Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

«Ήμουν τυχερός που έζησα»

temph
Ο Ηλίας Βλαχόπουλος που ήταν στο πούλμαν που μετέφερε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ από τα Τέμπη, και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συνδέσμου Κορδελιού, μίλησε στον Arena 89,4 σχετικά με το μνημόσυνο που θα γίνει την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στα Τέμπη. Θυμίζετε ότι το δυστύχημα έγινε μετά τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.
Αναλυτικά είπε σχετικά με το αν δώσουν το παρών οι τωρινοί παίκτες του ΠΑΟΚ:
«Όσοι είναι εδώ και δεν έχουν πάει με τις Εθνικές θα είναι εδώ. Δεν ξέρω τι θα γίνει αν έρθει ο μεγαλομέτοχος. Μακάρι να έρθει αλλά δεν ξέρω αν είναι εδώ» και συνέχισε περιγράφοντας την ατμόσφαιρα στην Τούμπα την προηγούμενη αγωνιστική όπου τίμησαν την μνήμη των αδικοχαμένων οπαδών:
«Ήταν συγκλονιστική η ατμόσφαιρα. Έκανε πολύ καλή παρουσίαση και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Πρώτη φορά έγινε κάτι τόσο καλό από την ΠΑΕ. Βοήθησε που ήταν γεμάτο το γήπεδο γιατί είναι εντελώς διαφορετικά όταν έχει πολύ κόσμο. Πιστεύω να έρθει ο κόσμος και στα Τέμπη όπως κάνει κάθε χρόνο».
Στην συνέχεια περιέγραψε την σκηνή του δυστυχήματος :
«Και εγώ δεν μπορώ να ξεχάσω όταν πέφταμε. Ξύπνησα μέσα σε σκόνη, δεν βλέπαμε τίποτα ενώ η κατάσταση ήταν τραγική με φωνές δεξιά και αριστερά. Η ώρα ήταν πέντε παρά τέταρτο τα ξημερώματα και μέσα στα σκοτάδια δεν βλέπαμε τίποτα. Εγώ κοιμόμουν όπως και όλο το πούλμαν  γιατί έπρεπε να πάμε για δουλειές την επόμενη μέρα και ξύπνησα από τις τούμπες. Εκεί πέρα που καθόμουν είχε ανοίξει η λαμαρίνα από το λεωφορείο και βγήκα από εκεί. Ήμουν από τους τυχερούς γιατί εκεί που καθόμουν ήμουν στο τραπεζάκι, αν καθόμουν σε καρέκλα θα με είχε κόψει η λαμαρίνα. Τα παιδιά που σκοτωθήκαν ήταν στο πάνω μέρος εκτός από τον  Δημήτρη Ανδρεαδάκη που ήταν πίσω από έναν οδηγό. Και ο Τσολακίδης πάνω ήταν που του κόπηκε το πόδι. Όσα χρόνια και αν περάσουν δεν μπορείς να το ξεχάσεις. Είμαστε τυχεροί γιατί το ατύχημα έγινε πριν τους γκρεμούς. Αν γινόταν στους γκρεμούς ένα χιλιόμετρο πιο μετά, θα ήμασταν όλοι νεκροί. Είχα χτυπήσει στο κεφάλι και στο χέρι αλλά δεν είχα πάθει κάτι σοβαρό. Εμάς που ήμασταν καλά μας φόρτωσαν στα λεωφορεία που ερχόντουσαν και γυρίσαμε στον σύνδεσμο γιατί γινόταν ένας πανικός. Όλα  τα κανάλια αυτό έπαιζαν από το πρωί. Ας ελπίσουμε να μην γίνει ξανά σε κανέναν άνθρωπο και σε κανέναν οπαδό».
Τέλος αναφέρθηκε στις εκδρομές που διοργανώνουν οι οπαδοί:
«Υπήρχαν εκδρομές που δεν κάναμε στάση. Ούτε για νερό που λέει ο λόγος. Δεν άφηνε η Αστυνομία να σταματήσουμε. Σε κάθε μέρος είχε περιπολικό. Από όπου και αν περνούσαμε έκλειναν τα μαγαζιά, δεν μας αφήναν να κατέβουμε.  Εμάς δεν μας αφήνουν πουθενά. Ξεκινάς από εδώ δηλαδή και λες θα κατέβω στην Αθήνα. Περνάμε νερά από εδώ».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: