Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

ΑΕΚ Τα "κιτρινόμαυρα" συμβόλαια που λήγουν


Ο χρόνος είναι αμείλικτος και τη συγκεκριμένη περίοδο ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της ΑΕΚ χωρίς δυστυχώς να είναι ο μόνος. Το 2009 σε λίγες ημέρες θα αποτελεί παρελθόν αλλά εκτός από τα βεγγαλικά για την αλλαγή του χρόνου η έλευση του 2010 θα φέρει ακόμα ένα πρόβλημα για την Ένωση. Επτά συνολικά κιτρινόμαυρα συμβόλαιο λήγουν το καλοκαίρι και κάποιος από τους α-μετόχους της διοίκησης θα πρέπει να αποφασίσει άμεσα τι θα γίνει με αυτούς τους ποδοσφαιριστές.

Το καμπανάκι έχει ήδη χτυπήσει για αρκετούς παίκτες καθώς οι φήμες ολοένα και πληθαίνουν για περιπτώσεις όπως αυτές των Ταχτσίδη, Μαντούκα. Εκτός από τους δύο προαναφερθέντες οι οποίοι είναι και οι μόνοι που "καίνε" τον Μπάγεβιτς από 1/1 θα μπορούν να υπογράψουν σε άλλη ομάδα οι: Χουανφράν, Ζεράλδο, Ενσαλίβα, Λαγός, Αραμπατζής, ενώ υπάρχουν και οι περιπτώσεις των δανεικών Χέρσι και Άρσε.

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης είναι ίσως πιο "επικίνδυνη" περίπτωση αυτή τη στιγμή. Ο Έλληνας μέσος προέρχεται από μία χρονιά που βοήθησε την ΑΕΚ με λίγα λεπτά συμμετοχής και φέτος έχει πάρει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του. Το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο κάτι που έχει εντοπιστεί τόσο από ομάδες του εξωτερικού αλλά και της Ελλάδας. Ο Μπάγεβιτς θέλει να κρατήσει τον παίκτη, ο ίδιος θα ήθελε να μείνει υπό προϋποθέσεις αλλά αυτό μόνο δεν φτάνει. Η διοίκηση είναι απούσα και την απόφαση για την ανανέωση του συμβολαίου δεν μπορεί να την πάρει ο Μπάγεβιτς (μόνο να προτείνει την παραμονή του μπορεί).

Ο Χουανφράν θα πρέπει να θεωρείται ήδη τελειωμένη υπόθεση. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και η Ένωση δεν φαίνεται διατεθειμένη να ανανεώσει την συνεργασία. Ο Μπάγεβιτς δεν τον υπολογίζει κάτι που φαίνεται από το γεγονός πως τις περισσότερες φορές είναι εκτός αποστολή. Η περίπτωση του Ζεράλδο Άλβες δεν έχει καμία σχέση με αυτή του Ισπανού. Ο Μπάγεβιτς εκτιμάει τις ικανότητές του και ανάλογα με τις συνθήκες και τα δεδομένα όταν κριθεί η όχι η παραμονή του θα αποφασίσει. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες για τον Άλβες αλλά πολλά κρίνονται από τις εξελίξεις στα διοικητικά και αν ο Ντούσκο θα είναι στον πάγκο της ομάδας. Τον Άλβες διαδέχεται ο Ενσαλίβα στην λίστα. Ο Καναδός μέσος δεν έχει προσφέρει όσα θα περίμενε κανείς αλλά αυτή τη στιγμή που η ΑΕΚ έχει πρόβλημα στα χαφ είναι στα όρια της ενδεκάδας κάθε Κυριακή. Υπό φυσιολογικές συνθήκες η παραμονή του θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη αλλά με τον δικέφαλο σε αυτή την κατάσταση έχει κάποιες ελπίδες για να κληθεί να ανανεώσει. Πάντως οι περισσότερες πιθανότητες είναι να μην συνεχίσει στην ΑΕΚ από το καλοκαίρι και μετά. Στη συνέχεια της λίστα συναντάμε τον Παναγιώτη Λαγό. Ο αριστερός μέσος που αγωνίζεται από την αρχή της χρονιάς με την ομάδα Νέων δεν έχει καταφέρει να παίξει με τους… μεγάλους αν και στις τελευταίες αποστολές είναι μέσα (κόβεται έπειτα στην 18άδα). Ο τραυματισμός του τον έχει αφήσει πολύ πίσω και η ΑΕΚ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα προχωρήσει στην ανανέωση του συμβολαίου. Τέλος, ο Αραμπατζής είναι το τελευταίος στο χαρτάκι με τα συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι. Ο Έλληνας πορτιέρο έσωσε την ΑΕΚ στο ένα παιχνίδι που αγωνίστηκε αλλά μία ομάδα σαν την Ένωση θα προτιμούσε κάτι ποιο σίγουρο. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες αν και η πλάστιγγα δείχνει να γέρνει προς το «όχι». Όσον αφορά τους δανεικούς Άρσε και Χέρσι ο Μπάγεβιτς δεν θα εισηγηθεί την απόκτηση του πρώτου, ενώ η περίπτωση του Χέρσι συνεχίζει να είναι υπό εξέταση. Ο Ολλανδός έχει 50-50 πιθανότητες να αποκτηθεί ή όχι από την ΑΕΚ. Ο καιρός θα δείξει. Όλα τα παραπάνω βέβαια κρίνονται με τα τωρινά δεδομένα και όσα έχει δείξει από την αρχή της χρονιάς ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Οι διοικητικές αναταράξεις όμως μπορούν να φέρουν σημαντικές αλλαγές και όπως είναι φυσικό θα επηρεάσουν τις παραπάνω περιπτώσεις, ενώ ακόμα και ο Ντούσκο ίσως να μην έχει λόγο για την ομάδα της επόμενης περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: