Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Παιδιά, μας παρεξηγήσατε!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τον ΠΑΟΚ που προκρίθηκε, αλλά τον εκνεύρισε με το τουπέ και την αλαζονεία, για τα τακουνάκια, τους Χάρλεμς και την άλλη εικόνα στο Καραϊσκάκη. Νομίζω πως τα παιδιά μας έχουν παρεξηγήσει τον ρόλο τους και αυτή η εικόνα της ομάδας στη Χάιφα αν μη τι άλλο μπορεί να χαρακτηριστεί ντροπιαστική. Και αυτό που με προβληματίζει εμένα, είναι η νοοτροπία που είδα ατομικά σε πολλούς.
Ο ΠΑΟΚ είναι ένα ωραίο κλαμπ να παίζεις μπάλα. Έχει κόσμο που σε αποθεώνει, έχει μεγαλομέτοχο που πληρώνει στην ώρα του. Απλά δεν είναι δημόσιο.
Έχει και δημοσιογράφους που δεν τσιμπάνε από τα διοικητικά θέλω για να σκίζουν έναν παίκτη που πρέπει να φύγει πχ με λιγότερα λεφτά. Υπάρχει μία σχετική ισορροπία σε αυτό το θέμα και αυτό το αναφέρω για τους πρώην Παναθηναϊκούς της παρέας μας που κάποτε βίωσαν ακραίες συμπεριφορές. Εδώ θα τις βιώσουν, μόνο αν τις προκαλέσουν.
Στον ΠΑΟΚ όμως υπάρχει μία λεπτή γραμμή που όταν ο παίκτης την ξεπεράσει, η ζωή του, η καθημερινότητά του, ο τρόπος που πάει στη δουλειά του, αλλάζει. Και σήμερα, οι παίκτες κινήθηκαν γύρω από αυτή.
Κανέναν στον ΠΑΟΚ δεν ενοχλεί η κακή μέρα. Ενοχλεί το να με περνάει το κάθε παιδάκι βλαχαδερό και να νομίζει πως είναι στους Χάρλεμς. Ενοχλεί να παίζει ο καθένας για τη πάρτη του. Και κυρίως τα παιδιά που ήρθαν φέτος απ έξω, κάπως θα πρέπει να καταλάβουν πως υπάρχει η καλή πλευρά, υπάρχει και η άλλη.
Όλα αυτά που γράφω ουδεμία σχέση έχουν με το Καραϊσκάκη. Εκεί κάτι καλύτερο θα το κάνουν. Όμως η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κάθε μέρα Καραίσκάκη.
Ευθύνη υπάρχει και διοικητικά, εννοώ μέσα από τους υπευθύνους του αγωνιστικού. Τα μηνύματα που περνάνε μέσα στην ομάδα δεν είναι αυτά που πρέπει. Και αν μέχρι σήμερα είχαμε συμμάχους ότι θεότητες κυκλοφορούν στη πιάτσα, αυτό δεν θα συμβεί και αύριο.
Εξαιρούνται παίκτες βέβαια. Δεν έχω κανένα παράπονο από τον Χακόμπο, τον Σκόνδρα, τον Κατσουράνη. Πάλεψαν να κρατήσουν έστω τον βαθμό. Και πλέον είμαστε περασμένοι στην επόμενη φάση. Έναν βαθμό θα τον βρούμε δεν τίθεται θέμα, είτε στο Καζακστάν είτε στη Τούμπα με την Άλκμααρ. Κι όμως, κατάφερε η ομάδα, να μας εκνευρίσει σε ημέρα πρόκρισης ουσιαστικά.
Αυτό που πρέπει άπαντες να κατανοήσουν, είναι πως η ομάδα δεν βρίσκεται ακόμη σε φάση που μπορεί να μπαίνει στα παιχνίδια με αλαζονεία. Με τουπέ, με αφέλεια.
Τώρα στο Καραϊσκάκη ο Λούκας δεν χρειάζεται να μας πείσει πως έχει καλή επαφή με τη μπάλα, δε χρειάζεται να κάνει παραπάνω πράγματα από αυτά που πρέπει. Αν και νομίζω δεν θα τον βάλει ο Στέφενς.
Ο Νίνης, έχει μία ευκαιρία να παίξει ποδόσφαιρο σε κανονικές συνθήκες. Τακουνάκι στη μεσαία γραμμή που βγάζει τον αντίπαλο σε ανοιχτό γήπεδο, δε σηκώνει εκεί που θα παίξει την Κυριακή.
Ο Στοχ, δε χρειάζεται να κάνει την ίδια κίνηση με τον Κλάους για να βγει αυτός στο τετ α τετ. Ας κάνει άλλη κίνηση για να υπάρχει δεύτερη επιλογή στον συμπαίκτη του. Τον προσωπικό του νταλκά δεν θα τον κάνουμε ομαδικό.
Κάποιος να τους συνεφέρει γιατί αρχίζουν να εκνευρίζουν
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: