Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Νίκη για Χονδροκούκη στην Ντόχα, τρίτη η Κυριακοπούλου!

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης άνοιξε τη θερινή με τον ίδιο εντυπωσιακό τρόπο που έκλεισε τη χειμερινή. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο ύψος στην διοργάνωση της Κωνσταντινούπολης, αγωνίστηκε στο πρώτο Diamond League της σεζόν, το οποίο έγινε στην Ντόχα και ολοκλήρωσε τον αγώνα του στην πρώτη θέση με άλμα στα 2,32 μέτρα.
Νίκη για Χονδροκούκη στην Ντόχα, τρίτη η Κυριακοπούλου
Ο 24χρονος άλτης, πέρασε διαδοχικά με την πρώτη προσπάθεια τα 2,10 μ., 2,15 μ., 2,20 μ., 2,24 μ., 2,27 μ., και 2,30 μ., ενώ χρειάστηκε να δοκιμάσει δύο φορές για να νικήσει τελικά τα 2,32 μέτρα. Στη συνέχεια ο αθλητής δοκίμασε ανεπιτυχώς στα 2,34 μέτρα. Το 2,32 μ. αποτελεί ισοφάριση του ατομικού του ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο (στον κλειστό έχει 2,33 μ. από το Παγκόσμιο), ενώ είναι η κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο. Την δεύτερη θέση στον αγώνα πήρε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Νταεγού Τζέσε Γουίλιαμς (ΗΠΑ), ο οποίος έμεινε στα 2,30 μ. και στη συνέχεια απέτυχε μια φορά στα 2,32 μ. και δύο στα 2,34 μέτρα. Ο Χονδροκούκης, ο οποίος θα αγωνιστεί και στη διοργάνωση της Ρώμης, εξασφάλισε και τους πρώτους τέσσερις βαθμούς, στο κυνήγι για την κατάκτηση του διαμαντιού.
Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Χονδροκούκη σε αγώνα Diamond League, καθώς ήταν πρώτος το 2011 στον τελικό της Ζυρίχης. Με έναν βαθμό θα επιστρέψει στην Ελλάδα η Νικόλ Κυριακοπούλου, που στον πρώτο της αγώνα μετά από εννέα μήνες ξεπέρασε τα 4,50 μ. στο επί κοντώ και κατέλαβε την τρίτη θέση πίσω από τις Σαβτσένκο (4,57 μ.) και Σπίγκελμπουργκ (4,57 μ.).
Η Κυριακοπούλου ξεκίνησε τον αγώνα της από τα 4,20 μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια, συνέχισε στα 4,40 μ. και στη συνέχεια στα 4,50 μ., ενώ άφησε τα 4,57 μ. και είχε στη συνέχεια τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4,60 μέτρα. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ έδειξε πως έχει καλύψει το χαμένο έδαφος και πως σύντομα θα είναι σε θέση να κυνηγήσει ακόμη καλύτερες επιδόσεις.
  πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: