Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Τα εντατικά στον Όρε και η πίστη του Σάντος!

Ο Ζουστίνιο έβαλε πίεση από το ξεκίνημα του προγράμματος στον Ορέστη Καρνέζη προκειμένου να τον κάνει να νιώσει πιο ενεργός. Βλέπει απευθείας πρόκριση ο Φερνάντο Σάντος.

Τα εντατικά στον Όρε και η πίστη του Σάντος
Είθισται την πρώτη μέρα της συγκέντρωσης των διεθνών το πρόγραμμα να είναι κάτι παραπάνω από χαλαρό. Οι ποδοσφαιριστές αρκούνται σε ένα χαλάρωμα μετά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις με τους συλλόγους τους και την περισσότερη ώρα αναλώνονται σε ποδοσφαιρικές και όχι μόνο συζητήσεις.

Δεν συνέβη το ίδιο με τον Ορέστη Καρνέζη. Ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής δεν έχει αγωνιστεί λεπτό με τη Γρανάδα στο φετινό πρωτάθλημα της Πριμέρα Ντιβιζιόν, γεγονός που προβληματίζει το τεχνικό επιτελείο της «γαλανόλευκης». Για την ώρα, η επιλογή του 28χρονου γκολκίπερ να συνεχίσει στην Ισπανία δεν του έχει βγει σε καλό, καθώς παίζει ο ιδιαίτερα αγαπητός στους φιλάθλους της Γρανάδα, Ρομπέρτο Φερνάντεθ.

Ο ρόλος του Ζουστίνιο

Ο προπονητής τερματοφυλάκων της Εθνικής, Ζουστίνιο αντιλαμβάνεται ότι ο Καρνέζης δεν βρίσκεται στα καλύτερα του και γι’ αυτό φροντίζει να τον «ανεβάσει». Τουλάχιστον στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παραμένει σημαντικός. Ο συμπατριώτης του Φερνάντο Σάντος τον καλωσόρισε, συνομίλησαν για λίγα λεπτά και δούλεψε σχεδόν μία ώρα μαζί του σε ένα πρόγραμμα που περιελάμβανε πολλές ασκήσεις.

Σε φουλ ρυθμούς θα συνεχίσει ο Ορέστης Καρνέζης και τις επόμενες ημέρες προκειμένου να είναι «ζεστός» και σε καλό αγωνιστικό επίπεδο εν όψει του παιχνιδιού της Παρασκευής με τη Σλοβακία του Βάις και του Στοχ.

Δύσκολα ο «Sokratis»

Το μοναδικό πρόβλημα είναι ο τραυματισμός του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στους προσαγωγούς. Ο διεθνής στόπερ δεν αγωνίστηκε με την Ντόρτμουντ στο πρωτάθλημα και η συμμετοχή του με τους Σλοβάκους είναι αμφίβολη. Θα συνεχίσει το ατομικό πρόγραμμα την Τρίτη και αν δεν μπει την Τετάρτη με την υπόλοιπη ομάδα θα μείνει εκτός αποστολής. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο το πιθανότερο δίδυμο στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Δημήτρης Σιόβας με τον Κώστα Μανωλά. Βέβαια να μην ξεχνάμε και τη λύση του Λουκά Βύντρα, ο οποίος στη Λεβάντε παίζει, ως επί το πλείστον, σε ρόλο στόπερ.

Τι λέει ο Σάντος στους συνεργάτες του

Από την πρώτη στιγμή, ο Πορτογάλος φανέρωσε την αισιοδοξία του στους συνεργάτες του ότι η Εθνική θα περάσει απευθείας στα γήπεδα της Βραζιλίας. Αρκεί η «γαλανόλευκη» να κάνει το «δύο στα δύο» με Σλοβακία την Παρασκευή και Λιχτενστάιν την επόμενη Τρίτη. Ο Φερνάντος Σάντος πιστεύει ότι η Βοσνία δεν θα περάσει με νίκη από το Κάουνας την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Λιθουανία.

Πιθανότατα, την Τρίτη ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα φανερώσει τις πρώτες σκέψεις του για την ενδεκάδα οπότε θα έχουμε να πούμε περισσότερα.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: