Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΝ.ΚΙ: «Γήπεδο μόνο στη Λεωφόρο»

Ανακοίνωση – επιστολή στον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη του Παναθηναϊκού Κινήματος, με την οποία τονίζει ότι το γήπεδο της ομάδας πρέπει να είναι στη Λεωφόρο.

ΠΑΝ.ΚΙ: «Γήπεδο μόνο στη Λεωφόρο»
Σαν σήμερα το 1944, ο Αντώνης Βρεττός, διευθυντής του γυμναστηρίου του Παναθηναϊκού, υψώνει στο «Απόστολος Νικολαϊδης» την ελληνική σημαία. Ηταν η πρώτη φορά, επί κατοχής, που η γαλανόλευκη κυματίζει στον ουρανό της Αττικής.

Το Παναθηναϊκό Κίνημα, με αφορμή αυτή την επέτειο, εξέδωσε ανακοίνωση – επιστολή, με την οποία τονίζει στον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, ότι οι «πράσινοι» πρέπει να μείνουν για πάντα στο ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού Κινήματος:
«8 Οκτωβρίου 1944 και ώρα εβδόμη πρωινή. Η Ελλάδα βρίσκεται υπό ναζιστική κατοχή. Ο διευθυντής του «Γυμναστηρίου του Παναθηναϊκού», Αντώνης Βρεττός, υψώνει στο ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας το ύψιστο ελληνικό σύμβολο: την ελληνική σημαία. Είναι η πρώτη φορά που η γαλανόλευκη κυματίζει και πάλι στον Αττικό ουρανό. Είναι η πρώτη ένδειξη ότι η γερμανική κατοχή σύντομα θα λάβει τέλος. Και πράγματι, 4 ημέρες μετά (στις 12 Οκτωβρίου 1944) τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής αποχωρούν οριστικά από την πρωτεύουσα του πολιτισμού και της δημοκρατίας.

Μετά από την ηρωική του πράξη, ο Βρεττός στέλνει στον τότε δήμαρχο Αθηναίων μια επιστολή στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Δήμαρχε, λαμβάνω την τιμή να σας γνωστοποιήσω ότι υπό την ιδιότητά μου ως διευθυντού του Γυμναστηρίου του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου ύψωσα εν αυτώ σήμερον την 8ην Οκτωβρίου 1944 και ώραν 7ην π.μ. την Ελληνικήν Σημαίαν. Με βαθύτατην συγκίνησιν, Αξιότιμε Δήμαρχε σας αναφέρω τα ανωτέρω, με συγκίνησιν την οποίαν επαυξάνει το γεγονός ότι δια πρώτην φοράν υψούται η Ελληνική Σημαία εις την περιοχής της κυρίως πρωτευούσης»

Σήμερα, 69 χρόνια μετά, σαν Παναθηναϊκό Κίνημα αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθυνθούμε κι εμείς με τη σειρά μας στον σημερινό δήμαρχο της πόλης των Αθηνών και να του πούμε τα κάτωθι.

"Κύριε Δήμαρχε,
το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» αποτελεί εκτός από την ιστορική έδρα του μεγαλύτερου Συλλόγου της χώρας και ιστορικό μνημείο για κάθε Αθηναίο και κάθε Έλληνα. Σε αυτό το χώρο ανδρώθηκαν και γαλουχήθηκαν όχι μόνο μεγάλοι αθλητές, αλλά και σπουδαίοι Έλληνες που τίμησαν την πατρίδα μας είτε μέσω του αθλητισμού, είτε με την τεράστια κοινωνική προσφορά τους.

Ο χώρος αυτός αποτελεί σύμβολο για εκατομμύρια πολίτες της χώρας και της πόλης μας.
Κανείς λοιπόν περαστικός και εφήμερος «άρχοντας» αυτού του τόπου δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί την κυριότητά του και να κάνει σχέδια για απομάκρυνση του Συλλόγου από τις ρίζες του και την ιστορική του έδρα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα όποια επιχειρηματικά και εμπορικά συμφέροντα.

Καταλάβετε επιτέλους τι σημαίνει Παναθηναϊκός για την Αθήνα και πώς πρέπει να λειτουργεί ο δήμαρχος Αθηναίων απέναντι στον μεγαλύτερο Σύλλογο της πόλης και της χώρας. Το νέο σύγχρονο γήπεδο του Παναθηναϊκού Α.Ο, δεν μπορεί να κατασκευαστεί πουθενά αλλού πλην της φυσικής και ιστορικής του θέσης.

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ – ΑΘΗΝΑ – ΕΛΛΑΔΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: