Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

«Λογική η επιστροφή του Ζαγοράκη»

Ως μια λογική κίνηση από πλευράς Σαββίδη, βλέπει την διαφαινόμενη επιστροφή του Ζαγοράκη στον ΠΑΟΚ, το μέλος του Ερασιτέχνη, Δημήτρης Ζιγκερίδης.

«Λογική η επιστροφή του Ζαγοράκη»
Βέβαιος ότι η παρουσία του Θοδωρή Ζαγοράκη θα προσθέσει στοιχεία που λείπουν από τον ΠΑΟΚ, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Ζιγκερίδης.

Μιλώντας σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, το μέλος του Ερασιτέχνη, ελπίζει να εκλείψουν οι όποιες διαφορές μεταξύ Ζαγοράκη και Βρύζα, ενώ τόνισε ότι εκτός των άλλων, απαιτείται θωράκιση της ομάδας και στα κέντρα αποφάσεων.

Αναλυτικά, όσα είπε στο “Arena 89,4”:

Για την φημολογούμενη επιστροφή Ζαγοράκη: «Mου φαίνεται πολύ λογικό. Έχει εμπειρία, εικόνες και παραστάσεις. Ο Ζαγοράκης θα μπορεί να δώσει συμβουλές για την στελέχωση του ρόστερ, για θέματα της ομάδας. Δεν λέω να κάνει αυτός παρεμβάσεις στα κέντρα των αποφάσεων, αλλά να είναι μέσα στα της Λίγκας, να προστατεύει την ομάδα, να την σέβονται. Να μπορεί ο ΠΑΟΚ να παίζει με 50-50 διαιτησία, ποτέ δε ζητήσαμε σαν ΠΑΟΚ εύνοια.

Εάν θέλει να πρωταγωνιστήσει, πάντως, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να έχει ανθρώπους στα κέντρα αποφάσεων. Δυστυχώς επαληθεύεται ο κανόνας πως δεν είναι καθαρά τα πρωταθλήματα. Και φέτος, που υπάρχει μεγάλη διαφορά, είδαμε πως έπαιρνε ο Ολυμπιακός τα σφυρίγματα που ήθελε. Χρειάζονται άνθρωποι με προσωπικότητα».

Για το αν θα μπορούσαν να συνυπάρξουν Ζαγοράκης και Βρύζας: «Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να γίνει αυτό, από ότι ξέρω υπάρχει μια ψυχρότητα. Όμως στις μεγάλες ομάδες, δεν μπορούν να υπάρχουν άνθρωποι με προσωπικούς μικροεγωισμούς, πρέπει να υπάρχει μια κεντρική ιδέα, να βρουν μια φόρμουλα συνεργασίας για το καλό της ομάδας. Οι σχέσεις δεν είναι και οι καλύτερες, από ότι λένε οι πληροφορίες. Εγώ νομίζω πως οι κακές καταστάσεις δημιουργήθηκαν όταν δεν υπήρχαν λεφτά, δεν υπήρχαν λεφτά για να φτιάξει ένα καλό μπάτζετ. Ο κ. Σαββίδης ξέρει, αυτός είναι ο μεγαλομέτοχος και αυτός παίρνει τις αποφάσεις. Τώρα, με αυτόν, οι Βρύζας- Ζαγοράκης, μπορούν να ασχοληθούν με αυτά που πραγματικά γνωρίζουν. Αλλά ξαναλέω, πρέπει να θωρακιστεί σε όλα τα επίπεδα, στα κέντρα αποφάσεων, να κάνουν κινήσεις ώστε να θεωρηθεί ισότιμη και να μπορεί να διεκδικήσει στα ίσα το πρωτάθλημα».

Για τη μικρή προσέλευση κόσμου στην Τούμπα: «Σίγουρα, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η οικονομική δυσπραγία. Ο κόσμος της επαρχίας, εδικά, άρχισε να σκέφτεται και τις βενζίνες, τα προϊόντα που ενδεχομένως να θέλουν να αγοράσουν από την μπουτίκ, κλπ. Πλέον, δεν είναι προτεραιότητα το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα όπως στην Αγγλία, που είναι η μόνη τους διασκέδαση. Νομίζω πως στα ημιτελικά του κυπέλλου και στα πλέι-οφ, που θα έχουν και πιο πολύ ενδιαφέρον θα έχει πιο πολύ κόσμο».

Για τα 25 εκ. ευρώ που έχει βάλει ο κ. Σαββίδης και το τι οικονομικές τρύπες καλύπτει: «Με αυτά τα χρήματα καλύπτεται η περίοδος 2012-13. Νομίζω περισσεύει και ένα ποσό για τα χρέη. Καλύπτει και την οικονομική τρύπα του Γούμενου, πιθανώς θα χρειαστεί να ξαναβάλει το χέρι στην τσέπη. Νομίζω πως μπορεί να ξαναβάλει άλλα 10-15 εκατομμύρια! Μπήκε στη χειρότερη περίοδο οικονομικά και έχει βάλει 25 εκ. ευρώ, είναι φαινόμενο. Το πιο σημαντικό είναι ότι είναι ένας άνθρωπος που επενδύει στην Ελλάδα γενικώς. Βλέπουμε ότι επένδυσε στο Μακεδονία Παλλάς, στη ΣΕΚΑΠ και πάει λέγοντας. Είναι ένας δικός μας άνθρωπος, πλέον. Πρέπει να υπάρχει ένα λογικό πλαίσιο, να μην υπάρχουν πολλές άσκοπες και περιττές δαπάνες. Να μη γίνει κάτι ανάλογο όπως με τον Μπατατούδη, που γίνονταν μεγάλες μεταγραφές χωρίς ουσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: