Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Μπαρτζώκας: «Κίνητρο για όλους το three-peat»

Δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο χαρακτήρισε τον στόχο της τρίτης σερί Ευρωλίγκας από τον Ολυμπιακό ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μιλώντας στο site της διοργάνωσης. «Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι σπουδαία» τόνισε.

Μπαρτζώκας: «Κίνητρο για όλους το three-peat»
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις ενόψει της νέας σεζόν στην Ευρωλίγκα, που βρίσκει τους «ερυθρόλευκους» με οκτώ νέα πρόσωπα στο ρόστερ, αλλά και αλλαγμένο τρόπο παιχνιδιού, λόγω των προσθαφαιρέσεων που έγιναν σε αυτό. Δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από τους παίκτες που αποκτήθηκαν, χαρακτήρισε πολύ καλό το κλίμα στο εσωτερικό τα ομάδας και χαρακτήρισε αδιαμφισβήτητο ηγέτη της τον Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μίλησε στο site της Ευρωλίγκας, για:

-το κίνητρο της κατάκτησης της Ευρωλίγκας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά:


«Φυσικά αποτελεί σπουδαίο κίνητρο. Δεν είναι εύκολο. Πιστεύω πως αν αυτό συμβεί θα είναι ιστορικό τόσο για την ομάδα μας, όσο και για την Ευρωλίγκα. Πιστεύω πως όλοι στην ομάδα έχουν το κίνητρο για αυτό».

-το αν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού τον υποτίμησαν πέρυσι και πρόπερσι:


«Πιστεύω πως λίγο ναι, την πρώτη σεζόν αυτό συνέβη σίγουρα. Τον προηγούμενο χρόνο δεν έγινε τόσο πολύ, γιατί ήμασταν Πρωταθλητές Ευρώπης. Δεν το γνωρίζω ακριβώς. Πρέπει να ρωτήσετε τους αντιπάλους μας. Στο Final Four, όμως, δεν μας υποτίμησε κανείς».

-τον νέο τρόπο παιχνιδιού της ομάδας:

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε τρόπο παιχνιδιού. Πρέπει να κάνουμε μία ανταγωνιστική ομάδα, η οποία πάντα θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίζει κάθε είδος άμυνας κι επίθεσης».

-τους Ντάνστον, Πέτγουεϊ, και Λοτζέσκι:

«Πρέπει πρώτα από όλα να πω πως είμαι πολύ χαρούμενος για τους νέους παίκτες μας. Κάθε μέρα που περνάει βρίσκουν την χημεία τους με τους παίκτες από την περσινή χρονιά. Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι σπουδαία. Πιστεύω πως πρώτα από όλα είναι καλοί χαρακτήρες, καλά παιδιά και καλοί συμπαίκτες. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Γνωρίζετε πως τα τελευταία δύο χρόνια ο Ολυμπιακός δεν είχε τους καλύτερους παίκτες στην Ευρωλίγκα. Πιθανώς, όμως, να είχε τους καλύτερους συμπαίκτες και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας».

-τους Σπανούλη και Λο:
«Ο ρόλος του Βασίλη είναι πολύ σημαντικός για τον Ολυμπιακό και φέτος, όπως πάντα. Είναι ο ηγέτης της ομάδας. Φυσικά και ο ο Εϊσι τον τελευταίο ενάμισι χρόνο μάς έχει βοηθήσει πολύ για υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Θα είναι πολύ σημαντικό για εκείνον να συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο, γιατί η νοοτροπία του θα χρειαστεί πολύ στους νέους παίκτες μας».

-τους αντιπάλους του Ολυμπιακού στον 3ο όμιλο της Ευρωλίγκας:


«Δεν σκέφτομαι με αυτόν τρόπο. Σκέφτομαι μόνο το πρώτο παιχνίδι με τη Μάλαγα. Πάντα σκέφτομαι με αυτόν τον τρόπο και περιμένω όλοι στην ομάδα να κάνουν το ίδιο. Σκέφτομαι το πρώτο παιχνίδι και την επόμενη προπόνηση. Αυτός είναι ο τρόπος που ο Ολυμπιακός κατέκτησε την Ευρωλίγκα δύο συνεχόμενες φορές. Κάθε ομάδα στην Ευρωλίγκα είναι πολύ δυνατή και σκληρή, οπότε εξαρτάται από εσένα να προετοιμάσεις το σώμα και το μυαλό σου για να αγωνιστείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: