Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Υπάρχουν ξένοι λαβράκια στη Λίγκα μας;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το blog του στο gazzetta να απαντήσει σε ένα επίκαιρο, λόγω μεταγραφών, ερώτημα! Αν στην Σούπερ Λίγκα υπάρχουν ξένοι υψηλών προδιαγραφών.
Με αφορμή το χθεσινό τσεκάρισμα του Μπανανά από τον Περέϊρα, πιστεύω πως είναι ένα καλό ερώτημα αυτό: υπάρχουν ξένοι παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα, που μπορεί να βγουν λαβράκια για τις μεγάλες ελληνικές ομάδες κι ειδικότερα για τον Ολυμπιακό, που έχει και ρόστερ υψηλότερων προδιαγραφών κι επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ;
Η δική μου η γνώμη είναι ναι. Βεβαίως, δεν θα σου βγαίνει κάθε…τρεις και λίγο ένας Τζόλε, αλλά και Τζιμπούρ η, Αμπντούν να σου βγουν, δε νομίζω να σε χαλάει κιόλας!
Ονόματα; Αρκετά.
Οι Αργεντίνοι Μάτσα και Ρόλε του Αστέρα, με τον 30άρη πια Σανκαρέ. Και φυσικά τον υπό μεταγραφή Ουσέρο. Με ερωτηματικό ο Μπαντιμπαγκά.
Οι Αργεντίνοι Βιγιαφάνιες και Νίκο Μαρτίνες του Παναιτωλικού. Ίσως ο συμπατριώτης τους Γοδόϊ, με τον Καμερουνέζο Εντζεγκουέλε και τον 33χρονο πλέον γκολκίπερ Ράφαελ. Με ερωτηματικό ο Κολομβιανός φορ Μορένο κι ο Βολιβιανός δεξιός μπακ Μπεχαράνο, γιατί τους έχουμε δει λίγο.
Ο Μπεν στη Βέροια, με ερωτηματικό τον Ντουμίτρου.
100% ο Τσάβες του ΠΑΣ, με ερωτηματικά τον πλάγιο μπακ Στρούνα και τον Ίλιτς.
Από την Ξάνθη ο Κλέϊτον κι ο Σολτάνι, παρότι μπήκαν στα 30.
Από την Καλλονή ο Κεϊτά.
Από τον Πλατανιά, εκτός του Μπανανά, ο Τετέϊ κι ο επιθετικός Μιλούνοβιτς.
Από τον Πανθρακικό ο στόπερ Εμπόου και με ερωτηματικό οι επιθετικοί Κάσες και Ντιγκινί.
Από το Λεβαδειακό ο Κονέ κι ο Βούκσεβιτς.
Από τον Πανιώνιο ενδεχομένως ο Μπουμάλ.
Από τον Εργοτέλη ο Γιουσούφ.
Από τον ΟΦΗ καλά στοιχεία έχουν οι μπροστινοί Μερεμπασβίλι και Τζορτζ, αλλά συνοδεύονται κι αυτοί με ρρωτηματικά.
Και μοιάζουν να είναι πολύ καλοί γκολκίπερ ο Ολίμπα του Πλατανιά, ο Λόρια (εθνική Γεωργίας) του ΟΦΗ, ο Χογκ (εθνική Μάλτας) της Καλλονής, ο Σετκούς (εθνική Λιθουανίας) της Κέρκυρας κι ο Γκοργκούνοφ του Ατρόμητου, που έχει παίξει άμα λάχει βασικός στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Θα μου πείτε, όλοι αυτοί οι παίκτες μπορούν να παίξουν στον Ολυμπιακό η, έστω σε ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ; Ασφαλώς όχι. Αλλά εκεί είναι η μαγκιά του κάθε προπονητή και του κάθε σκάουτερ και του κάθε τεχνικού διευθυντή, να επιλέξει κάποιον η, κάποιους από αυτούς, που ταιριάζουν και κολλάνε καλά στην ομάδα του, ώστε πραγματικά από το πουθενά να έχει κάνει μία πρώτης τάξης επιτυχία.
Το θέμα είναι η σωστή επιλογή.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: