Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Πέρρα η… έκπληξη του Πανελληνίου!!

Με την Αθανασία Πέρρα να κάνει την έκπληξη μένοντας εκτός οκτάδας στον πρώτο της αγώνα για φέτος, ξεκίνησαν οι απογευματινοί αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών –Γυναικών στο ΟΑΚΑ.

Πέρρα η… έκπληξη του Πανελληνίου
Ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών - Γυναικών. Η πρώτη έκπληξη του απογεύματος έγινε στο τριπλούν εκεί όπου η Αθανασία Πέρρα έμεινε εκτός οχτάδας.

Η έμπειρη άλτρια του τριπλούν ξεκίνησε με δύο άκυρα άλματα και στην τρίτη της προσπάθειες προσγειώθηκε στα 12,17 μ., επίδοση που δεν ήταν δυνατή να της δώσει μια θέση στην πρώτη οχτάδα. Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας της Πέρρα στο τριπλούν και ο δεύτερος της στη σεζόν, καθώς είχε προηγηθεί η εμφάνιση της στο Αργος Ορεστικό, στο μήκος. Νικήτρια του αγώνα η Χριστίνα Αλβερτσιάν με 13,12 μέτρα.Στη δεύτερη θέση με 12,92 μ. ήταν η Νατάσσα Φουτσιτζίδου και τρίτη η Σοφία Βέργου με 12,81 μέτρα. Η Πέρρα έμεινε στην ένατη θέση.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη ήταν νικήτρια στα 200 μ. με 23.27 επίδοση κοντά στο φετινός της ρεκόρ, το οποίο είναι 23.14 και έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος της Ζυρίχης. Σε καλή κατάσταση είναι και η Ανδριάνα Φέρρα, που κατέλαβε την δεύτερη θέση με 23.58. Η τριάδα έκλεισε με την Νεάνιδα Κορίνα Πολίτη, που πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ με 24.44. «Ο προγραμματισμός που κάναμε με τον προπονητή μου είναι για το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα. Η σημερινή κούρσα ήταν καλή, αν και θα περίμενα να τρέξω λίγο γρηγορότερα. Η χρονιά πάει πολύ καλά και πιστεύω πως στη Ζυρίχη θα πετύχω την επίδοση που θα με αντιπροσωπεύει», είπε η αθλήτρια του Μιχάλη Γονιωτάκη.

Οπως και στα 100 μ. έτσι και στα 200 μ. η νίκη πήγε στον Λυκούργο Τσάκωνα, που έτρεξε μια ανάσα από το φετινό του ρεκόρ. Ο έμπειρος σπρίντερ διένυσε την απόσταση σε 20.58 (20.57, το φετινό του) και έδειξε πως βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση ενόψει του κορυφαίου αθλητικού γεγονός, το Πρωτάθλημα της Ζυρίχης. Ο Κώστας Δουβαλίδης όπως και πέρυσι έτσι και φέτος κατέλαβε την δεύτερη θέση, τρέχοντας σε 21.16, ενώ ο Μιχάλης Δαρδανελιώτης ήταν τρίτος με 21.39.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποιησε η Κατερίνα Δαλάκα στα 400 μ. εμπόδια. Η αθλήτρια του Πλούταρχου Σαρασλανίδη διένυσε την απόσταση σε 59.61, πολύ κοντά στο ατομικό της ρεκόρ, το οποίο είναι 59.39. Στη δεύτερη θέση με 60.86 τερμάτισε η Εφη Θεοδώρου και στην τρίτη η Μαρία Λιτσένη με 61.23.

Γρήγορη κούρσα, όχι όμως αρκετά για να του δώσει το εισιτήριο για το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα έκανε ο Γιάννης Λουλάς στα 400 μ. εμπόδια. Ο αθλητής του Κώστα Χήτα τερμάτισε σε 51.36 με το όριο στα 51.10, βελτίωσε ωστόσο το φετινό του ρεκόρ. «Ηταν καλή κούρσα. Στην τελική ευθεία μου γύρισε ο άνεμος ευνοικός και μου ήρθαν τα εμπόδια κοντά, με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να κόψω. Εχω άλλη μια ευκαιρία στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, όπου με την βοήθεια του συναγωνισμού πιστεύω θα βγάλω την επίδοση που θέλω», είπε ο αθλητής της Πυγμής Ευόσμου.

Χωρίς την..συντροφιά του τραυματία Κώστα Νακόπουλου, ο Ανδέας Δημητράκης έκανε μοναχική κούρσα. Ο αθλητής του Χρήστου Παπαχρήστου διένυσε την απόσταση σε 1.49.39, μπροστά από τον Θεοφάνη Μιχαηλά (1.50.48) και τον Εντισον Μούτσο (1.50.70). Ο Δημητράκης έκανε το νταμπλ, αφού ήταν νικητής και στα 1.500 μέτρα.

Στα 800 μ. των γυναικών η Μαρία Κλάδου «πλήρωσε» την επιλογή τη να κάνει πολύ γρήγορο πέρασμα στα πρώτα 600 μ., με αποτέλεσμα να χάσει τελικά έδαφος και περά το γεγονός ότι είχε περίπου 80 μ. διαφορά από την Ελένη Φιλάνδα, να μείνει τελικά στην δεύτερη. Η Φιλάνδρα, η οποία έκανε δέκα τις νίκες της σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και έπιασε στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας την Σάβα Λίκα και την Χριστίνα Χατζή, τερμάτισε σε 2.04.35 και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ. Η Κλάδου πέτυχε 2.05.33 και η Ελένη Θεοδωρακοπούλου, νικήτρια των 1.500 μ., σε 2.08.93.

Στο πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα μετά από πολλά χρόνια χωρίς τη συμμετοχή του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου, ο Κώστας Κωστογλίδης στέφθηκε νικητής στη σφυροβολία με καλύτερη προσπάθεια στα 68,24 μέτρα.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από τη ΝΈΡΙΤ sports (18.00-20.00) . Μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη των αγώνων και μέσα από την επίσημη σελίδα της ομοσπονδίας στο facebook και στο twitter.

Πηγή: Segas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: