Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Η κεραμίδα στον "εγκέφαλο" του Calciopoli!!

"Σκυλίσια Μέρα" για τον Μότζι της Γιουβέντους που σαν σήμερα, πριν από δυο χρόνια, άκουσε την καμπάνα του δικαστηρίου για το σκάνδαλο που συγκλόνισε το Καμπιονάτο.
Ήταν Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011, όταν άστραψε και βρόντηξε η ιταλική δικαιοσύνη σε βάρος του Λουτσάνο Μότζι. Πέντε χρόνια φυλακή και κάτι ...μήνες! Αυτή ήταν η πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου.
Διαβάζουμε από την Ελευθεροτυπία της 9ης Νοεμβρίου 2011, έτσι ώστε να φρεσκάρουμε στη μνήμη μας το αρκετά πρόσφατο, άλλωστε, γεγονός:
"Σε πέντε χρόνια και τέσσερις μήνες φυλάκισης καταδικάστηκε χθες από δικαστήριο της Νάπολης ο Λουτσάνο Μότζι, πρώην γενικός διευθυντής της Γιουβέντους και «εγκέφαλος» του σκανδάλου Καλτσόπολι που συγκλόνισε το 2006 την ιταλική μπάλα. Ενός καλοστημένου συστήματος, που με τη βοήθεια των αρχιδιαιτητών και παραγόντων, αλλά και με την ψυχολογική ομηρία που ασκούσε χρησιμοποιώντας τη βαριά κληρονομιά της Γιουβέντους, είχε απώτερο σκοπό ευνοϊκά αποτελέσματα και διαιτητικές αβλεψίες.
Μαζί του για σύσταση συμμορίας καταδικάστηκαν και οι πρώην αρχιδιαιτητές Μπέργκαμο, σε 3 χρόνια και 8 μήνες φυλάκισης, και Παϊρέτο, σε 1 χρόνο και 11 μήνες, ίδια ποινή του πρώην διαιτητή Ντέ Σάντις, ενώ ο πρώην ομόλογός του Ρεκαλμπούτο θα πληρώσει με 1 χρόνο και 8 μήνες.
Ένας χρόνος και 3 μήνες επιβλήθηκε και στους Ντέλα Βάλε, Λοτίτο, αντίστοιχα προέδρους της Φιορεντίνα και της Λάτσιο, συν 150.000 ευρώ πρόστιμο.
Αντίθετα, αθωώθηκαν άλλα οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και οι διαιτητές Ροντομόντι, Φάτσι και Φαμπιάνι". 

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: