Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

Ο Τσίπρας καταλληλότερος πρωθυπουργός!!

Ο Τσίπρας καταλληλότερος πρωθυπουργός
Ο Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύεται σε κυρίαρχο πολιτικό πρόσωπο αυτές τις πρώτες μετεκλογικές μέρες. Οι πολίτες του δίνουν, για πρώτη φορά,την πρώτη θέση στην κλίμακα του καταλληλότερου πρωθυπουργού, ενώ θεωρούν ότι τήρησε και την καλύτερη στάση στις διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Ειδικότερα, στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό συγκεντρώνει 19% έναντι 14% του Αντώνη Σαμαρά και 11% του Βαγγέλη Βενιζέλου. Από 5% παίρνουν Καμμένος και Κουβέλης, η Παπαρήγα 1%, ενώ το 39% δεν απαντά.
Στην ερώτηση «ποιος πολιτικός αρχηγός κράτησε την καλύτερη στάση τις μέρες των διαβουλεύσεων», ο Τσίπρας φτάνει το 22%, ακολουθεί ο Βενιζέλος με 14% και στην τρίτη θέση ο Σαμαράς με 13%. Ο Κουβέλης είναι στο 6%, ο Καμμένος στο 5% και η Παπαρήγα μόλις στο 1%.
Ενδεικτικό του «μπετοναρίσματος» που υπάρχει στο χώρο του Σύριζα είναι ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του (το 53%) τάσσεται υπέρ της αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές και μόνο το 43% δηλώνει ότι θα δώσει ψήφο για να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας!
Υπέρ της αυτοδυναμίας τάσσονται και 7 σους 10 ψηφοφόρους της ΝΔ, ενώ αντίθετα δυο στους τρεις ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ προκρίνουν κυβερνήσεις συνεργασίας.
Σημειώστε ότι τρεις στους δέκα πολίτες διαμηνύουν ότι θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές άλλο κόμμα από εκείνο που ψήφισαν στις 6 Μαΐου! Το ίδιο κόμμα λένε ότι θα ξαναψηφίσουν οι 7 στους 10.
Τα στοιχεία είναι από το γκάλοπ της Μetron Analysis για τον «Επενδυτή».

πηγή: aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: