Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Μπαρτζώκας: «Αξίζουμε να είμαστε στο Final 4»

Ικανοποιημένος από τη νίκη, αλλά σε καμία περίπτωση εφησυχασμένος εμφανίστηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Εφές.

Μπαρτζώκας: «Αξίζουμε να είμαστε στο Final 4»
Έγινε μόνο το πρώτο βήμα, σύμφωνα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, με τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Εφές. Παράλληλα τόνισε πως η ομάδα του αξίζει να πάρει το εισιτήριο για το Λονδίνο.

«Ήταν ένα τυπικό παιχνίδι Play offs Ευρωλίγκας, όπου η πίεση είναι μεγάλη, ειδικά για τον γηπεδούχο, κάτι που αποτυπώθηκε κυρίως στα ποσοστά στις βολές και στα τρίποντα, όπως και στην Εφές. Υπήρχε νευρικότητα και είχαμε πει να πάμε επίθεση με την επίθεση. Κάναμε καλή δουλειά πάνω σε Φάρμαρ και Βούγιατσιτς, όχι τόσο πάνω στον Γκόρντον στη δημιουργία, αλλά αυτό ήταν σημαντικό. Έγινε ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι σε ριμπάουντ, λάθη και ασίστ. Αυτό που μετρά είναι η νίκη. Η σειρά είναι πονηρή. Έχουμε κάνει ένα πρώτο βήμα, αλλά πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε και να δούμε τον αγώνα της Παρασκευής. Χρειαζόμαστε περισσότερη διάρκεια, συγκέντρωση και αποφασιστικότητα. Αν φτάσουμε στο 2-0 θα δυσκολέψουμε πολύ το έργο της Εφές», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Όσο για την παρουσία του κόσμου, ο κόουτς του Ολυμπιακού είπε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά και να πω μπράβο στον κόσμο μας. Ακόμη και σε σημεία του αγώνα μάς στήριξαν. Είμαστε ένα βήμα από το Final 4 και θέλουμε να φτάσουμε εκεί. Νομίζω το αξίζουμε. Είναι ένας μαραθώνιος η φετινή Ευρωλίγκα και τα παιδιά αξίζουν μπράβο για την προσπάθειά τους».

Ερωτηθείς αν η νέα μπάλα επηρέασε τις προσπάθειες των παικτών του, απάντησε: «Είναι καλό να ρωτήσετε τους παίκτες. Η μπάλα είναι πολύ καλή, αλλά όταν δεν είναι παιγμένη δυσκολεύει. Αν το βάλεις στο μυαλό σου ότι έχεις πρόβλημα με την μπάλα θα αρχίσεις να αστοχείς. Όλα είναι στο μυαλό μας. Αν πιστέψουμε πως η μπάλα είναι καλή, δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: