Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Κουτρουμπής: «Θέλουμε πολύ τη νίκη»

Αισιόδοξος πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να φύγει με τη νίκη από την έδρα του Άρη εμφανίστηκε ο Γιώργος Κουτρουμπής, τονίζοντας πως η εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό θα κάνει καλό στην ομάδα.

Κουτρουμπής: «Θέλουμε πολύ τη νίκη»
Σίγουρος πως η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σε συνδυασμό με το χειροκρότημα του κόσμου θα βοηθήσει την ομάδα να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Άρη εμφανίστηκε ο Γιώργος Κουτρουμπής.

Ο νεαρός αμυντικός, με δηλώσεις του στη Nova, δήλωσε επίσης πως είναι χαρούμενος στους «πράσινους» τονίζοντας πως η φετινή σεζόν δεν έχει καμία σχέση με την περσινή χρονιά στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:


Κάνατε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια στο ντέρμπι και το παιχνίδι χάθηκε στο ...παρά ένα. Μένει πικρία από το τελικό αποτέλεσμα;

«Σίγουρα είμαστε πικραμένοι από το αποτέλεσμα. Παρ' όλα αυτά είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια που κάναμε, είχαμε κάποιες ευκαιρίες για να πάρουμε το ντέρμπι-που ήταν πολύ σημαντικό για εμάς- δεν τα καταφέραμε και είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα. Και αυτό γιατί προηγήθηκε η ήττα στο ντέρμπι. Θέλουμε πολύ τη νίκη στο παιχνίδι με τον Άρη για να συνεχίσουμε καλύτερα στο πρωτάθλημα».

Επηρεάζει ψυχολογικά την ομάδα η ήττα από τον Ολυμπιακό;

«Δεν νομίζω ότι θα μας επηρεάσει. Σίγουρα στεναχωρηθήκαμε πολύ, αλλά πιστεύω ότι το χειροκρότημα που πήραμε από τον κόσμο, μας βοηθά πολύ για τη συνέχεια».

"Μαζί σου και στα δύσκολα" τραγουδούσε ο κόσμος στο τέλος του αγώνα. Είναι σπάνιο, μετά από ήττα σε ντέρμπι από τον "αιώνιο" αντίπαλο, να ακούτε αυτό το σύνθημα για αρκετή ώρα...

«Ειδικά στην Ελλάδα είναι πολύ σπάνιο. Ίσως και να συμβαίνει πρώτη φορά. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας, με θετικά αποτελέσματα στη συνέχεια».

Αισθάνεστε ότι τώρα- στα δύσκολα- ο κόσμος είναι δίπλα σας; Παίρνετε δύναμη από τη στήριξη των φιλάθλων;

«Αυτό το αισθανόμαστε από την πρώτη στιγμή. Και από τα φιλικά και από την πρώτη αγωνιστική. Ο κόσμος είναι δίπλα μας, το βλέπουμε και το νιώθουμε και θέλουμε να πάμε όσο καλύτερα γίνεται».

Το παιχνίδι με τον Άρη έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί είναι το πρώτο ματς μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Χρειάζεστε βαθμούς, όπως και ο αντίπαλος σας. Αντιμέτωπες δύο ομάδες, οι οποίες αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα. Τι περιμένεις από την ομάδα σου σε αυτό το παιχνίδι;

«Σε όποια κατάσταση και αν είναι ο Άρης- καθώς βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και οικονομικά και αγωνιστικά- είναι ένα ντέρμπι. Είναι μια δύσκολη έδρα και εμείς πάμε για τη νίκη. Τη θέλουμε οπωσδήποτε, γιατί προερχόμαστε από ήττα στο ντέρμπι. Πιστεύω ότι έχουμε περισσότερη ποιότητα από τον Άρη και νομίζω ότι θα κερδίσουμε».

Πρέπει να προσέξετε κάτι ιδιαίτερα στο ματς του Σαββάτου;
«Πρέπει να μπούμε δυνατά στο ματς, γιατί και αυτοί παίζουν ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Όπως θα μπουν και αυτοί δυνατά, έτσι πρέπει να μπούμε κι εμείς, για να κερδίσουμε τον αγώνα».
Μετά από μια δύσκολη χρονιά πέρυσι στην ΑΕΚ, ήρθες στον Παναθηναϊκό. Πως αισθάνεσαι στους πρώτους μήνες παρουσίας σου στο Τριφύλλι;


«Μια χαρά είμαι. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Όλα είναι εντάξει».

Στην αρχή πήρες ευκαιρίες, στην πορεία βρέθηκες και εκτός αποστολής. Τελευταία κερδίζεις και πάλι την εμπιστοσύνη του προπονητή σου. Αισθάνεσαι ότι μαθαίνεις κάποια πράγματα όσο περνάει ο καιρός;
«Ξεκίνησα στη σεζόν βασικός, στη συνέχεια ήμουν σε κάποια ματς εκτός αποστολής. Ο προπονητής αποφασίζει ποιος θα παίζει και ποιος όχι, ωστόσο εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε κάθε ματς και όποτε χρειαστεί να βοηθήσουμε την ομάδα».
Όταν ήρθες στον Παναθηναϊκό, αισθάνθηκες πίεση; Έφυγες από μια μεγάλη ομάδα της Αθήνας και ήρθες σε μια άλλη μεγάλη ομάδα. Εκείνο το διάστημα- μέχρι να ανακοινωθεί η μεταγραφή σου- υπήρξε πίεση;

«Δεν νομίζω ότι υπήρξε πίεση. Υπήρχε αγωνία αναφορικά με τι θα κάνω, πως θα με αντιμετωπίσουν από την προηγούμενη μου ομάδα... Όμως όλα πήγαν καλά, είμαι στον Παναθηναϊκό και είμαι χαρούμενος».
Οι πλέον απαισιόδοξοι έλεγαν στην αρχή της σεζόν ότι ο Παναθηναϊκός ενδεχομένως να ακολουθήσει τα χνάρια της ΑΕΚ σε αγωνιστικό επίπεδο. Βίωσες την περσινή κατάσταση στην ΑΕΚ, ζεις καθημερινά την κατάσταση και στον Παναθηναϊκό. Νομίζω ότι δεν υπάρχουν ομοιότητες. Συμφωνείς;

«Ναι, πέρυσι ήταν πολύ πιο δύσκολη χρονιά. Το είδατε όλοι πως εξελίχθηκε. Φέτος φαίνεται ότι η ομάδα έχει πάρει βαθμούς στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, πηγαίνουμε καλύτερα, είμαστε ψηλά στη βαθμολογία και πιστεύω ότι δεν υπάρχει σύγκριση με την περσινή πορεία της ΑΕΚ».
Υπάρχει στόχος για την εφετινή σεζόν ή πηγαίνετε παιχνίδι με παιχνίδι και στο τέλος θα κάνετε το ταμείο;

«Όπως είπε και ο προπονητής μας, πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι και κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: