Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Aν τα βάζεις με σίδερα, είσαι να σε κλαίνε οι ρέγγες!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για τον Φορτούνη και το χουνέρι του καλοκαιριού που έπαθαν ΠΑΟΚ και Σαββίδης, αδιαφορώντας για τις... τρέλες του προέδρου του Ολυμπιακού Η ανάληψη ρίσκου, τολμώντας ακόμα και όποτε απαιτούνται κινήσεις ακροβασίας σε τεντωμένο σχοινί, είναι πολλές φορές το κοινό μυστικό της επιτυχημένης διαβίωσης μεταξύ σφύρας άκμονος.
Είναι η δοκιμασμένη συνταγή του "ζειν επικινδύνως". Με απαραίτητη προυπόθεση την αποφυγή του απονενοημένου βήματος, του αδέξιου χειρισμού που θα σε ρίξει στο κενό. Να μην κάνεις τον... Ταρζάν ένα πράμα, όταν η Τζέιν είναι πιθανό να σε αφήσει σύξυλο, επιλέγοντας γαμπρό πολυτελείας.
Ο ΠΑΟΚ είτε είπε να παίξει ένα παιχνίδι, να πάρει μέρος σε έναν καλοκαιρινό μεταγραφικό τζόγο, είτε εντόπισε το " τυράκι" αγνοώντας ή αδιαφορώντας για τη φάκα σε ένα κόλπο που του έστησε ο Ολυμπιακός για να το διηγείται ύστερα σαν ανέκδοτο το ποδοσφαιρόφιλο πανελλήνιο, ξέρει πλέον πως δεν πρέπει να τα βάζει με... τα σίδερα.
Είναι άλλο να τρέχεις με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, να στροφάρεις σαν κορυφαίος πιλότος της Φόρμουλα, να θες να μαγεύεις τα πλήθη με τις ικανότητες σου στο βολάν, επιδιδόμενος μέχρι και σε παρακινδυνευμένα τετακέ και εντελώς άλλο να παθαίνεις τη νόσο των αεροπόρων, να σε πιάνει βέρτικο και να βαράς μετωπική με φόρα σε ντουβάρι.
Και να έλεγε κανείς ότι δεν ήξερες κι απόφυγες να ρωτήσεις! Τα θελες και τα παθες...
Η μέρα για τον ΠΑΟΚ άρχισε καλά, αλλά όσο γυρνούσαν οι δείκτες του ρολογιού έβαλε αέρα, γέμισε μποφόρια, σήκωσε... Φο (υ) ρτούνη (ες)! Στον Πειραιά ρίχνουν γέλια μέχρι δακρύων, στην Τούμπα δέχτηκαν αποσβολωμένοι την μεγάλη πλάκα της σεζόν και στην κοινωνική δικτύωση η καζούρα πάει σύννεφο.
Το ασπρόμαυρο σκηνικό μαθαίνω είχε στηθεί επιμελώς, με φώτα, προβολείς δημοσιότητας και τυμπανοκρουσίες, για να ανακοινωθεί μετά βαίων και κλάδων η αρπαγή του "ωραίου Κώστα".
Ο Φορτούνης θα έβαζε τον δικέφαλο στο στήθος και τα κυριακάτικα πρωτοσέλιδα της Θεσσαλονίκης θα επιβεβαιώνονταν με την κορυφαία μεταγραφή του ΠΑΟΚ για τη σεζόν. Η...σάλτσα νοστιμιάς στο πλούσιο πιάτο επικοινωνίας προς το κοινό της ομάδας δεν θα ήταν άλλο από την υποσημείωση ότι το Ελληνόπουλο της Καιζερσλάουτερν, ποδοσφαιρική ελπίδα της αμέσως σειράς της Εθνικής ομάδας πάνω στην οποία θα πατήσει ο σχεδιασμός του Κλαούντιο Ρανιέρι με φόντο το Euro 2016, αποτέλεσε ευσεβή πόθο του Ολυμπιακού, ωστόσο επέλεξε ΠΑΟΚ.
Σαν να το έχω μπροστά μου το "ποίημα" της κεντρικής ιδέας της ΠΑΟΚτσήδικης πολιτικής. Ο Φορτούνης θα πλασαριζόταν ως ΝΙΚΗ Ιβάν έναντι του Ολυμπιακού, του "συστήματος" και για κάποιες κουραστικές, μονότονες, πατροπαράδοτες, κλασικά... γραφικές γραφίδες, φυσικά σε... "βάρος του κράτους των Αθηνών". Την επωδό της εφιαλτικά κατεστημένης γνώμης στα κεφάλια ορισμένων. Ευτυχώς όχι όλων...
Τα όνειρα του, οι εφιάλτες τους
Είχαν υπολογίσει όμως χωρίς τον Μαρινάκη. Φάνηκαν ασύδοτοι απέναντι στην "τρέλα του". Ποια από όλες θα σκεφθείτε:
- Να συνεχίσει να ονειρεύεται το ευρωπαικό μεγαλείο του Ολυμπιακού;
- Να σαρώνει στις μεταγραφές και τους τίτλους κάνοντας τον Ολυμπιακό πρωταθλητή ΣΕ ΟΛΑ;
- Να κλείνει έξυπνες συμφωνίες με άμεση αγωνιστική προοπτική για την ομάδα καθώς και μεταπωλητική αξία για τον σύλλογο;
- Να επενδύει μεθοδικά, επίμονα και σταθερά σε ότι καλύτερο διαθέτει από μονάδες το ελληνικό ποδοσφαιρικό στοιχείο;
- Να εξακολουθεί να αποδεικνύει ότι ο Ολυμπιακός είναι ασφαλέστερος από ποτέ στα εύρωστα επιχειρηματικά χέρια του, ρίχνοντας (μόνο αυτός) χρήμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο όταν οι άλλοι ξέρουν μόνο να ρίχνουν λάσπη και να σπιλώνουν ονόματα και αξίες;
Λησμόνησαν, δεν υπολόγισαν ανάλογα, δεν ήξεραν όσο θα έπρεπε το... μέγεθος της "τρέλας" του προέδρου του Ολυμπιακού!
Καλό γι αυτούς είναι να έμαθαν πλέον. Ειδάλλως θα πέσουν κι άλλα χουνέρια. Εδώ είστε και εδώ είμαστε...
Υ.Γ. Παναθηναικός και Νίκη Βόλου. Αλαφούζος και ΣΚΑΙ. Ανδρέας Πάτσης και Δίκη της Δευτέρας. Ο ιδιοκτήτης των νεοφώτιστων Θεσσαλών σχεδόν μόνιμος θαμώνας της συγκεκριμένης εκπομπής. Και ο νεαρός γκολκίπερ Ταμπάκης δανεικός στη Νίκη για τον επόμενο χρόνο.
Εξίσωση της πλάκας έτσι; Την λύνουν και... μαθητές θεωρητικής κατεύθυνσης. Η εξειδίκευση είναι εκ του περισσού... Όχι τίποτ άλλο, γιατί έχει χαλάσει ο ντουνιάς για τους δανεισμούς παικτών!
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: