Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Η «αταξία» του Ολυμπιακού, πρόβλημα στη Γιούβε!!

Μια ομάδα για μεγάλα ψάρια πατάει σε σταθερές. Δεν ψάχνεται. Όχι στο αλαλούμ, όπως ο Ολυμπιακός. Ο θρυλικός Αποδυτηριάκιας γράφει στον sportdog... Τη νίκη θέλει ο Ολυμπιακός με την Γιουβέντους. Όπως και να παίξει ο Μίτσελ, ό, τι κι αν ζητήσει από τον καθέναν ποδοσφαιριστή, η επιδίωξη δεν μπορεί να είναι άλλη από τη νίκη. Εκτός κι αν είναι λόγια του αέρος, του κοπανιστού αέρος, αυτά του Ισπανού προπονητή. Ότι ο Ολυμπιακός κινείται πλέον σε υψηλό επίπεδο. Γιατί, όχι;
Ο πρωταθλητής κερδίζει και Μάντσεστερ, όχι μονάχα Μπενφίκες. Ακόμα και την Αθλέτικο, μάλιστα με 3 γκολ. Άρα, ο στόχος είναι πρόκριση. Που δεν έρχεται μόνον από την ατζαμοσύνη των αντιπάλων, αλλά και τα αποτελέσματα που θα πάρει ο ίδιος ο Ολυμπιακός. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι έχει να παίξει εκτός με Γιουβέντους και Αθλέτικο, η νίκη επί της κυρίας είναι νόμος. Εντολή.
Για να περιοριστούμε στα δύο παιχνίδια με Αθλέτικο και Μάλμε. Η πρώτη σκέψη του προπονητή της Γιουβέντους είναι ότι θα παίξει με αντίπαλο που δεν έχει ισορροπίες. Κακό αυτό. Για τη Γιουβέντους, όχι τόσο για τον Ολυμπιακό. Πρόβλημα, ίσως άλυτο πρόβλημα για την Γιουβέντους που θα αντιμετωπίσει ομάδα με αστάθεια στην απόδοσή της. Και όχι σταθερό αγωνιστικό μοτίβο.
Μια ομάδα για μεγάλα ψάρια πατάει σε σταθερές. Δεν ψάχνεται. Όχι στο αλαλούμ, όπως ο Ολυμπιακός. Πάθος, δύναμη, αγωνιστικότητα ο πρωταθλητής Ελλάδος, όμως ο αντίπαλος δεν μπορεί να υπολογίσει τι κάνει, πού το πάει.
Δεν είναι ο Ολυμπιακός η ομάδα αφρόκρεμας στην Ευρώπη που θα βγάλει τις αρετές της, θα δείξει τις δυνατότητές της στο παιχνίδι, ποντάροντας θεμελιακά σε συγκεκριμένες αγωνιστικού τύπου “οικοδομικές” βάσεις. Αυτός είναι ο πονοκέφαλος για την Γιουβέντους. Το αποτέλεσμα θέλει και η Γιουβέντους απέναντι σε ομάδα που την διακρίνει το υψηλό κίνητρο από τη μία και από την άλλη η αγωνιστική της “αταξία”.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΠΟΛΕΩΝΤΑ που κρύβει μέσα του ο Μίτσελ, γράφει ο apodytiriakias.gr

Πλακατζής ο Μίτσελ. Έτσι πρέπει να είναι ο προπονητής. Για ποδόσφαιρο μιλάμε, ρε, όχι για τον υπέρτατο αγώνα να κρατήσουμε στα σύνορα τον εχθρό, ούτε να υπερασπιστούμε τις μάνες μας και τις αδελφάδες μας, να μην τις πηδήξουν οι εισβολείς. Εντάξει, πόλεμος είναι και το ποδόσφαιρο, όμως εμείς είμαστε οι θεατές του έργου. Θα παρακολουθήσουμε την παράσταση σα να είμαστε στο σινεμά.
Αστειάκια, λοιπόν, και εξυπνάδες με λεπτό χιούμορ οι ατάκες του Ισπανού στη συνέντευξη τύπου εν όψει του παιχνιδιού με την Γιουβέντους. Τι άλλο; Οι δημοσιογράφοι, βέβαια, έριχναν δίχτυα για να ψαρέψουν κάποια τσιπούρα αλανιάρα, να βγάλουν κανά θέμα πρωτοσέλιδο. Τι να τους πει ο Μίτσελ για τον Μποτία;
Ότι ο παίκτης είναι ακατάλληλος. Λίγος. Άχρηστος. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Ούτε είναι κορόιδο ο προπονητής, ο κάθε προπονητής, να αποκαλύψει ξεκάθαρα τα πλάνα του. Ότι σαν Ναπολέων ή, Κλαούζεβιτς θα στήσει έτσι τις πυροβολαρχίες του και το ιππικό, το δε πεζικό θα το σπάσει σε τρία κομμάτια. Κι αν δεν βγει η πασιέτζα ποιος θα πληρώσει τη νύφη, οι παίκτες ή, ο προπονητής.
Τελικά, αυτές οι συνεντεύξεις είναι να λέμε για να λέμε. Ανεβάζουν το πρότζεκτ του τσάμπιονς ληγκ. Όσο μεγαλύτερη δημοσιότητα τόσο το καλύτερο. Για τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, προπονητές και παίκτες, αλλά και για την ΠΑΕ και για την UEFA.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: