Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Διαιτητής το πρωί, τραβεστί το βράδυ!!

Ο/η Βαλέριο Φερνάντες είναι ένας άντρας που ήθελε να είναι γυναίκα και τούμπαλιν. Την ημέρα σφυρίζει φάουλ και τη νύκτα γίνεται “drag queen”.
Εάν πρωταγωνιστούσε σε ταινία, αυτή θα μπορούσε να είναι είτε το «Αυτός, αυτή και τα σφυρίγματα» είτε το «Μάντεψε τι κάνω τα βράδια». Η πρώτη τραβεστί διαιτητής του κόσμου που επέλεξε να είναι γυναίκα, αλλά ενδόμυχα θα ήθελε να είναι άντρας, ονειρεύεται να σφυρίξει κάποια μέρα σε Μουντιάλ. Μέχρι τότε ακροβατεί μεταξύ καμπαρέ και αγωνιστικών χώρων και μοιράζει κάρτες με νάζι σε ανυποψίαστους ποδοσφαιριστές...


«Σε ηλικία 10 ετών ανακάλυψα πως δεν μου άρεσαν τα κοριτσάκια. Ηθελα να παίζω συνέχεια με αγοράκια και τα κοιτούσα περίεργα. Η ιδιαιτερότητα ήταν πως και εγώ ήμουν αγόρι. Τέτοιο ήμουν μέχρι τα 18. Τότε πήρα τις δύο σημαντικότερες αποφάσεις στην ζωή μου. Η πρώτη ήταν πως θα μεταμορφωνόμουν σε γυναίκα και η δεύτερη πως θα γινόμουν διαιτητής». Τα λόγια του/της Βαλέριο Φερνάντες Γκάμα προδίδουν εκ διαμέτρου αντίθετες επιθυμίες. Και εάν το να επιλέξει τη γυναικεία υπόσταση έχει τη δική του λογική, σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζει με το να τρέχει ως τέτοια και να μοιράζει κάρτες στα τοπικά γήπεδα της πολιτείας Σεαρά.

Στα 36 του/της έχει καταφέρει να κάνει και τα δύο όνειρα πραγματικότητα, ξεκινώντας ως τερματοφύλακας: «Ημουν σε μία ομάδα της γειτονιάς μου, τη Μπερίμπε, όταν χρειάστηκε κάποια στιγμή διαιτητής για ένα φιλικό. Τότε αυτοπροτάθηκα στον προπονητή μου. Ημουν 23 χρονών και μέχρι εκείνη την περίοδο κανείς στην ομάδα δεν ήξερε τι έκανα τα βράδια. Εκτοτε άφησα στην άκρη τα γάντια και έπιασα τις κάρτες. Βέβαια έχω και ένα παράπονο, καθώς έπειτα από μία πορεία 17 ετών στον χώρο, ουδέποτε μου έδωσαν την ευκαιρία να διευθύνω έναν επίσημο αγώνα. Μέχρι στιγμής με έχουν καλέσει σε περισσότερα από 140 φιλικά τοπικά ματς. Εγώ πάντα είχα ωστόσο, στο μυαλό μου να δώσω το παρών σε ένα Μουντιάλ(;)»

Πως άραγε να αντιδρούν οι ποδοσφαιριστές όταν τον/την βλέπουν μπροστά τους; Ο/η Βαλέριο παραδόξως υποστηρίζει πως τον/την ενθαρρύνουν: «Εσύ είσαι γυναίκα; Με ρωτούν. Εγώ ακόμα δεν είμαι γυναίκα 100%, αλλά ούτε και άντρας, είναι η απάντηση μου. Εκείνοι όμως δεν σοκάρονται. Δέχονται τα σφυρίγματα μου και καμιά φορά μου κάνουν και κομπλιμέντα. Για παράδειγμα κάποιος ομορφούλης μου είχε πει πως θα ήμουν υπέροχη με μαγιό στην παραλία». Προφανώς ο ομορφούλης να μην σκέφτηκε πως στο κάτω μέρος του μαγιό θα εξείχε κάτι αποκαρδιωτικό. Εκτός και εάν πέραν από ομορφούλης, είναι και… χαριτωμένος.

Μάντεψε τι κάνω τα βράδια
Τι είναι όμως αυτό που κάνει τις νύχτες και δεν το ξέρουν οι ποδοσφαιριστές; Μα φυσικά ο χορός σε καμπαρέ. Βλέπετε ο/η Βαλέριο που είναι τραβεστί (όχι τρανσέξουαλ, καθώς δεν έχει κάνει εγχείρηση στα γεννητικά όργανα) τα βράδια βγάζει τα προς το ζην, κουνώντας το –αν κρίνουμε από τις φωτό όχι και ιδιαίτερα καλλίγραμμο- σώμα του/της σε διάφορα “drag queens show”. Εκεί φυσικά δεν τον/την φωνάζουν Βαλέριο. «Οι φίλες μου που είναι πεταλουδίτσες της νύχτας με έχουν βαφτίσει Λαλέσκα», λέει με καμάρι αν και υπάρχει ένα ακόμα παράδοξο στην παρουσία της.
«Το φοβερό είναι πως εκεί με αποκαλούν και αγόρι. Για την ακρίβεια “σκύλα-άντρα”. Είναι που δεν γνωρίζουν καμία άλλη από εμάς που να τρελαίνεται τόσο με το ποδόσφαιρο. Βέβαια δεν μπορούν να καταλάβουν πως εγώ διαφέρω. Είναι παντελώς άσχετες με το θέμα. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που διεξήχθη το Μουντιάλ, άφηνα νωρίς τη δουλειά για να ξεκουράζομαι και να βλέπω τα ματς».
Τελικά είτε ως Βαλέριο είτε ως Λαλέσκα ακροβατεί μεταξύ των δύο φύλων και αυτό οφείλεται -και- στο ποδόσφαιρο. Τούτο έχει κάνει τις φίλες του/της πιο ιδιαίτερου/ης διαιτητή στον κόσμο να υποστηρίζουν πως ο/η Βαλέριο είναι μία τραβεστί που ενδόμυχα θα ήθελε να μπορούσε να είναι άντρας. Αβυσσος…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: