμή θέλουμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα το άθλημα. Το στηρίζουμε και επενδύουμε, γιατί είναι στρατηγική μας επιλογή, αλλά είναι και συναισθηματική μας ανάγκη. Αγαπάμε και έχουμε ‘δεθεί’ με το βόλεϊ. Θέλουμε να πάει το άθλημα ακόμα πιο ψηλά. Για μία ακόμη χρονιά, θα αναλάβουμε την τηλεοπτική μετάδοση και όχι μόνο.

Θέλουμε να το φέρουμε κοντά όχι μόνο στη Γλυφάδα, αλλά μέχρι και τα πιο ακραία σημεία της Ελλάδας, να φτάσουν ωραίες εικόνες. Για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό, θα έχουμε εννιά κάμερες. Η μία θα είναι super slow κάμερα και, βέβαια, με το βίντεο ρέφερι που βοηθάει και κάνει καλό γενικότερα το άθλημα. Παράλληλα, έχουμε διοργανώσει μία σειρά από δράσεις στη Γλυφάδα, όσο και να φέρουμε ανθρώπους για να γεμίσει το γήπεδο. Όλο το τμήμα μας θα είναι στο γήπεδο για να χειροκροτήσουμε τις προσπάθειες των αθλητών».

Ο υπεύθυνος αθλητισμού Γλυφάδας, Περικλής Δορκοφίκης, τόνισε πως: «Ευχαριστώ την ΕΣΑΠ, τον πρόεδρο Παντελή Ταρνατόρο και τους συνεργάτες του για αυτή τη συνεργασία. Ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, δέχτηκε να γίνει στο δήμο μας, που τα προηγούμενα χρόνια δυστυχώς είχε μείνει πίσω στις αθλητικές εκδηλώσεις και για εμάς είναι μεγάλη μας χαρά αυτό το Λιγκ Καπ. Θέλουμε να αλλάξουμε την πόλη μας σε αθλητικό επίπεδο και νομίζω ότι είναι το ελάχιστο για μας να φιλοξενούμε ένα γεγονός που είναι αφιερωμένο σε ένα μεγάλο αθλητή και άνθρωπο, το Νίκο Σαμαρά».*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: