Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ευτυχώς έχει κι άλλο…!

Ρεάλ και Γιουνάιτεντ ήρθαν 1-1 στο "Μπερναμπέου" στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ και μας άφησαν να... ανυπομονούμε για την ρεβάνς ελπίζοντας ότι θα δούμε ανάλογη ματσάρα.

Ευτυχώς έχει κι άλλο…
Στο «Μπερναμπέου» Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και οι Μαδριλένοι μάλλον θα πρέπει να νιώθουν λίγο… απογοητευμένοι από την ισοπαλία.

Όλοι οι υπόλοιποι όμως, που παρακολουθήσαμε μία απίστευτη ματσάρα με 41 (!) τελικές προσπάθειες, δύο υπέροχα γκολ και ένα σωρό… παικταράδες, μόνο χαρούμενοι πρέπει να είμαστε που υπάρχει και επαναληπτικός. Η Γιουνάιτεντ από την μεριά της, μόνο… παθητική στάση δεν κράτησε.

Είχε τις ευκαιρίες της, βοήθησε ιδιαίτερα στο να φτάσουν οι τελικές στον απίστευτο αριθμό των 41 (!) και παίρνοντας το 1-1, απέκτησε και ένα, έστω και μικρό προβάδισμα για την πρόκρισή της στους «8». Στις 5 Μαρτίου η ρεβάνς στο "Όλντ Τράφορντ".



Η Ρεάλ μπήκε με πολύ επιθετική διάθεση στο παιχνίδι. Προσπάθησε να κυκλοφορήσει καλά την μπάλα και μόλις στο 4ο λεπτό του αγώνα ο Ντι Μαρία έκανε το πρώτο καλό σουτ του αγώνα. Η Γιουνάιτεντ ορισμένες φορές ένιωθε μία… «τρικυμία» στην άμυνά της και αυτό φάνηκε στην φάση του 6ου λεπτού όπου ο Κοεντράο έπιασε ένα πολύ ωραίο σουτ και ο Ντε Χέα βρήκε την μπάλα όσο χρειαζόταν για να την στείλει στο δοκάρι. Η Ρεάλ είχε τον έλεγχο και την κατοχή όμως στο 20ο λεπτό του αγώνα, ήρθε το γκολ για τη Γιουνάιτεντ. Ο Ρούνεϊ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γουέλμπεκ σηκώθηκε στην περιοχή, νίκησε τον Ράμος (δεν πρόλαβε να σηκωθεί καν) και με κεφαλιά έκανε το 1-0 για την ομάδα του Μάντσεστερ.

Οι Μαδριλένοι μετά το γκολ συνέχισαν να πιέζουν και έφταναν συχνά έξω από την περιοχή του Ντε Χέα, έτσι στο 30΄ο Κοεντράο έκανε την σέντρα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με ωραία κεφαλιά έγραψε το 1-1 στο «Μπερναμπέου» με τον Πορτογάλο να μην πανηγυρίζει το γκολ απέναντι στην πρώτη ομάδα του. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Γιουνάιτεντ όμως έφτασε ξανά πολύ κοντά στο γκολ με τον Γουέλμπεκ πρωταγωνιστή και τον Λόπεθ να τον προλαβαίνει στην έξοδο και να διώχνει σε κόρνερ. Ο ρυθμός έπεσε λίγο στην πορεία και έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ Μαδρίτης προσπάθησε να απειλήσει κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή στα πρώτα λεπτά. Στο 54΄όμως έγινε μία φάση που σηκώνει κουβέντα… Ο Εβρά έφυγε στην κόντρα και ο Βαράν τον ανέτρεψε λίγο πριν ο Γάλλος φτάσει απέναντι από τον Ντιέγκο Λόπεθ. Ο διαιτητής δεν έδωσε καν φάουλ και η Γιουνάιτεντ έμεινε με τις διαμαρτυρίες… Στο 61΄ο Ντε Χέα κράτησε ξανά την ομάδα του όρθια αφού ο Κοεντράο έβαλε προβολή από πλάγια θέση στην περιοχή και ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Γιουνάιτεντ σε εντυπωσιακή επέμβαση με τα πόδια.

Στο 71΄η Γιουνάιτεντ «χτύπησε» ξανά και μάλιστα σε διπλή φάση. Αρχικά ο Φαν Πέρσι βρέθηκε απέναντι από τον Λόπεθ και σούταρε ψηλά άουτ ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ της Ρεάλ αλλά δεν βρήκε ‘γεμάτη’ την μπάλα και έτσι αυτή δεν… έφτασε μέχρι την γραμμή. Το ματς ήταν… πάνω και ο Φαν Πέρσι στο 93΄λίγο έλλειψε να κλέψει τη νίκη αλλά ο Ντε Χέα έδιωξε σε κόρνερ… Ο διαιτητής δεν άφησε να εκτελεστεί η φάση και έτσι οι της Γιουνάιτεντ έφυγαν εκνευρισμένοι από τον αγωνιστικό χώρο έστω και αν το τελικό 1-1 τους δίνει μικρό προβάδισμα για την πρόκριση.




Ρεάλ Μαδρίτης (Μουρίνιο): Ντιέγκο Λόπεθ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Φάμπιο Κοεντράο, Αρμπελόα, Κεντίρα, Εζίλ, Τσάμπι Αλόνσο (83' Πέπε), Ντι Μαρία (75' Μόντριτς), Ρονάλντο, Μπενζεμά (60' Ιγκουαίν).

Μάντσεστερ (Φέργκιουσον): Ντε Χέα, Ράφαελ, Εβρά, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Έβανς, Κάρικ, Καγκάβα (64' Καγκάβα), Ρούνεϊ (84' Άντερσον), Γουέλμπεκ (73' Βαλέντσια), Φαν Πέρσι.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: