Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Μαρκ: «Λάθος η σύγκριση με τον Στοχ»

Εντελώς διαφορετικός παίκτης από τον Μίροσλαβ Στοχ είναι ο Ρόμπερτ Μακ, όπως δήλωσε και τόνισε πως πήγε στον ΠΑΟΚ για να διεκδικήσει πρωτάθλημα και να παίξει στην Ευρώπη.

Μαρκ: «Λάθος η σύγκριση με τον Στοχ»
Ο Ρόμπερτ Μακ αποτελεί από το μεσημέρι της Κυριακής παίκτη του ΠΑΟΚ και του έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός του αντί-Στοχ. Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε μέσω του PAOK TV πως είναι εντελώς διαφορετικός παίκτης από τον συμπατριώτη του, παρότι αγωνίζονται στην ίδια θέση και έχουμε παρόμοιο στυλ.

Επιπλέον, σχολίασε πως ήρθε στον «Δικέφαλο του Βορρά» για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, ενώ στη Νυρεμβέργη «πάλευε» για την παραμονή στην Μπουντεσλίγκα, αλλά και για τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αναλυτικά

Για την πορεία του στο ποδόσφαιρο έως τώρα: «Ήμουν 15 χρονών όταν πήγα στη Μάντσεστερ Σίτι. Στη Σλοβακία δεν υπάρχουν τόσο καλές συνθήκες για έναν παίκτη, μου δόθηκε η ευκαιρία να πάω στην Αγγλία, ήμουν πολύ νέος, ήθελα να μάθω ποδόσφαιρο, έτσι αποφάσισα να πάω εκεί. Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για μένα. Έμαθα πολλά από το αγγλικό ποδόσφαιρο. Η ακαδημία ήταν πολύ καλή, όπως και οι συνθήκες δουλειάς. Κάπως έτσι άρχισα την καριέρα μου».

Για το τι κέρδισε στην Μπούντεσλίγκα: «Στη Νυρεμβέργη πήγα σε ηλικία 19 ετών. Στη Μάντσεστερ Σίτι έφτασα μέχρι την Κ-21 και πήγα στη Νυρεμβέργη, επειδή ήθελα να παίξω επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η Μπουντεσλίγκα είναι ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Ήταν ένα πολύ μεγάλο βήμα για μένα γιατί ως τότε αγωνιζόμουν με τη δεύτερη ομάδα της Σίτι και στη Νυρεμβέργη μπήκα κατευθείαν στην πρώτη ομάδα, έπαιζα σε μεγάλα γήπεδα με πολύ κόσμο. Έπρεπε να μάθω τα νέα δεδομένα την πρώτη χρονιά. Μετά συνήθισα, αλλά το θετικό ήταν πως ήμουν έτοιμος, γιατί είχα την κατάλληλη προετοιμασία από την Αγγλία. Μόλις πήγα στη Νυρεμβέργη, ένιωσα πολύ ωραία, γιατί όλα ήταν σε υψηλό επίπεδο»

Για τη μετάβαση από τη Γερμανία, στην… Ελλάδα: «Ήμουν τέσσερα χρόνια στη Νυρεμβέργη, παίζαμε στην Μπουντεσλίγκα, αλλά την περασμένη σεζόν η ομάδα υποβιβάστηκε και ήθελα να παίξω σε υψηλότερο επίπεδο. Ήθελα να παίξω σε ομάδα που διεκδικεί πρωτάθλημα, που παίζει στο Champions League ή το Europa League. Στη Νυρεμβέργη πάντα παλεύαμε για την παραμονή στην κατηγορία. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που ήρθα στον ΠΑΟΚ. Για να κατακτήσω τίτλους».

Για τη σύγκριση που γίνεται με τον Στοχ: «Είναι λάθος να με συγκρίνει κάποιος με τον Στοχ. Είμαστε εντελώς διαφορετικοί. Ο Στοχ όπως όλοι ξέρουν είναι ένας πολύ καλός παίκτης που τα πήγε πολύ καλά στον ΠΑΟΚ. Μίλησα μαζί του για τον ΠΑΟΚ και μου είπε πως είναι μια πολύ καλή ομάδα με καλές συνθήκες εργασίας και όλα γύρω από το ποδόσφαιρο είναι πολύ όμορφα. Ναι, παίζουμε στην ίδια θέση, έχουμε περίπου το ίδιο στυλ, γιατί αγωνιζόμαστε στα άκρα και προσπαθούμε να πετύχουμε γκολ. Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση, αλλά εγώ θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ, θα προσπαθήσω να παίξω καλύτερα από τον Στοχ, όταν αυτό είναι εφικτό και να κερδίσω πολλά παιχνίδια».

Για τις φιλοδοξίες και τους στόχους του: «Θέλω να παίξω όσο περισσότερα παιχνίδια μπορώ, να βοηθάω την ομάδα να μην χάνει, αλλά να κερδίζει, να βοηθήσω την ομάδα να προκριθεί στους ομίλους του Europa League. Θέλω να πετύχω γκολ και να είμαστε νικητές, αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Για το αν είναι πιο ωραίο να σκοράρει ή να δίνει ασίστ: «Είναι δύσκολο να πεις. Φυσικά και είναι ωραία όταν σκοράρεις, αλλά το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Όταν συμβαίνει αυτό, τότε μπορείς να πανηγυρίσεις, αν πέτυχες γκολ ή έδωσες ασίστ. Το γκολ είναι καλύτερο από την ασίστ, αλλά όταν η ομάδα κερδίζει όλα είναι καλά».

Για το που παίζει: «Συνήθως παίζω στο δεξί άκρο, αλλά στα τελευταία ματς τόσο της Νυρεμβέργης, όσο και της Εθνικής Σλοβακίας αγωνιζόμουν ως δεκάρι. Αυτή άλλωστε, ήταν η θέση μου όταν ήμουν μικρός. Δεν έχω πρόβλημα είτε παίζω αριστερά, είτε δεξιά, είτε στο κέντρο. Όσο για το στυλ του παιχνιδιού μου, μου αρέσει να παίζω στο ένας εναντίον ενός, να κερδίζω τους αμυντικούς, να γεμίζω από τα άκρα, αλλά και να σκοράρω».



Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: