Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Άνοιξε τα χαρτιά του ο Σούλης Παπαδόπουλος!

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο προπονητής του Άρη, Σούλης Παπαδόπουλος. Ο νέος τεχνικός των κίτρινων βρίσκεται εδώ και δυο εβδομάδες στον πάγκο της ομάδας κι έτσι αποφάσισε να ανοίξει τα χαρτιά του και να κάνει τον δικό του απολογισμό.

Αναλυτικά η συνέντευξη τύπου:

«Πριν από ακριβώς 13 μέρες είχαμε τέσσερις βαθμούς διαφορά από τις ομάδες που ήταν πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού και τώρα είμαστε μόλις έναν. Δεν θα αφήσουμε με τίποτα όλοι μας, οι παίκτες, εγώ, η διοίκηση, ο κόσμος τη μεγάλη ευκαιρία που μας δίνεται στο επόμενο παιχνίδι, να πάμε την ομάδα δύο βαθμούς πάνω. Θέλω να το κερδίσουμε και να βρεθούμε πολύ πιο γρήγορα από ότι περίμενα πάνω από τις ομάδες αυτές».

Για τον αγώνα με τον Πανθρακικό: «όσο κρίσιμο ήταν το ματς με τη Λιβαδειά, άλλο τόσο θα είναι και αυτό, αλλά αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε αντίπαλο και να βρεθούμε πάνω από τη ζώνη. Είμαι και ευχαριστημένος και πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε. Χάσαμε μια ευκαιρία στα Γιάννενα, δεν θα σταθώ στα δοκάρια, έτσι είναι το ποδόσφαιρο… Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε κάποια λάθη».

Τόνισε πως: «η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, θα είναι σε ακόμα καλύτερα… Δεν είπαμε τίποτα για απουσίες, ενώ τώρα κάποιοι άλλοι λένε για διαιτησίες και τι βαθμούς έχουν χάσει. Αν ψάξουμε για τον Άρη θα δούμε ότι είναι πολύ πιο πολλοί».

Εν συνεχεία δήλωσε πως: «δεν μίλησα μετά τα Γιάννενα, εγώ αυτό που είπα και στα παιδιά ήταν πως θα τα πούμε μετά το ρεπό, να ολοκληρωθεί και η αγωνιστική και μετά θα δούμε αν είμαστε σε καλύτερη ή χειρότερη φάση. Κοιτάμε πως να είμαστε στο τέλος πάνω από τους άλλους, παίζουν και οι άλλοι όχι μόνο εμείς… Είμαστε σε καλύτερη φάση, αν παίρναμε τον αγώνα στα Γιάννενα, θα ήμασταν ακόμα καλύτερα. Οι παίκτες έχουν αλλάξει πέντε προπονητές, υπάρχουν τέσσερα παιχνίδια και για μας αυτοί οι παίκτες είναι οι καλύτεροι. Κάντε σε μένα κριτική, οι παίκτες πρέπει να έχουν καθαρό μυαλό και να πάρουν τους βαθμούς που χρειάζονται. Καταλαβαίνω και τον κόσμο και σας, αλλά καταλάβετε πως παίζουμε έναν αγώνα που πρέπει να τον κερδίσουμε. Ξέρω ότι ο αντίπαλος παίζει για δύο αποτελέσματα, μας δίνεται η ευκαιρία το -4 να το κάνουμε +2 σε τρία παιχνίδια».

Για το ματς με τα Γιάννενα είπε πως «ίσως να παίρναμε έναν βαθμό και να είχαμε τέσσερις στα δύο ματς και αυτό να μας κοίμιζε. Τώρα πάμε πολύ πιο προσγειωμένοι, πιο συγκεντρωμένοι στον στόχο μας για το ματς με τον Πανθρακικό», ενώ για την άμυνα και τα γκολ που δέχεται η ομάδα είπε «ο Άρης δεν πληρώνει αμυντική λειτουργία, αλλά ατομικά λάθη. Δεν μου αρέσει να ρίχνω ευθύνες. Δεν θα πω τι έγινε το καλοκαίρι. Εμείς κοιτάμε τώρα τι γίνεται».

Για την μέχρι τώρα πορεία: «στα δύο ματς καταφέραμε να μην έχουμε μεγάλη πίεση, αλλά όταν είσαι τέσσερις βαθμούς πίσω, πρέπει να κάνεις αντεπίθεση. Παίζουμε ποδόσφαιρο πιεστικό ψηλά, για να σκοράρουμε… Με τη Λιβαδειά μας βγήκε, θα μπορούσε να γίνει και στα Γιάννενα, αλλά κάναμε λάθη. Τα παιδιά έδειξαν πάθος και δύναμη και το παίρνουν πολύ από τον κόσμο. Καταλαβαίνω τις αποδοκιμασίες ορισμένες φορές, αλλά τον παρακαλώ να τα αφήσει πίσω στο μυαλό του τώρα. Ο καλύτερος παίκτης του Άρη είναι ο κόσμος του αυτή τη στιγμή, αλλά πρέπει εμείς να δώσουμε πίστη στον κόσμο πλέον! Τους δώσαμε μια αισιοδοξία με τη Λιβαδειά, στα Γιάννενα είδαν ότι προσπαθήσαμε. Εγώ αυτό που είπα στα παιδιά είναι ότι αν κερδίσουμε, σωθήκαμε. Όπως το λέω. Το τι θα κάνουν μετά δεν θα μας ενδιαφέρει. Θα δείτε… Θα βάλουμε κάτω κι άλλες ομάδες. Θέλουν δεν θέλουν θα τους πνίξουμε… Όταν είσαι τέσσερις βαθμούς πίσω, όλοι οι άλλοι κυνηγάνε εσένα. Τώρα θα τους δείξουμε ότι θα πρέπει να ασχοληθούν με άλλους… Αν κερδίσουμε τον Πανθρακικό θα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα, γιατί θα είμαστε εμείς από πάνω».

Για την διαιτησία: «Δεν θα κάτσω να κλαφτώ για το δοκάρι. Η μπάλα πηγαίνει εκεί που τη στέλνεις… Είδατε ότι δεν μίλησα για την διαιτησία μετά το ματς. Και δεν είναι μόνο ένα πέναλτι, αλλά δεν είπα τίποτα…».

Για τον Αγκάνθο: «έχει κάνει τη διαφορά. Η συμπεριφορά του είναι κάπως νευρική, αλλά δεν φαίνεται από έξω τι κλωτσιές τρώει στη διάρκεια του ματς. Και στην προπόνηση παίζει με πολύ πάθος, αλλά εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί του. Μου αρέσει πάρα πολύ η συμπεριφορά του και μέσα στα αποδυτήρια. Υπάρχουν πάρα πολύ καλές σχέσεις και μαζί μου και με όλους τους ποδοσφαιριστές. Έχει καταλάβει ότι τον χρειαζόμαστε. Πολλές φορές τον βάζω στο τείχος και μου λέει “κόουτς καλύτερα να μην κάθομαι στο τοίχος για να μην κάνω κατά λάθος χέρι και πάρω την δέκατη κάρτα».

Για το θέμα της παραμονής: «το να κερδίσουμε τον Πανθρακικό και το να εξασφαλίσουμε στο τέλος την παραμονή μας δεν είναι κάτι το φοβερό. Το αυτονόητο θα είναι. Ούτε θα πανηγυρίσουμε ούτε τίποτα. Θέλουμε τις νίκες που χρειάζονται για να κερδίσουμε και θα έχουμε πετύχει το αυτονόητο. Δεν μπορεί ο Άρης να πανηγυρίσει την παραμονή του. Σε καμία περίπτωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: