Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Σπάει τα κοντέρ ο Ιβάν!!

O Iβάν Σαββίδης έβαλε τα 15 εκ. ευρώ στα ταμεία του ΠΑΟΚ και ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του για την κίνηση που προκάλεσε πάταγο στις τάξεις του «δικεφάλου του Βορρά»!
Πληθωρικός στα λόγια, πληθωρικός και στις πράξεις. Ξέρει να εντυπωσιάζει και με τον έναν και με τον άλλο τρόπο. Για τον Ιβαν Σαββίδη και σήμερα ο λόγος. Δικαιολογημένα θεωρώ, με δεδομένο ότι αιφνιδίασε ακόμα και τους στενούς τους συνεργάτες στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ προχωρώντας χθες στην κατάθεση ποσού 15.000.000 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό της ΠΑΕ για να καλύψει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που ολοκληρώνεται την Παρασκευή.
Ο Σαββίδης κάνει πράξη την δέσμευση του για την μετατροπή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε εύρωστη εταιρία καθώς από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα συνολικά έχει διαθέσει ποσό 25.000.000 ευρώ. Και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι θα υπάρξει και συνέχεια στην επένδυση του.
Βιάστηκαν ορισμένοι χθες να υποστηρίξουν ότι τα χρήματα αυτά προορίζονται για να αποπληρωθούν τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην εφορία. Λάθος! Τα χρήματα αυτά τοποθετήθηκαν στον λογαριασμό της ΠΑΕ για την ανάπτυξη της τους επόμενους μήνες. Για την διευθέτηση δηλαδή διαφόρων οικονομικών εκκρεμοτήτων, για την απόκτηση παικτών το καλοκαίρι και βέβαια για την αγορά των στρεμμάτων που θα επιλέξει σύντομα ο ίδιος ο Ιβαν προκειμένου να ξεκινήσει η ανέγερση του αθλητικού κέντρου που οραματίστηκε.
Ο ομογενής επιχειρηματίας είναι έτοιμος να διαθέσει ένα έξτρα ποσό 11.000.000 ευρώ προκειμένου να αποπληρωθεί το χρέος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Ελληνικό δημόσιο. Γιατί 11.000.000 ευρώ; Γιατί αυτό είναι το ποσό που θεωρήθηκε δίκαιο να πληρωθεί εφ΄ άπαξ, στην διάρκεια των συζητήσεων και των επαφών που είχαν ο Σαββίδης και αξιωματούχοι της Ελληνικής κυβέρνησης.
Όπως είναι γνωστό η Ελληνική κυβέρνηση περιμένει το Ο.Κ. από την τρόικα (πόσο αστείο είναι η κυβέρνηση μιας χώρας να μην μπορεί να αποφασίσει για την τακτική που θα ακολουθήσει με τους επιχειρηματίες και να περιμένει έγκριση από τον. μπαμπάς της) για να προχωρήσει στην έγκριση της σχετικής διάταξης που θα δώσει την ευκαιρία και σε άλλες εταιρίες τη δυνατότητα να την εκμεταλλευτούν να πληρώσουν τα χρέη τους γεμίζοντας με «ζεστό» χρήμα τα άδεια ταμεία του Ελληνικού δημοσίου.
Ο ομογενής επιχειρηματίας έχει δεσμευθεί ότι είναι έτοιμος σε περίπτωση που δρομολογηθούν οι εξελίξεις να καταβάλει άμεσα το ποσό που προαναφέρω απαλλάσσοντας μια για πάντα την ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον βραχνά των χρεών που έχει εξελιχθεί σε σίριαλ τόσα χρόνια.
Ας κάνουμε μαζί την πρόσθεση. 10.000.000 ευρώ τον Αύγουστο, 15.000.000 ευρώ τον Φεβρουάριο και 11.000.000 ευρώ όποτε του ζητηθεί για τα χρέη. Σύνολο 36.000.000 ευρώ θα γράψει το κοντέρ πριν καν συμπληρωθεί ένας χρόνος παρουσίας του Σαββίδη στον ΠΑΟΚ. Και γράφω πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος στην ΠΑΕ διότι θεωρω δεδομένο ότι το αργότερο μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχει κλείσει η υπόθεση των χρεών καθώς αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση που πιέζεται για να συγκεντρώσει χρήματα στα ταμεία της.
Αυτό που προκύπτει είναι ότι ο Σαββίδης δεν απέκτησε τις μετοχές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να επισκέπτεται δυο φορές το μήνα την σουίτα του στην Τούμπα και να περνάει ευχάριστα η ώρα του. Δεν αντιμετωπίζει τον Δικέφαλο ως συμπλήρωμα της επέκτασης των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων στην Ελλάδα αλλά ως το πιο ισχυρό όχημα.
Τα οφέλη για τον ΠΑΟΚ θα είναι τεράστια. Ο Ιβαν δημιούργησε προσδοκίες στους οπαδούς της ομάδας και με τις κινήσεις του δείχνει ότι είναι έτοιμος να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης που εισπράττει.
Υ. Γ. 1 Ο Σαββίδης έχει καταστρώσει ένα πλάνο για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και το ακολουθεί πιστά. Θα εντυπωσιάσει ακόμα περισσότερο με τις κινήσεις που έχει αποφασίσει να κάνει τους επόμενους μήνες και δεν αφορούν μόνο την ομάδα αλλά και τις επιχειρηματική δραστηριότητα που θα αναπτύξει στη χώρα. Ακόμα κι αν συναντήσει κλειστές πόρτες στην προσπάθεια να επενδύσει σε εταιρίες που θα αποκρατικοποιηθούν έχει εναλλακτικές λύσεις.
πηγή: gazzetta.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: