Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Σέντερ φορ έχει, γκολ δεν έχει!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» την επομένη του ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός με μερικά ακόμα συμπεράσματα από το πρώτο ντέρμπι της σεζόν. H ισορροπία, ο γκολτζής και οι βοήθειες. Κοιτάω την βαθμολογία. Και βλέπω τα γκολ που έχουν βάλει οι ομάδες. Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, έχει σκοράρει μόλις οκτώ φορές σε εφτά αγωνιστικές. Φτωχός ο απολογισμός.
Την 1η αγωνιστική έβαλε δυο γκολ στον Παναιτωλικό, την 2η κανένα στον Πανιώνιο, την 3η ένα στην Βέροια, την 4η ένα στον Πλατανιά, την 5η ένα στον ΟΦΗ, την 6η δυο στον Αστέρα και χθες ένα στον ΠΑΟΚ.
Με καλύτερη επίθεση
Πόσες ομάδες έχουν καλύτερη επίθεση από τους πράσινους; Ο Ολυμπιακός με 20 γκολ, ο ΠΑΟΚ με 13, ο Εργοτέλης με 9, ο Ατρόμητος με 10, ο Αστέρας Τρίπολης με 12, ο Απόλλων με 9, ενώ δυο ακόμα ομάδες έχουν πετύχει από 8 τέρματα.
Είναι γκολτζής
Κι όμως, ό,τι κι αν δείχνουν οι αριθμοί, ο Παναθηναϊκός φέτος έχει σέντερ φορ. Και καλό, μάλιστα. Ο Μπεργκ ναι μεν έχασε πέναλτι, όπως και κάποιες καραμπινάτες ευκαιρίες στα μέχρι τώρα ματς, αλλά ξεκάθαρα είναι γκολτζής. Ήδη έχει σκοράρει τα μισά γκολ των πράσινων, ενώ παιχνίδι με το παιχνίδι βελτιώνεται κι έχει καλύτερα πατήματα.
Βοήθειες
Ο Παναθηναϊκός, μάλιστα, ήδη έχει αρχίσει να παίρνει και κάποιες βοήθειες από τον Φιγκερόα, έναν επίσης αποτελεσματικό σκόρερ.
Να γεμίζει την περιοχή
Άρα τι μπορεί να φταίει για τον απολογισμό των 8 τερμάτων σε 7 αγωνιστικές; Νομίζω, λοιπόν, ότι οι πράσινοι δεν έχουν πλουραλισμό στο γκολ. Το ότι ο Μπεργκ μέχρι τώρα έχει βάλει τα μισά τέρματα, ενώ γενικά ο απολογισμός των 8 γκολ δεν θεωρείται κάτι ιδιαίτερο, δείχνει ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να βάζει κι άλλους παίκτες μέσα στην αντίπαλη περιοχή για να βρίσκονται πιο συχνά σε θέση να σκοράρουν. Και ειδικά τα χαφ του. Μόνο, δηλαδή, αν γεμίζει την περιοχή θα δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα στις άμυνες.
Όχι κακός απολογισμός
Από την άλλη ο ΠΑΟΚ δείχνει καλύτερη ισορροπία. Αν, όμως, θεωρήσουμε ότι άμεσος ανταγωνιστής του είναι ο Ολυμπιακός, τότε υστερεί σαφώς όσον αφορά τους αριθμούς.
Ο Ολυμπιακός με 20 γκολ υπέρ και μόλις 1 κατά, ξεχωρίζει. Για τον ΠΑΟΚ, πάντως, τα 13 τέρματα που έχει σκοράρει και τα 6 που έχει δεχτεί, δεν μπορούν να θεωρηθούν με τίποτα κακός απολογισμός. Απλά πρέπει να βελτιώσει τις επιδόσεις του εκτός έδρας αφού σε τρία ματς μετράει απώλειες βαθμών στα δυο, με μια ήττα, μια ισοπαλία. Στην Τούμπα, όπως έδειξε και στο ντέρμπι, τα καταφέρνει να βάζει στο σακούλι το τρίποντο.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: