Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Φέρτε το στην Ελλάδα, ρε γαμώτο!!

Αποφασισμένος για το 2ο Ευρωπαϊκό της ιστορίας του ο Ολυμπιακός, 68-64 την Μπάρτσα στον 2ο ημιτελικό της Πόλης και την Κυριακή παίζει τελικό με την ΤΣΣΚΑ, που απέκλεισε άδικα τον Παναθηναϊκό.
Φέρτε το στην Ελλάδα, ρε γαμώτο!
Ξεκίνημα... Παναθηναϊκού έκανε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα κάνοντας το 8-0, κρατώντας για σχεδόν τέσσερα λεπτά τους Καταλανούς χωρίς σκορ! Οι «Μπλαουγκράνα» όμως κάποια στιγμή θα έβαζαν καλάθι και έτσι κατάφεραν να μαζέψουν την διαφορά, αλλά τους παίκτες του Ντούντα να δείχνουν πιο παθιασμένοι στην αρχή του δεκαλέπτου, το οποίο ολοκλήρωσαν στο +6 (17-11).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο μπορεί ο Βασίλης Σπανούλης να κουβαλούσε στις πλάτες του τον Ολυμπιακό, αλλά η Μπαρτσελόνα ροκάνισε την διαφορά και κατάφερε να περάσει μπροστά με το τρίποντο του Ναβάρο (26-27). Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Πασκουάλ να πάει με το προβάδισμα στα αποδυτήρια και οι Σπανούλης-Ντόρσει έκαναν το 33-29 στο τέλος της περιόδου.
Τα τρίποντα του Σπανούλη και του Πρίντεζη στην αρχή της τρίτης περιόδου έδωσαν ανάσα στον Ολυμπιακό, αλλά τα ριμπάουντ ήταν η... παραφωνία της ελληνικής ομάδας με αποτέλεσμα να μη μπορεί να κρατήσει την διαφορά, καθώς έδινε δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες στους Καταλανούς για να σκοράρουν. Η ουσία ήταν πως με το 50-47, η τελευταία περίοδος θα ήταν για γερά νεύρα και θα κρινόταν στις λεπτομέρειες.
Στο +7 είχε φτάσει ο Ολυμπιακός την διαφορά 3 λεπτά πριν το τέλος του ημιτελικού, αλλά κατάφερε να το κάνει από μόνος του ντέρμπι! Με τον Ναβάρο να ευστοχεί σε δύο βολές, οι Καταλανοί μείωσαν στους δύο 63-61, όμως τότε ήρθε ο Σπανούλης όπου με ένα τρίποντο έβαλε φωτια στο Σινάν Ερντέμ κάνοντας το σκορ 66-61 1,03 από το τέλος!
Αυτό το τρίποντο του αρχηγού ήταν η χαριστική βολή στην Μπαρτσελόνα, η οποία δεν κατάφερε στα 63 δευτερόλεπτα που απέμεναν να κάνει κάτι και ο Ολυμπιακός βρέθηκε στον τελικό!



ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Κατάφερε να βάλει την Μπαρτσελόνα στην ίδια της την… παγίδα. Στον Ολυμπιακό αρέσει το γρήγορο μπάσκετ με πολλές κατοχές και ασταμάτητο τρέξιμο, αλλά κόντρα στους Καταλανούς οι «ερυθρόλευκοι» άλλαξαν. Για άλλη μια φορά έπαιξαν τρομερή άμυνα, αλλά στην επίθεση πήγαν σε χαμηλό τέμπο. Ο Σπανούλης «καθάρισε» στο τέλος για την παρέα του και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον τελικό.
ΜVP: Ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν ο απόλυτος ηγέτης των Πειραιωτών και έδειξε με την εμπειρία και την τεράστια κλάση του τον δρόμο στους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Και τι δεν έκανε ο Λαρισαίος γκαρντ, σκόραρε, πάσαρε, οργάνωσε, έπαιξε άμυνα, καθοδήγησε με τις συμβουλές του τους νεαρότερους και γι’ αυτό ο τίτλος του ανήκει δικαιωματικά. Ο απόλυτος MVP…
MVP: Μαρσελίνιο Χουέρτας. Η Μπαρσελόνα έστρωσε εκατομμύρια στα πόδια του αλλά ο Βραζιλιάνος τους… έβαλε μέσα τους Καταλανούς για τα καλά. Όχι απλά “άφαντος” ήτα στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, αλλά σε άλλο γήπεδο.
ΚΕΥ POINT: Ο Ολυμπιακός είχε σε όλο το ματς το προβάδισμα στο σκορ. Άλλοτε με έξι και εννιά πόντους, αλλά συνήθως 2-4. Στο 36’ το σκορ ήταν 58-56, ο Βασίλης Σπανούλης επιχείρησε τρίποντο, αλλά αστόχησε, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν επιθετικό ριμπάουντ και τότε ήταν η σειρά του Γιώργου Πρίντεζη να επιχειρήσει πίσω από τα 6.75. Ο Έλληνας φόργουορντ δεν λάθεψε και έτσι το σκορ έγινε 61-56. Ένα τρίποντο-μαχαιριά στην καρδιά της Μπαρτσελόνα που θύμισε σε πολλά εκείνο που είχε βάλει ο «Πριντ» στην Ιταλία κόντρα στην Σιένα στο πρώτο ματς των πλέι οφ της φετινής Ευρωλίγκας.
ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Oι περίπου 2500 φίλοι του Ολυμπιακού έκαναν τη δουλειά τους και με το παραπάνω. Ενίσχυσαν με τις φωνές τους την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς και υπερκάλυψαν με τις φωνές τους εκείνους της Μπαρτσελόνα. Την Κυριακή στον μεγάλο τελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναμένεται να είναι σχεδόν οι διπλάσιοι.
Δεκάλεπτα: 17-11, 33-29, 50-47, 68-64
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 2, Άντιτς 4, Σπανούλης 21 (4), Ντόρσεϊ 8, Κέσελ, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 9 (2), Μάντζαρης 4, Σλούκας 2, Λο 4.
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα 6, Χουέρτας 4, Ναβάρο 18 (2τριπ, 5λαθ), Πέροβιτς 2, Βάσκεθ 8, Ουάλας, Ίνγκλες, Ν’ Ντονγκ, Ραμπασέδα, Λόρμπεκ, Έιντσον, Μάικλ 4.

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: