Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Θόδωρος Παπαδόπουλος: Και εμείς θέλουμε την επένδυση Σαββίδη στην Θέρμη!

Στο αθλητικό Μετρόπολις μίλησε ο δήμαρχος Θέρμης ο Θόδωρος Παπαδόπουλος και αναφέρθηκε στην σημερινή συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (Ζαγοράκη, Ιωσηφίδη και Ποικιλίδη) για την έκταση στην οποία ο Ιβάν Σαββίδης προτίθεται να επενδύσει 25.000.000 ευρώ για να δημιουργήσει ένα άρτιο αθλητικό κέντρο. Σχολίασε παράλληλα και την ανακοίνωση της ασπρόμαυρης ΠΑΕ που έκανε λόγο για καθυστερήσεις λόγω της γραφειοκρατίας. "Είχαμε μια συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ για να συζητήσουμε την διαδικασία. Ξέρω πολύ καλά πως ο Σαββίδης βιάζεται και θέλει να υλοποιήσει την υπόσχεση που έχει δώσει και δημόσια για την δημιουργία ενός προπονητικού κέντρου. Εμείς πρέπει να τηρήσουμε τους κανόνες της νομιμότητας και της διαφάνειας. Πρόκειται για δημόσιο διαγωνισμό μην το ξεχνάτε. Εμείς ετοιμάσαμε την προκήρυξη για τον δημόσιο διαγωνισμό, την στείλαμε και στην Περιφέρεια για να εξετάσει αυτό το προσχέδιο της προκήρυξης και να μας δώσει το πράσινο φως. Σε αυτήν συμπεριλαμβάνεται και η δημιουργία ενός κολυμβητηρίου για χρήση των δημοτών της Θέρμης. Εφόσον η Περιφέρεια μας γυρίσει το προσχέδιο της προκήρυξης, θέλουμε μια εβδομάδα για να περάσουμε το θέμα από το δημοτικό συμβούλιο. Μετά το μπαλάκι πάει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ γιατί αυτή θα πρέπει να τρέξεις τις άδειες οικοδόμησης και εμείς από την πλευρά μας θα μας βοηθήσουμε. Για τον Δήμο μας αυτή η επένδυση σημαίνει πολλά για το Δήμο και το πιο σημαντικό είναι η απασχόληση εργατικού δυναμικού γιατί και εμείς έχουμε πρόβλημα με την ανεργία". Συνεχίζοντας μίλησε για τα σχέδια του Σαββίδη; "Είναι μια μεγάλη επένδυση. Πέρα από το ότι προσφέρει στην ομάδα ένα τεράστιο προπονητικό κέντρο, θα έχει και επιχειρηματικά οφέλη γιατί θα μπορεί να φιλοξενήσει τον χειμώνα για προετοιμασία ομάδες από χώρες όπου τα πρωταθλήματα διακόπτονται"
Για τον διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί: "Θα αφορά τη μίσθωση του χώρου και την κατασκευή ενός κολυμβητηρίου που θα κατασκευάσει ο επενδυτής και θα το παραδώσει στον Δήμο για χρήση"
Για το αν μπορεί να "χτυπήσει" τον διαγωνισμό και άλλος επενδυτής: "Εσείς τι λέτε; Υπάρχουν πολλοί επενδυτές σαν τον Σαββίδη που είναι διατεθειμένοι για μια τέτοια επένδυση; Εγώ δεν ξέρω και μακάρι να υπάρξουν γιατί έχουμε δόξα τον Θεό πολλούς χώρους στην Θέρμη αν θέλουν να επενδύσουν..."Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: