Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Δεν χάνεται αυτή η πρόκριση…!!

Μόνο με… αυτοκτονία θα μείνει εκτός της φάσης των «32» του Europa League ο ΠΑΟΚ, μετά την ισοπαλία με τη Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ.

Δεν χάνεται αυτή η πρόκριση…
Ο ΠΑΟΚ έχασε την πρώτη ευκαιρία να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στους «32» του Europa League, αλλά μετά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής στον 12ο όμιλο, θα πρέπει να «βγάλει τα μάτια του» για να μείνει εκτός συνέχειας.

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να χάσει και τα δύο παιχνίδια του με Σαχτέρ Καραγκαντί και Αλκμάαρ και παράλληλα, η ομάδα του Καζακστάν να κάνει το απόλυτο, κερδίζοντας τον την επόμενη αγωνιστική είτε με σκορ μεγαλύτερο από το 2-1, που είχε χάσει στην Τούμπα, είτε με 1-0, αφού σε περίπτωση ισοβαθμίας μετράνε τα εκτός έδρας γκολ. Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο ΠΑΟΚ σφραγίζει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Αυτό ήταν το απευκταίο σενάριο, αφού ο ΠΑΟΚ είναι αγκαλιά με την πρόκριση και μάλιστα «κυνηγάει» την πρωτιά. Αυτό θα ξεκαθαρίσει στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με την Αλκμάαρ στην Τούμπα, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει την 5η αγωνιστική.

Αν οι δύο ομάδες φέρουν τα ίδια αποτελέσματα, στον ΠΑΟΚ θα αρκεί μια ισοπαλία 0-0, αφού τον ευνοεί το 1-1 στην Ολλανδία. Αν η ελληνική ομάδα κερδίσει και η Αλκμάαρ χάσει, θα της αρκεί μια ισοπαλία ανεξαρτήτως σκορ, ενώ αν συμβεί το αντίθετο (χάσει ο ΠΑΟΚ και νικήσει η Αλκμάαρ), τότε θα χρειάζεται μόνο νίκη, ώστε να υπερτερεί στην ισοβαθμία που θα προκύψει.

Βαθμολογία

1. Αλκμάαρ 8 (4-2)
2. ΠΑΟΚ 8 (6-4)
3. Μακάμπι Χάιφα 2 (4-6)
4. Σαχτέρ Καραγκαντί 2 (4-6)


Πρόγραμμα

5η αγωνιστική (28/11)
Σαχτέρ-ΠΑΟΚ
Αλκμάαρ-Μακάμπι Χάιφα

6η αγωνιστική (12/12)
ΠΑΟΚ-Αλκμάαρ
Μακάμπι Χάιφα-Σαχτέρ Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: