Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Μέσι σε ρόλο... Ελ Σιντ!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο www.sport-fm.gr για το... φάντασμα του Λιονέλ Μέσι που έκανε τη διαφορά και χάρισε στην Μπαρτσελόνα την πρόκριση απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Μέσι σε ρόλο... Ελ Σιντ
Πήγαινε για... αποκαθήλωση μέσα στο «Καμπ Νόου», αλλά την έσωσε ο Μέσι. Μπήκε, έκανε την απαραίτητη ενέργεια, ήρθε η ισοφάριση και η Παρί έμεινε νοκ άουτ δίχως να χάσει από τη Μπάρτσα.

Οι Καταλανοί ακροβατούσαν. Είχαν στο μυαλό να κρατήσουν το 2-2 του πρώτου αγώνα και να πάνε το ματς σβηστά για το «Χ». Ριψοκίνδυνο. Οι Γάλλοι μπορεί να μην έχουν φανέλα, αλλά έχουν μεγάλα αστέρια. Οταν προηγήθηκαν στη Βαρκελώνη ξύπνησαν τα φαντάσματα της... Τσέλσι. Ολα θα ήταν πιο εύκολα αν στο φινάλε του αγώνα στο Παρίσι δεν ερχόταν η αναπάντεχη ισοφάριση από τη γκέλα του Βαλντές στις καθυστερήσεις. Μια λεπτομέρεια που άλλαξε τα πάντα. Από το χαλαρό βράδι, η Μπαρτσελόνα θα πήγαινε στο 50-50. Τρως το γκολ και μετά τρέχεις.

Ο... Ελ Σιντ (Ελ Θιδ για τους Ισπανούς) σηκώθηκε από τον πάγκο και έκρινε την πρόκριση. Χωρίς αυτόν πολύ δύσκολα θα άλλαζαν τα πράγματα. Ηταν θέμα ψυχολογίας. Οι Γάλλοι μάλλον κάτι έπαθαν μόλις τον είδαν στο γήπεδο. Λες και περίμεναν το μοιραίο. Οταν το περιμένεις, σου... έρχεται. Ο λαβωμένος Αργεντίνος, ρίσκαρε την υποτροπή, αλλά του βγήκε. Δίκαια τον αποθέωναν μετά συμπαίκτες και οπαδοί της Μπαρτσελόνα. Δεν είναι σούπερ φέτος οι Καταλανοί, πίσω μπάζουν, αλλά όσο υπάρχει αυτός ο παίκτης μπορούν να ελπίζουν στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εχουν αντίπαλο όμως και μάλιστα μεγάλο. Δεν είναι μόνο η Ρεάλ. Δεν ξέρουμε τι θα βγάλει η κλήρωση για τα ημιτελικά. Η Μπάρτσα όμως δεν πείθει ότι είναι άτρωτη μήτε πως είναι καλύτερη από τους Μαδριλένους, τη Ντόρτμουντ και κυρίως την σεληνιασμένη Μπάγερν. Με οριακές τις καταστάσεις σε αυτό το επίπεδο οι Βαυαροί με τα όσα δείχνουν ως τώρα έχουν 1% παραπάνω από τους άλλους τρεις στις πιθανότητες για την κατάκτηση του τροπαίου...πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: