Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

Λίνο: «Ένιωσα ότι δεν έχω μεγάλη αξία»

Δυσαρεστημένος από την πρόταση που του έκανε ο ΠΑΟΚ για ανανέωση της συνεργασίας τους είναι ο Λίνο. «Με έκανε να νιώσω ότι δεν έχω μεγάλη αξία», ανέφερε, αλλά εκτιμά πως θα παραμείνει τελικά.

Λίνο: «Ένιωσα ότι δεν έχω μεγάλη αξία»
Ο Λίνο αναχώρησε για την πατρίδα χωρίς να έχει έρθει σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ για ανανέωση του συμβολαίου και μέσω συνέντευξης του εμφανίστηκε στενοχωρημένος από την πρόταση που του έγινε. Ο 38χρονος μπακ-χαφ τόνισε ότι ζήτησε συμβόλαιο από το περυσινό, διότι έκανε γεμάτη χρονιά και ότι δεν θέλει να σταματήσει το ποδόσφαιρο του χρόνου, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» τον προορίζει για σκάουτερ.

«Η πρόταση που μου έγινε με έκανε να νιώσω ότι δεν έχω τόσο μεγάλη αξία», ανέφερε μέσω των «Σπορ του Βορρά», αλλά έκανε την εκτίμηση πως στο τέλος θα τα βρουν οι δύο πλευρές. Τη φετινή σεζόν ο Βραζιλιάνος πραγματοποίησε 20 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, έξι στο Κύπελλο, επτά στο Europa League και τρεις στα προκριματικά του Champions League.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Η διαφωνία ήταν στο οικονομικό;

«Όχι μόνο. Ύστερα από μία γεμάτη αγωνιστικά χρονιά για μένα και σύμφωνα με αυτά που προσέφερα, ζήτησα ένα λίγο καλύτερο συμβόλαιο από το περσινό. Λογικό δεν είναι; Οι παίκτες αμείβονται για αυτά που προσφέρουν. Επίσης δεν θέλω να σταματήσω το ποδόσφαιρο του χρόνου και σε αυτά που μου πρόσφεραν ήταν από του χρόνου να κρεμάσω τα παπούτσια μου για να γίνω σκάουτερ στη Νότια Αμερική. Εγώ πιστεύω ότι μπορώ να παίξω σε καλό επίπεδο για άλλα 2-3 χρόνια παρότι τον Ιούλιο μπαίνω στα 38 μου! Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να κλείσουμε πιο εύκολα το θέμα της παραμονής μου, αλλά κάθε χρόνο πάει όλο και πιο πίσω. Φέτος είχαμε πει από τον Μάρτιο να μιλήσουμε για την παραμονή μου και τώρα τελειώνει ο Μάιος και συμφωνία δεν κάναμε. Αυτό με στεναχωρεί λίγο, γιατί περίμενα να συμφωνήσουμε πιο εύκολα».

Τελικά πιστεύεις ότι θα μείνεις;

«Όλοι μου είπαν ότι είμαι σημαντικός παίκτης για τον ΠΑΟΚ, ότι πρέπει να μείνω και να βοηθήσω και την επόμενη σεζόν, αλλά η πρόταση που μου έγινε με έκανε να νιώσω ότι δεν έχω τόσο μεγάλη αξία. Θεωρώ ότι στο τέλος θα τα βρούμε με τον ΠΑΟΚ, αλλά θα ήθελα να έχει κλείσει ήδη αυτό το θέμα. Το γεγονός είναι ότι και οι δύο πλευρές θέλουμε να συνεχίσουμε μαζί οπότε όταν υπάρχει θέληση πάντα βρίσκεται μία λύση. Αλλά αυτή η συζήτηση με την ομάδα έπρεπε να είχε γίνει ήδη…».

Οπότε τι περιμένεις για να μείνεις;

«Ο,τι είχα να πω το είπα στη διοίκηση. Πλέον το αν θα μείνω (που θέλω να πιστεύω ότι θα μείνω) είναι στα χέρια του ΠΑΟΚ. Το σίγουρο είναι ότι νιώθω πως μπορώ να παίξω περισσότερο από ακόμη ένα χρόνο μπάλα».

Σχεδιάζεις να δεις από κοντά κάποια ματς στο Μουντιάλ;

«Φυσικά! Δεν ήταν δυνατόν να γίνεται το Παγκόσμιο Κύπελλο στη χώρα μου, να είμαι εγώ εκεί και να μην πάω σε κάποια παιχνίδια. Θα πάω να δω και την Εθνική Ελλάδας! Η αλήθεια είναι ότι τώρα τα λέω αυτά, αλλά όταν βρίσκομαι στην πατρίδα μου για διακοπές μετά τεμπελιάζω και μένω μόνο στο σπίτι για να ξεκουραστώ. Άλλωστε οι αποστάσεις στη Βραζιλία είναι τεράστιες και για να δεις κάποια ματς μπορεί να χρειάζεται και 4-5 ώρες με το αεροπλάνο! Πάντως έχω στο πρόγραμμα μου να πάω να δω το ματς της Ελλάδας με την Ιαπωνία και το παιχνίδι της Βραζιλίας με την Κροατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: