Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Μενδρινός: "Θέλω να παίξω ποδόσφαιρο και να αναδειχτώ"



Ο Κώστας Μενδρινός μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΑΘΗΝΑ 9.84" για την επιλογή του να πάρει μεταγραφή στον ΠΑΣ Γιάννενα, για τους προσωπικούς του στόχους, καθώς και για τις εμπειρίες του από τον Ολυμπιακό.

Γιατί προτιμήσατε τον ΠΑΣ Γιάννενα από τον Άρη;

"Ήταν προσωπικοί οι λόγοι. Στην πορεία θα φανεί αν πήρα τη σωστή απόφαση. Είναι πολύ νωρίς να πούμε αν ήταν καλή ή κακή επιλογή".

Σας δημιουργεί ανασφάλεια ο χαρακτηρισμός "νεοφώτιστη" που συνοδεύει τη νέα σας ομάδα, σε οποιαδήποτε αναφορά γίνεται σε αυτήν;

"Αυτό δεν λέει τίποτα. Είναι στο χέρι κάθε ποδοσφαιριστή, που αποφασίζει να πάει σε μία ομάδα σαν τον ΠΑΣ Γιάννενα, να αποδείξει το αντίθετο και να αλλάξουν οι στόχοι της από αυτούς που όλοι πιστεύουν ότι έχει".

Να γίνει δηλαδή το αουτσάιντερ, φαβορί;

"Προσωπικά μου αρέσει στη ζωή μου να με θεωρούν αουτσάιντερ παρά φαβορί, για να μπορώ στη συνέχεια να αποδεικνύω το αντίθετο".

Ποια τα όνειρά σας για τη νέα αγωνιστική περίοδο;

"Θα ήθελα πρώτα από όλα, η ομάδα μου να κάνει μία καλή πορεία. Και από εκεί και πέρα θα επιτευχθούν πιστεύω και οι προσωπικοί στόχοι. Δεν νομίζω ότι κάποιος μπορεί να βγει προς τα έξω όταν δεν πάει καλά η ομάδα του. Αυτές οι δύο σχέσεις είναι παράλληλες. Πρέπει πρώτα να πάει καλά η ομάδα, για να πάει μετά καλά και ο ποδοσφαιριστής".

Τι πιστεύετε ότι έφταιξε στο χωρισμό σας με τον Ολυμπιακό;

"Δεν νομίζω ότι φταίει κάποιος σε ένα χωρισμό. Τις περισσότερες φορές οι δύο πλευρές δεν έχουν τις ίδιες απόψεις. Όσο δύσκολο κι αν είναι μετά από τόσα χρόνια που ήμουν σε αυτή την ομάδα, νομίζω ότι κάποια στιγμή θα το ξεπεράσω. Δεν τίθεται καν θέμα. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στην ομάδα των Ιωαννίνων και δεν νομίζω ότι το μυαλό μου θα μείνει πίσω στον Ολυμπιακό".

Ήταν μόνο οικονομικοί οι λόγοι του διαζυγίου με τους ερυθρολεύκους;

"Όταν ο σύλλογός σου δεν σε πιστεύει αρκετά, δεν θα σου δώσει και κάποια λεφτά που εσύ νομίζεις ότι αξίζεις να πάρεις. Οι ακριβοπληρωμένοι παίκτες έχουν προτεραιότητα πάντα, σε οτιδήποτε. Ήταν και οικονομικοί οι λόγοι και προσωπικοί, γιατί ήθελα να πάω σε ομάδα που να παίζω περισσότερο, για να φανώ.

Οι στόχοι μου δεν είναι να κάθομαι στον πάγκο και να κοιτάζω. Θέλω να παίξω ποδόσφαιρο και να αναδειχτώ. Παρόλα αυτά, έχω να σας πω ότι δεν με... χάλασε κάτι στο διαζύγιό μου με τον Ολυμπιακό. Από τη στιγμή που δεν καταφέρνουν να τα βρουν οι δύο πλευρές, σημαίνει ότι το μέλλον του ποδοσφαιριστή βρίσκεται κάπου αλλού - και δεν το λέω με κάποιο παράπονο. Τόσα χρόνια υπήρξε μια πολύ καλή συνεργασία και μόνο με παράπονο δεν φεύγω από τον Πειραιά".

Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή σας στο Λιμάνι;

"Η καλύτερη ήταν πέρυσι με τη Βέρντερ Βρέμης μέσα στο Καραϊσκάκη που κερδίσαμε με το εκπληκτικό 3 - 0. Έγινε ένας χαμός στο γήπεδο και ευτύχησα να συμμετάσχω σε αυτή την πρόκριση. Η χειρότερη ήταν όταν χάσαμε το πρωτάθλημα μέσα στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό με τον διαιτητή, τον κ. Δούρο, που έγινε σάλος".

Ποιος ήταν ο άνθρωπος που θαυμάσατε περισσότερο τα χρόνια που παίξατε στην ομάδα του Πειραιά;

"Ο Ζιοβάνι ο οποίος ήταν μεγάλος ποδοσφαιριστής, σούπερ παίκτης, μα πάνω από όλα ήταν πολύ καλός χαρακτήρας. Ήταν πολύ κοντά σε εμάς τους νέους ποδοσφαιριστές. Μας βοηθούσε πάρα πολύ. Δεν το 'έπαιξε' ποτέ βεντέτα. Δεν το 'έπαιξε' ποτέ δήθεν και ήταν πραγματικά ο εαυτός του. Kαι ο εαυτός του ήταν πάρα πολύ καλός".

Κατά καιρούς ακούγονται διάφορα για τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού και το κακό κλίμα που υπάρχει. Υπήρξαν στιγμές που βιώσατε μία τέτοια κατάσταση;

"Κακό κλίμα δεν θα το έλεγα. Ιδιαίτερα φέτος και πέρυσι ήταν πάρα πολύ καλό και αυτό βγήκε μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα πήγε πάρα πολύ καλά. Έπαιξε και καλό ποδόσφαιρο. Ούτε όμως και τα προηγούμενα χρόνια είχα αντιληφθεί κάτι τέτοιο.

Βέβαια τότε ήμουν πολύ πιτσιρικάς και δεν μπορούσα να καταλάβω διάφορα πράγματα. Μεγαλώνοντας σε αυτή την ομάδα θα πρέπει να ζήσεις πολλά χρόνια για να καταλάβεις κάποια πράγματα που συμβαίνουν εκεί μέσα. Προσωπικά δεν είχα καταλάβει ποτέ ότι η ομάδα είχε κάποιο πρόβλημα. Δεν κατάλαβα ποτέ ότι υπήρχε κακό κλίμα".

Θα λέγατε το "ναι" σε μία καλή πρόταση του Παναθηναϊκού;

"Αυτή την ερώτηση την κάνετε πολύ εύκολα εσείς οι δημοσιογράφοι και εμείς οι παίκτες δυσκολευόμαστε -η αλήθεια είναι- να σας απαντήσουμε. Αυτό που θέλω αυτή τη στιγμή, είναι πρώτα από όλα να παίξω στην ομάδα των Ιωαννίνων και να αναδειχτώ μέσα από αυτήν. Μετά όποιες προτάσεις κι αν έρθουν -επειδή είμαστε άνθρωποι και είναι πολλά πράγματα στη μέση που όλοι καταλαβαίνουμε-, νομίζω κουβέντα θα γίνει για όλες τις ομάδες, αρκεί ο κάθε παίκτης να πάει καλά και να έρθουν οι προτάσεις".

Σας δόθηκαν οι ευκαιρίες που ζητούσατε στον Ολυμπιακό;

"Ευκαιρίες φυσικά και δόθηκαν. Βέβαια ο καθένας περιμένει περισσότερα πράγματα από τον εαυτό του και όλοι λίγο - πολύ αισθανόμαστε κάποιες φορές αδικημένοι. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι τις αξιοποίησα όταν αυτές μου δόθηκαν. Φέτος λιγόστεψαν οι ευκαιρίες αυτές. Ο κάθε ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να δείξει εξ ολοκλήρου το αγωνιστικό του πρόσωπο όταν οι ευκαιρίες είναι πάρα πολύ λίγες".

Ποια είναι τα όπλα που πήρατε από τους Πειραιώτες και θα τα χρησιμοποιήσετε, φορώντας τη φανέλα του "Άγιαξ της Ηπείρου";

"Τα πάρα πολλά πράγματα που έμαθα από παίκτες που είχα κατά καιρούς δίπλα μου, οι οποίοι ήταν μεγάλες προσωπικότητες και μεγάλοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Ζιοβάνι, ο Καρεμπέ, ο Τζόρτζεβιτς, ο Νικοπολίδης. Έβλεπα με ποιο τρόπο αντιδρούσαν στις προπονήσεις, στους αγώνες και, μεγαλώνοντας, νιώθω ότι πρέπει να κάνω και εγώ τα ίδια".

Με ποιόν από τους προπονητές που δουλέψατε στον πρωταθλητή Ελλάδας συνεργαστήκατε καλύτερα;

"Με τον κ. Λεμονή, ο οποίος μου έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη κι εγώ με τη σειρά μου πιστεύω ότι του το ανταπέδωσα πλήρως. Η συνεργασία μου με αυτό τον άνθρωπο ήταν η καλύτερη από όλους τους άλλους που δούλεψα".

Θεωρείτε ότι η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της πρώην ομάδας σας, ήταν κάτι αναπόφευκτο;

"Αυτό είναι περίεργο θέμα. Το παίρνει πάνω του προσωπικά ο κ. Κόκκαλης που θέλει το καλό της ομάδας και όλων των φίλων του Ολυμπιακού. Για να κάνει μία τέτοια κίνηση θα πει ότι μάλλον έπρεπε. Δεν ξέρω τι να πω. Αυτό το κρίνει ο ίδιος και τόσα χρόνια έχει αποδειχτεί ότι καλώς πράττει. Αντιδράσεις υπάρχουν σε τέτοιες αποφάσεις, διότι απορία όλων είναι πώς γίνεται προπονητές που παίρνουν τα νταμπλ και τα πρωταθλήματα να φεύγουν. Όμως δεν είμαστε μέσα για να ξέρουμε τι γίνεται. Εμείς πρέπει να βλέπουμε τα αποτελέσματα που φέρνουν τα τελευταία χρόνια στον Ολυμπιακό, τα πρωταθλήματα".

Μέχρι που μπορεί να στοχεύσει φέτος η νέα σας ομάδα, ο ΠΑΣ Γιάννενα;

"Θα ήμουν ευχαριστημένος αν έφευγε η ταμπέλα της 'νεοφώτιστης' και της υποψήφιας για υποβιβασμό, που λένε όλοι. Και από εκεί και πέρα, ό,τι καλύτερο έρθει. Αυτά βέβαια που συζητάμε είναι σε θεωρητική βάση. Αυτό που μένει είναι εμείς οι ποδοσφαιριστές να αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο το αντίθετο και οι στόχοι της ομάδας να γίνουν πολύ καλύτεροι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: