Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Το συγκριτικό πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού!!

Στηριζόμενος σε παλιά αλλά δοκιμασμένα υλικά, ο Γιάννης Αναστασίου είναι υποχρεωμένος να φτιάξει «πιάτο» ευρωπαϊκών προδιαγραφών ενόψει των κρίσιμων αγώνων με τη Σταντάρ Λιέγης.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού
Πιθανότατα μετά την κατάκτηση του περσινού Κυπέλλου και την έξοδο της ομάδας στο Champions League (στα προκριματικά έστω) οι φίλοι του Παναθηναϊκού να είχαν την αισιοδοξία πως το «τριφύλλι» θα έφτανε στη «μάχη» με περισσότερα όπλα στη διάθεσή του.

Η κατάσταση στην ομάδα βελτιώθηκε σαφώς, όμως και πάλι οι οικονομικές «αμαρτίες» του παρελθόντος δεν επέτρεψαν στον Γιάννη Αναστασίου και τους συνεργάτες του να κινηθούν όπως θα ήθελαν στο μεταγραφικό παζάρι προκειμένου να παρουσιάσουν ένα σύνολο ενισχυμένο σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Πλέον στην ομάδα δεν υπάρχει ο Καπίνο και για την ώρα ούτε και ο Αμπέντ, ενώ αντίθετα στο ρόστερ προστέθηκαν ο Στιλ (ως αντι-Καπίνο) και ο Μπούρμπος που επί της ουσίας είναι και η μοναδική προσθήκη. Σίγουρα ο Γιάννης Αναστασίου θα ήθελε να έχει περισσότερες λύσεις στη διάθεσή του (όπως όλοι οι προπονητές του κόσμου ανεξάρτητα από το μέγεθος της ομάδας), όμως, όντας μαθημένος στα (πολύ) δύσκολα, θα προσπαθήσει να μετατρέψει το μειονέκτημα, δηλαδή την ελλιπή (για την ώρα) ενίσχυση σε πλεονέκτημα, δηλαδή να ποντάρει στην ομοιογένεια του συνόλου που ο ίδιος δημιούργησε.

Έτσι κι αλλιώς τα χρονικά περιθώρια φέτος ήταν πολύ στενά (περισσότερο κι από τα οικονομικά) και είναι εξαιρετικά αμφίβολο το αν οποιαδήποτε προσθήκη γινόταν στο ρόστερ θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτήν τη φάση. Από αυτήν την άποψη που δεν απέχει πολύ από την ποδοσφαιρική πραγματικότητα, ο Παναθηναϊκός δεν έχει πρόβλημα με μοναδική εξαίρεση την περίπτωση Αμπέντ.

Η θολή κατάσταση που επικρατεί σχετικά με το μέλλον του Αλγερινού ποδοσφαιριστή δημιουργεί ένα κενό σε σχέση με πέρυσι στη μεσαία γραμμή του «τριφυλλιού» (32 συμμετοχές, 9 γκολ είχε ο Αμπέντ) το οποίο στην πορεία θα καλυφθεί, όπως άλλωστε δήλωσε πρόσφατα και ο πρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Αλαφούζος.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, προηγείται η Σταντάρ Λιέγης και το τρικ που θα σκαρφιστεί ο τεχνικός του Παναθηναϊκού για να μην φανεί η απουσία του. Αν η ομάδα καταφέρει και ξεπεράσει το εμπόδιο του βέλγικου συλλόγου, εξασφαλίζει όχι μόνο τη φετινή παρουσία του στην Ευρώπη, αλλά και μέσω αυτής, καλύτερους όρους διαπραγμάτευσης (και οικονομικούς και από άποψης πρεστίζ) προκειμένου να δελεάσει παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά φορώντας τη φανέλα με το τριφύλλι.

Επομένως, από αυτήν την άποψη και στην περίπτωση που δεν προκύψει άσχημο αποτέλεσμα από τις διπλές αναμετρήσεις με τη Σταντάρ Λιέγης, να είναι και προς το συμφέρον του Παναθηναϊκού το ότι υπάρχουν κάποιες «τρύπες» στο ρόστερ…Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: