Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Αναστασιάδης: «Δεν έκλεισε ο κύκλος μου στον ΠΑΣ»

Αναστασιάδης: «Δεν έκλεισε ο κύκλος μου στον ΠΑΣ»
«Η πόρτα δεν έχει κλείσει για μένα στον ΠΑΣ Γιάννινα», με αυτή την ατάκα ο Άγγελος Αναστασιάδης αποχώρησε από την ομάδα της Ηπείρου αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια στιγμή και πάλι. Παράλληλα μίλησε για πολλά τρέχοντα θέματα, αλλά και για τους λόγους που αποχώρησε.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό των Ιωαννίνων, Super FM:

Ξέσπασε θύελλα στα Γιάννινα, υπάρχει ένα βαρύ κλίμα για τον κ. Χριστοβασίλη, καθώς άλλοι ισχυρίζονται ότι δεν μπόρεσε και άλλοι ότι δεν ήθελε να σας κρατήσει ή δεν ήθελε να εκπληρώσει τους όρους που θέσατε. Για ποιους λόγους τελικά αποχωρήσατε, ενώ είχατε τόσο μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο;

«Εγώ τα είπα, είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Δεν άφησα κανένα κενό στον τρόπο με τον οποίο λειτούργησα και δεν δέχτηκα να μείνω. Δεν άφησα, λοιπόν, κανένα κενό. Ξέρετε ότι δεν αποφασίζω εγώ για κάποια πράγματα. Εντάξει, δεν είμαι αυτός που δεν θα πάρει πρωτοβουλίες, αλλά η τελική απόφαση λαμβάνεται από αλλού.

Εγώ μίλησα με τον πρόεδρο, συζήτησα ορισμένα πράγματα, είχα τις απόψεις τις δικές μου, είχε τις απόψεις τις δικές του, αλλά την τελική απόφαση δεν την πήρα εγώ. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Και βέβαια υπάρχουν πολλοί συνάδελφοί σας που με βρίζουν γι' αυτό, ότι είπε όχι επειδή του είπε ο πνευματικός κτλ. Αλλά εγώ έτσι λειτουργώ από χρόνια. Δεν είναι τωρινό αυτό».

Όμως αυτό δεν είναι εύκολο να το δεχτεί ως δικαιολογία ο κόσμος και ρίχνει τις ευθύνες στον κ. Χριστοβασίλη ότι δεν έκανε τα πάντα για να σας κρατήσει.

«Εγώ δεν έριξα ευθύνες σε κανέναν. Εγώ ό,τι ήταν να πω και να κάνω, το έκανα. Μίλησα με τα παιδιά, υπήρχαν ορισμένα θέματα που θα μπορούσαμε να τα συζητήσουμε καλά, αλλά το θέμα δεν είναι εκεί. Όπως πήρα την εντολή να έρθω, έτσι και πήρα την εντολή να φύγω. Όταν ήρθα στα Γιάννενα δεν με έφερε κανένας Χριστοβασίλης. Μου έκανε τότε μία πρόταση, όπως μου έκανε και τώρα. Τότε μου είπαν πήγαινε, γιατί έχει ανάγκη και πρέπει να πας, τώρα μου λένε άλλα. Αυτή η απόφαση είναι ειλημμένη, δεν αλλάζει. Μην ψάχνετε άλλα πράγματα ότι φταίει εκείνος ή άλλος κτλ».

Το όλο σενάριο της αμφισβήτησης ξεκινάει απ' αυτό που είπατε ότι η διοίκηση δεν ήταν έτοιμη να δεχτεί ορισμένα πράγματα.

«Αυτό το λέτε εσείς».

Μα το είπατε στη συνέντευξή σας.

«Συζητήσεις πάντα γίνονται, πάντα ο προπονητής ζητάει ορισμένα πράγματα και ο πρόεδρος λέει αν μπορεί ή δεν μπορεί να τα κάνει. Αλλά το θέμα δεν ήταν αυτό. Και βέβαια υπήρχαν κάποιες διαφορές απόψεων, αλλά δεν ήταν το βασικό στοιχείο. Θα μπορούσαμε να τα βρούμε. Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε περισσότερο να δούμε πως μπορούμε να λειτουργήσουμε. Τώρα όμως δεν τίθεται τέτοιο θέμα».

Επιγραμματικά πείτε μας, υπάρχουν κάποιοι λόγοι που εμπόδισαν τη συνεργασία;

«Δεν θα σας πω τίποτα απ' αυτά και δεν σας τα λέω, γιατί δεν ήταν το βασικό στοιχείο. Όπως λειτούργησα τους 5 μήνες με αρκετά προβλήματα, έτσι θα μπορούσα να λειτουργήσω και τώρα. Η διαφορά, όμως είναι ότι τότε είχα πάρει την πρωτοβουλία να κάνω κάποια πράγματα τα οποία ήταν πολύ δύσκολα για μένα σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Δέχτηκα πολύ μεγάλη κριτική από ορισμένους ανθρώπους και από δημοσιογράφους και από παράγοντες και... και... και..., αλλά αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία ήταν ότι τότε είχα εντολή να έρθω και τώρα δεν έχω. Κανένα άλλο πρόβλημα, δεν έχω τώρα εντολή».

Το θέμα είναι ότι όλοι σας θέλουν στα Γιάννενα και ερίζουν για το λόγο που φύγατε. Συνήθως όταν φεύγουν οι προπονητές, άλλοι λένε ότι καλά έκανε κι έφυγε και άλλοι όχι.

«Ξέρετε κάτι, εγώ είμαι από τους λίγους που όταν δουλεύω δεν χαϊδεύω αυτιά του κόσμου. Δεν λέω ευχαριστώ τον κόσμο κτλ Εγώ προσπαθώ να ευχαριστήσω τον κόσμο μέσα από τη δουλειά μου. Δεν το κάνω με τα λόγια, αλλά προσπαθώ με τα έργα. Τουλάχιστον αν δεν ικανοποιηθεί από το αποτέλεσμα, να ικανοποιηθεί απ' αυτό που βλέπει. Αυτό προσπαθώ να κάνω. Γι' αυτό και ο κόσμος κάνει αυτό που κάνει τώρα. Και αυτό έχει συμβεί σε όλες τις ομάδες που έχω δουλέψει. Αν θα πάτε στο Άργος, την Καβάλα, την Έδεσσα, το ίδιο πράγμα υπάρχει κι αυτό γιατί σας επαναλαμβάνω ότι κάνω αυτή τη δουλειά. Αυτή είναι η δουλειά μου εμένα, να προσπαθώ να ευχαριστήσω και να ικανοποιήσω τον κόσμο».

Αφού ικανοποιήθηκε ο κόσμος, γιατί δεν εξακολουθείτε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας;

«Μην προσπαθείτε να βάλετε πάλι τα ίδια θέματα στο τραπέζι, εκτός κι αν δεν καταλαβαίνετε τι εννοώ».

Δεν βάζουμε θέματα που δεν θέλετε να συζητήσετε, απλά κάνατε μια πολύ πετυχημένη δουλειά, που είχε πολλά χρόνια να δει αυτή η πόλη, καταφέρατε να γίνεται αποδεκτός απ' όλον τον κόσμο, δεν υπάρχουν εχθροί σας στην πόλη και είναι πρωτοφανές αυτό και γίνατε ουσιαστικά ένας λαϊκός ήρωας. Αυτό το πράγμα δεν μέτρησε στην απόφασή σας; Δεν έχει ξανασυμβεί τέτοια αποδοχή και τα Γιάννενα δεν είναι μικρή πόλη και η ομάδα είναι ιστορική. Δεν επηρέασαν αυτά την «εντολή»;

«Πηγαίνετε ανάποδα και δεν μου αρέσει αυτό που κάνετε. Δεν μου αρέσει ο τρόπος που βάζετε αυτό το πράγμα στο τραπέζι. Τι να κάνω δεν λειτουργώ έτσι. Παίρνω εντολή να πάω, πηγαίνω, δεν παίρνω, δεν πηγαίνω. Έχω λάβει υπ' όψιν μου πάρα πολλά πράγματα και θα σας πω κάτι για να το γνωρίζετε. Κατά τη διάρκεια των 5 μηνών στα Γιάννινα 3 ή 4 φορές αποφάσισα να σηκωθώ και να φύγω. Με κράτησε όμως ο ίδιος άνθρωπος που τώρα μου είπε να φύγω. Τι να κάνουμε δηλαδή. Δεν αντιπροσωπεύω τον εαυτό μου. Αν δεν το καταλαβαίνετε, δεν μπορώ αν το κάνω πιο λιανά. Πάρτε τα δημοσιεύματα που το ξαναείπα, γιατί βγαίνουν πολλοί του χώρου σας που ειρωνεύονται (σ.σ. την εντολή), ότι είπα όχι στον Χριστοβασίλη εξαιτίας του ότι πήρα την εντολή από τον πνευματικό μου. Δεν μου αρέσει να μιλάω τα ίδια και τα ίδια, έχω πρόβλημα να γυρίζω γύρω από το ίδιο θέμα».

Να πάμε στην επόμενη μέρα τότε.

«Αφήνω μια ομάδα που μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε αντίπαλο μέσα έξω. Είναι μια ομάδα που μετά τις τρεις της Αθήνας και τις δύο της Θεσσαλονίκης έχει τη μεγαλύτερη δυναμική όσον αφορά τον κόσμο και την αγάπη του κόσμου. Και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί. Ζήτησα συγνώμη από τον κόσμο και τους ποδοσφαιριστές, γιατί δεν πρόλαβα να τη βάλω στα play-off. Από εκεί και πέρα το ξαναλέω για να το ακούσουν όλοι. Δεν είναι απόφαση του Αναστασιάδη αυτή. Δεν φταίει κανένας Χριστοβασίλης. Εγώ όπου πάω προσπαθώ να κάνω καλό και όχι κακό. Αυτή τη στιγμή αρκεί αυτή η δήλωση που κάνω.

Εύχομαι ο προπονητής που θα έρθει να κάνει πράξη περισσότερα απ' όσα έκανα εγώ. Αυτή είναι η δική μου ευχή. Σας ευχαριστώ λοιπόν κι εσάς και τον κόσμο, γιατί η αγάπη του προς το πρόσωπό μου ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Το εκτιμώ, αλλά από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η απόφαση, τελείωσε δεν αλλάζει. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που τη μια μέρα είναι έτσι και την άλλη αλλιώς, ούτε μου αρέσει να βρίζω και να κατηγορώ. Αυτή τη στιγμή έχουμε κάποια δεδομένα που λένε ότι ο Αναστασιάδης πέρασε από τα Γιάννενα, αλλά μπορεί να ξαναρθεί. Αυτό μόνο η Παναγιά το γνωρίζει. Μπορεί να είναι μετά από 2,3,5 μήνες ή 5 χρόνια. Δεν κλείνει η πόρτα των Ιωαννίνων για μένα. Αυτή τη στιγμή, όμως, η απόφαση είναι αυτή».

Δεν την κλείνετε λοιπόν την πόρτα, που σημαίνει ότι στο μέλλον θα ξανασυναντηθούν οι δρόμοι μας.

«Όχι αύριο όμως. Η Παναγιά θα το αποφασίσει. Όλα αυτά που είπατε προηγουμένως μπορεί να ληφθούν πάλι υπ' όψιν και να τεθούν και πάλι στο τραπέζι. Αυτή τη στιγμή αυτά που σας είπα, αυτά είναι».

Κάντε από την πλευρά σας ό,τι μπορείτε για να γίνει αυτή η ομάδα μεγάλη.

«Κρατάμε το άνοιγμα της πόρτας, που είναι θετικό για την οικογένεια του ΠΑΣ. Εγώ πέρασα καλά και δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό. Κι ευχαριστώ και τον πρόεδρο γιατί μου έδωσε τη δυνατότητα να βγω στη Σούπερ Λίγκα και να κάνω αυτά που έκανα. Αν δεν ήταν αυτός στον ΠΑΣ Γιάννινα εγώ δεν θα έκανα τίποτα. Εγώ δεν είμαι αγνώμων».

Ούτε και οι Ηπειρώτες είναι αγνώμονες και γι' αυτό έχουν αυτήν την επιθυμία να παραμείνετε.

«Μην ξαναγυρίσετε πίσω σας είπα. Τα είπαμε. Να πω και το εξής. Εγώ ήθελα πριν πω οτιδήποτε να κάνω και μία συνέντευξη τύπου στα Γιάννενα. Σας παρακαλούσα και δεν την κάνατε. Ποιος φταίει δεν το γνωρίζω».

Πρώτη φορά το ακούμε αυτό.

«Μίλησαν όλοι οι άλλοι εκτός από εμένα. Φταίω για πολλά, αλλά όχι γι' αυτό».

Σας ευχαριστούμε για το έργο και το όραμα που δώσατε.

«Εύχομαι αυτά που έχουν οι φίλαθλοι στο μυαλό τους να γίνουν άμεσα πραγματικότητα».

Σας περιμένουμε και ως φίλο να επιστρέψετε στα Γιάννενα.

«Αυτό είναι σίγουρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: