Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Μόνο ο Αντσελότι!!

Χρειάστηκε να γυρίσει απ’ την κόλαση η ομάδα του, αλλά αυτό που μετράει είναι πως η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ. Και μαζί της ο Κάρλο Αντσελότι μπήκε στο πάνθεον της διοργάνωσης!

Μόνο ο Αντσελότι!
Με χρυσά γράμματα γράφεται από σήμερα το όνομα του Κάρλο Αντσελότι στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Έστω και αν είδε τον… χάρο με τα μάτια του, έστω κι αν τον έσωσε ο Σέρχιο Ράμος, ο Ιταλός τεχνικός κατάφερε να οδηγήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο δέκατο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της.

Και ταυτόχρονα ο ίδιος έγινε ο πρώτος που σηκώνει το εν λόγω τρόπαιο -απ’ όταν μετονομάστηκε η διοργάνωση- τρεις φορές. Το 2003 και το 2007 με την Μίλαν και φέτος με τη «βασίλισσα».

Κι αν θέλουμε να το πιάσουμε από πιο πριν και γενικά στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, τότε ο 54χρονος έγινε ο δεύτερος που φτάνει τις τρεις κατακτήσεις. Πρώτος… διδάξας ήταν ο Μπομπ Πέισλι στον πάγκο της Λίβερπουλ (1977, 1978, 1981).

Παράλληλα, ο Αντσελότι έγινε ο πέμπτος τεχνικός στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης που σηκώνει την κούπα με τα μεγάλα… αυτιά με δύο διαφορετικές ομάδες. Πριν απ’ αυτόν το είχαν καταφέρει οι Μουρίνιο (Πόρτο, Ίντερ), Χάινκες (Ρεάλ, Μπάγερν), Χάπελ (Φέγενορντ, Αμβούργο) και Χίτσφελντ (Ντόρτμουντ, Μπάγερν Μονάχου). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: