Ο Μιχάλης Τσόχος εξηγεί γιατί η Λεβάντε είναι ισπανική ομάδα μόνο στην καταγωγή, αλλά δεν έχει την παραμικρή σχέση με τις υπόλοιπες 19 ομάδες της Πριμέρα και προτείνει ο Ολυμπιακός να... πέσει στην παγίδα της.
Αν ο περισσότερος κόσμος που θα κάτσει την Πέμπτη το βράδυ μπροστά στην τηλεόραση , περιμένει να δει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα σε μία ισπανική ομάδα και ότι αυτό αντιπροσωπεύει, τότε κάνει λάθος.
Αν το βρείτε πουθενά, ποιος θα έχει την κατοχή μπάλας στο ματς που θα γίνει στην Ισπανία, παίξτε το χωρίς δεύτερη κουβέντα στο στοίχημα. Ο Ολυμπιακός θα έχει την μπάλα στα πόδια του την περισσότερη ώρα. Ο Ολυμπιακός θα μοιάζει η καλύτερη ομάδα, αυτή που προσπαθεί να παίξει σωστά, να φτιάξει παιχνίδι. Αυτό θα συμβαίνει είτε το ματς είναι ισόπαλο, είτε κερδίζει η Λεβάντε, είτε κερδίζει ο Ολυμπιακός.
Ακόμη και αν οι ερυθρόλευκοι βρεθούν μπροστά στο σκορ στο πρώτο λεπτό, η Λεβάντε και πάλι δεν θα πάρει την μπάλα στα πόδια της. Δεν θα βγει μπροστά για να ανατρέψει την κατάσταση. ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ και δεν το έχει κάνει ούτε σε ένα ματς της τα τελευταία δύο χρόνια.
Είναι απίστευτο, αλλά είναι η μοναδική ομάδα από τις 20 της Πριμέρα Ντιβιζιόν όπου στα εντός έδρας ματς της τα ποσοστά κατοχής μπάλας κατά μέσο όρο μόλις και μετά βίας αγγίζουν το 37%. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στα ματς της έδρας της στα οποία ήταν θεωρητικά το φαβορί. Ακριβώς το ίδιο και όταν βρέθηκε να χάνει εντός έδρας από χαμηλότερης δυναμικότητας ομάδα, την οποία μάλιστα στο τέλος την κέρδισε με ανατροπή. Και τις ανατροπές η Λεβάντε τις κάνει χωρίς να έχει την μπάλα στα πόδια της. Και φουλ επίθεση όταν θέλει να παίξει, με αντεπιθέσεις το κάνει...
Διάφορες ομάδες, έχουν δοκιμάσει να της δώσουν την μπάλα, να καθίσουν πίσω και να την περιμένουν. Δεν τα κατάφεραν... Η Λεβάντε δεν την πήρε την μπάλα. Αφησε τα αντίπαλα στόπερ να την κυκλοφορούν και τα πίεζε για να εκμεταλλευτεί το λάθος τους. Το ίδιο θα κάνει και με τον Ολυμπιακό. Θα του δώσει την μπάλα και θα περιμένει το λάθος του, την αδράνειά του, την στιγμή που τα στόπερ δεν θα προλάβουν τον Μάρτινς και τα μπακ του θα έχουν ανεβεί ψηλά για να φτιάξουν παιχνίδι.
Αν στην Ευρώπη τα δύο τελευταία χρόνια υπάρχει μία ομάδα που ξέρει να παίζει καλά και σε κάθε ματς της, το παιχνίδι της γάτας με του ποντικιού αυτή είναι η Λεβάντε. Και δεν είναι μόνο η κατοχή της μπάλας που δείχνει τον τρόπο που παίζουν οι Λεβαντίνοι. Είναι όλοι οι αριθμοί. Η Λεβάντε είναι μία από τις πρώτες ομάδες στην Ισπανία σε αριθμό φάουλ (που κάνει) ανά παιχνίδι. Η Λεβάντε μία από τις πρώτες ομάδες στην Ευρώπη στην στατιστική κατηγορία των τάκλιν, η πρώτη σε όλη την Πριμέρα σε κλεψίματα.
Οποιον αριθμό κι' αν κοιτάξεις, το “φωνάζει”. Η Λεβάντε δεν έχει καμία σχέση με τις ισπανικές ομάδες... Αυτή την ομάδα θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός και νομίζω ότι το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να... πέσει στην παγίδα της. Κανείς δεν κατάφερε να της δώσει την μπάλα και να την περιμένει. Πολλοί όμως κατάφεραν να πάρουν την μπάλα να την στριμώξουν και να την νικήσουν. Αλλωστε αμυντικά δεν είναι η πιο αξιόπιστη ομάδα στον κόσμο. Ούτε καν μία από τις καλύτερες στην Ισπανία. Αφού λοιπόν ο Ολυμπιακός θα έχει την μπάλα στα πόδια του έτσι κι' αλλιώς ας μην την κρατήσει απλώς, ας δοκιμάσει να σκοτώσει τους Ισπανούς από το πρώτο ματς...