Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

«Να κάνει η κυβέρνηση τα προβλεπόμενα»

kirizoglou
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυριζόγλου και μίλησε για την πρόταση του Γιάννη Μπουτάρη να μεταφερθεί το παιχνίδι της Σερβίας με την Αλβανία στην Θεσσαλονίκη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Αυτά τα ζητήματα έχουν σχέση και με τον αρμόδιο υπουργείο και με το υπουργείο εξωτερικών. Το πρόβλημα αυτών που ονειρεύονται μια μεγάλη Αλβανία και του θέματος που υπάρχει στο Κόσοβο δεν πρέπει να πάρουμε μια θέση. Ιστορικά είμαστε μαζί με τους Σέρβους γιατί είναι Χριστιανοί ορθόδοξοι και στο πρώτο παγκόσμιο πόλεμο άφησαν χιλιάδες συμμαχικά κορμιά. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πολιτισμική πόλη αλλά δεν μπορούμε να μεταφέρουμε ένα τέτοιο πρόβλημα στο εσωτερικό μας. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί. Την άλλη φορά είχαν πάρει κάποιοι μια Ελληνική σημαία και την έκαιγαν. Μπορούμε να φανταστούμε τι θα γινόταν αν υπήρχε ανταπόκριση; Το ποδόσφαιρο πρέπει να μείνει έξω από τέτοιες διαμάχες. Βέβαια, ο κ. Μπουτάρης το έθεσε με άλλη διάσταση αλλά εγώ έχω άλλη άποψη. Πάντως τα άλλα κράτη δεν μπορούν να αναμειγνύονται στο αυτοδιοίκητο της UEFA. Στον κ. Μπουτάρη είπα αυτά που είπα και πως είναι ένα θέμα που χρίζεται προσοχής.
Ήταν ένα επεισόδιο άθλιο. Με ένα ελικοπτεράκι πέρασε αυτή η σημαία σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει τα προβλεπόμενα. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας που εμμέσως πλην σαφώς ένιωσε και περήφανος για αυτό που έγιναν χρησιμοποίησε αυτό το γεγονός που είναι καταδικαστέο. Οι θέσεις για την μεγάλη Αλβανία είναι γνωστές. Είναι γνωστά και ευαίσθητα θέματα. Πιστεύω η Ελληνική κυβέρνηση θα έχει την απαραίτητη αντιμετώπιση. Εμείς το πρώτο συμβούλιο που θα κάνουμε θα είναι στην Αμφίπολη. Θα παλέψουμε για να μείνει η ιστορική πραγματικότητα. Ο Πλούτωνας, η Περσεφόνη και όλα αυτά είναι αρχαία Ελληνικά ονόματα. Τα γεγονότα μιλάν από μόνα τους. Μιλάει από μόνη της Ελληνική ιστορία».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: