Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Σαββίδης: Στηρίζω Δώνη είχα άλλα σχέδια για Γκαρσία!

Ο Ιβάν Σαββίδης μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, τοποθετείται για όλα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες. Ξεκαθαρίζει πως ο Γκαρσία αρνήθηκε ραντεβού μαζί του, πως είχε άλλα σχέδια για τον ποδοσφαιριστή. Κατακρίνει τις αποδοκιμασίες στον Δώνη τον οποίο στηρίζει όπως και τον πρόεδρο της ομάδας. Ο Σαββίδης παίρνει θέση και για το θέμα του Σαλπιγγίδη αλλά και του κυπέλλου.
Η γραπτή δήλωση:
«Θα ήθελα για ακόμη μια φορά να επιστήσω την προσοχή των φίλων του ΠΑΟΚ για τα γεγονότα που απασχόλησαν προσφάτως την ομάδα. Η αποβολή του Σαλπιγγίδη, η απόπειρα αλλαγής ημερομηνιών του Κυπέλλου και άλλα πολλά μαρτυρούν ότι πολλοί μας πολεμούν και πιέζουν τον ΠΑΟΚ. Σ? αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι σημαντικό να παραμείνουμε ενωμένοι και να στηρίξουμε την ομάδα μας. Με μεγάλη λύπη μου όμως, συνειδητοποιώ ότι αυτό δεν είναι κατανοητό ούτε καν σε όλα τα μέλη της οικογένειας του ΠΑΟΚ».

Για την υπόθεση Γκαρσία

«Σεβάστηκα την απόφαση του ποδοσφαιριστή να διακόψει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ. Ήταν μέλος της ομάδας την τελευταία πενταετία και έχει κερδίσει επάξια την αγάπη και τον σεβασμό των οπαδών. Ακριβώς για τον ίδιο λόγο είχε το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον του. Εμείς από την πλευρά μας είχαμε άλλα σχέδια για εκείνον. Του προτείναμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας, ωστόσο ο ίδιος πήρε διαφορετική απόφαση, χωρίς να το συζητήσει καν μαζί μου, μολονότι του είχα προτείνει να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θέσει τον εαυτό του πιο πάνω από τα συμφέροντα της ομάδας, κανείς δεν μπορεί να απαιτεί να παίζει σε ένα – δύο ή και πέντε ματς, κάτι τέτοιο δεν έχει καμία λογική. Η κατάσταση είναι απλή και δεν χρειάζεται να την δραματοποιούμε. Ο ποδοσφαιριστής αποφάσισε να φύγει, σεβαστήκαμε την απόφασή του, τέλος.

Επίσης πληροφορήθηκα ότι κάποιοι οπαδοί επιχειρούν να οξύνουν την κατάσταση, απαντώντας με επιθετικότητα στις αποφάσεις της ΠΑΕ. Κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο. Εκφράζω την πλήρη συμπαράστασή μου στον Γιώργο Δώνη, στον πρόεδρο της ομάδας και στους ποδοσφαιριστές. Μας περιμένει μια δύσκολη περίοδος, ο αγώνας με τον Ολυμπιακό, οι ημιτελικοί του Κυπέλλου, τα πλεϊ οφ και γι αυτό πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι, να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον και να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε τους στόχους που θέσαμε. Ο προπονητής και οι παίκτες πρέπει να δουλεύουν με την ησυχία τους και οι οπαδοί να στηρίζουν την ομάδα και να την ωθούν στην νίκη όπως μόνο αυτοί ξέρουν. Υπολογίζω πολύ στην υποστήριξη τους, χωρίς αυτήν η ομάδα θα δυσκολευτεί να κατακτήσει την κορυφή.

Πρέπει να καταστήσω σαφές ότι είμαι εδώ και έτοιμος να κερδίσω τις μάχες με τους «εχθρούς» του ΠΑΟΚ. Αυτό δεν μπορεί να γίνει όσο αναλωνόμαστε σε χωρίς λόγο εσωτερικές διαμάχες».

Για το Κύπελλο

«Η θέση μας είναι απλή. Είμαστε ενάντιοι στις αλλαγές ημερομηνιών στη διάρκεια της περιόδου, ειδικά τώρα που μέχρι τους ημιτελικούς έμεινε πολύ λίγος καιρός. Προτείναμε μια εποικοδομητική λύση – να μη γίνουν αλλαγές στις ημερομηνίες του Κυπέλλου, αλλά να παίξουμε ένα παιχνίδι στα πλέϊ οφ πριν από τον τελικό του Κυπέλλου. Θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Για τον Σαλπιγγίδη

«Περίμενα την απόφαση της έφεσης χθες, ωστόσο για κάποιον λόγο η απόφαση θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα. Η θέση μου σ? αυτό το ζήτημα είναι γνωστή και αμετάκλητη: η ποινή που επιβλήθηκε δεν είναι ανάλογη της πράξης, του ήθους του παίκτη και ξεπερνά τα όρια της λογικής. Ευελπιστώ ότι στο τέλος η λογική θα θριαμβεύσει και θα μειωθεί η ποινή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: