Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

O Πιστόριους στη χώρα του φόβου!

Όποιες και αν ήταν οι συνθήκες του θανάτου της 30χρόνης συντρόφου του Οσκαρ Πιστόριους, το περιστατικό έρχεται να υπενθυμίσει τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας που ταλανίζουν τη Νότια Αφρική.

O Πιστόριους στη χώρα του φόβου

Μόλις το περασμένο καλοκαίρι, ο Νοτιοαφρικανός αθλητής αποκάλυπτε στη Daily Mail πως κοιμάται έχοντας στο μαξιλάρι του ένα πιστόλι, ενώ δίπλα από το παράθυρο έχει ένα αυτόματο όπλο και πίσω από την πόρτα ένα μπαστούνι του κρίκετ και ένα του μπέιζμπολ.

Αν και αρκετοί επιλέγουν να μείνουν σε περιφραγμένες περιοχές οι οποίες φυλάσσονται επί 24ώρου βάσης από εταιρίες security, ο Πιστόριους τόνιζε : «Το πρόβλημα είναι όταν οι φύλακες είναι μέλη των συμμοριών. Συνήθως αυτές οι περιοχές είναι ασφαλείς, μέχρι να συμβεί κάτι».

Η Νότια Αφρική έχει από τους υψηλότερους δείκτες εγκληματικότητας και αυτό όπως είναι λογικό έχει αναγκάσει πολλούς να προφυλάσσουν τις περιουσίες του με τα όπλα. Μάλιστα οι ληστές προτιμούν να μπαίνουν σε σπίτια όταν βρίσκονται μέσα οι ιδιοκτήτες ώστε να τους υποδείξουν τα σημεία που μπορεί να έχουν κρύψει χρήματα ή κοσμήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου 50 άνθρωποι δολοφονούνται καθημερινά στη χώρα, ενώ αυξημένα είναι και τα ποσοστά επιθέσεων, βιασμών, ληστειών και αρπαγής αυτοκινήτων.
Όπως αποκαλύπτει έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, η Νότια Αφρική είναι δεύτερη πίσω από την Κολομβία στα ποσοστά δολοφονιών που προκαλούνται από πυροβόλα όπλα, και τα οποία είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερα από εκείνα που σημειώνονται στις ΗΠΑ.

Τα βίαια φαινόμενα μπορεί να αποτελούν καθημερινότητα για τους Νοτιοαφρικανούς, υπάρχουν όμως περιστατικά που σόκαραν την κοινή γνώμη. Το περασμένο καλοκαίρι μιια οικογένεια εκτελέστηκε από ληστές, οι οποίοι αφού πρώτα σκότωσαν τον σύζυγο, στη συνέχεια βίασαν και σκότωσαν τη γυναίκα του και στο τέλος έπνιξαν τη 12χρονη κόρη του ζευγαριού.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: