Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

«Το αντιμετωπίζω πρώτη φορά»

Ενδιαφέρουσες απόψεις εξέφρασε στην συνδρομητική τηλεόραση ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Γιώργος Δώνης σχετικά και με το φαινόμενο των συχνών τραυματισμών αλλά και για την ομάδα, τους παίκτες του και τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα είπε στην Nova: "Οταν δεν υπάρχουν τ' αποτελέσματα που θέλεις πάντα κυριαρχεί η στεναχώρια αλλά μετά από λίγες ημέρες αυτό που σκέπτεσαι είναι το πόσο πρέπει να είσαι δυνατός, το πόσο πρέπει να επηρεάσεις θετικά την ομάδα ώστε στο επόμενο ματς να διεκδικήσεις και να φτάσεις - πάλι - στο θετικό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι το πιο δύσκολο κομμάτι του μηνός ήταν το ν' ανατρέψουμε το σκορ του πρώτου παιχνιδιού στο Κύπελλο. Εκεί υπήρχε μεγαλύτερο άγχος και μεγαλύτερη πίεση γιατί ουσιαστικά θα χάναμε έναν στόχο που θέλουμε να φτάσουμε μακριά. Ευτυχώς - τουλάχιστον - τα καταφέραμε στον επαναληπτικό κι από εκεί και πέρα υπήρχαν κάποια παιχνίδια στο πρωτάθλημα που μας πήγαν πιο πίσω, χάσαμε τη θέση στον βαθμολογικό πίνακα που είχαμε και μετά την τελευταία νίκη επανήλθαμε σ' αυτήν (σ.σ. τη θέση). Νομίζω όμως ότι στο πρωτάθλημα κυρίαρχο στοιχείο είναι το τι θα κάνει η ομάδα στα πλέι οφ".
- Επόμενος αγωνιστικός σταθμός στο πρωτάθλημα, το Σάββατο, στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ. Μένουν τρεις ημέρες ακόμη, έχετε κάνει κάποιες σκέψεις για την επικείμενη αναμέτρηση;

"Υπάρχουν - πάντα - σκέψεις σ' ότι αφορά και τον αντίπαλο να μελετήσουμε, τον έχουμε μελετήσει ήδη και τη δικιά μας ομάδα ανάλογα τα προβλήματα που έχουμε ν' αντιμετωπίσουμε. Οι σκέψεις είναι συγκεκριμένες. Νομίζω ότι μας δίνεται η δυνατότητα να εμφανιστούμε καλοί στον αγωνιστικό χώρο και να φτάσουμε σ' ένα καλό επίπεδο απόδοσης για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς".
Για τις συχνές θλάσεις είπε:

"Κοιτάξτε, γύρω από το φαινόμενο αυτών των τραυματισμών, που γενικώς εγώ στην προπονητική μου καριέρα το αντιμετωπίζω πρώτη φορά γιατί στα προηγούμενα δέκα χρόνια δεν το έχω αντιμετωπίσει, είναι λάθος - κατ" αρχήν - να συγκρίνουμε διαφορετικές περιόδους. Το τελευταίο διάστημα αποφασίσαμε γιατί επί δυόμιση μήνες κάναμε προπόνηση στα πιο μικρά γήπεδα και δεν είναι δικιά μου τοποθέτηση αυτή, είναι τοποθέτηση των ποδοσφαιριστών μου. Οταν μετά από κάθε προπόνηση, όταν κάναμε σ" αυτά τα γήπεδα επειδή είχε κλείσει το μεγάλο, έρχονται και διαμαρτύρονται οι ποδοσφαιριστές για το γήπεδο και για το πως αισθάνονται "βαριά" τα πόδια τους και τις γάμπες τους εμείς πρέπει να δούμε πως θα λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Το τελευταίο διάστημα, το τελευταίο δίμηνο αποφασίσαμε να γίνονται αρκετές προπονήσεις στην Τούμπα. Προσπαθούμε - τουλάχιστον - στη Μεσημβρία στο κεντρικό γήπεδο, που δεν έχει πετύχει, να ρίχνουμε αρκετό νερό ώστε να μειώσουμε αυτό το φαινόμενο που υπήρχε - τουλάχιστον - σε πολύ μεγάλο βαθμό το προηγούμενο διάστημα.

Η αλήθεια είναι ότι σε σημαντικό βαθμό από τη στιγμή που κάναμε αυτό το διαφορετικό πρόγραμμα άλλαξαν τα πράγματα. Δε μας έχει συμβεί τίποτα στην προπόνηση, παρά μόνο δυο γεγονότα στη διάρκεια των παιχνιδιών. Το ένα ήταν του Κίτσιου σ" ένα παιχνίδι που μπήκε ως αλλαγή με την Καλλιθέα. Και το τελευταίο είναι του Ολίσε, που ο Ολίσε θεωρώ ότι είναι άλλο το πρόβλημα γιατί είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν έχει προπονηθεί με τον ΠΑΟΚ. Δηλαδή μαζί μας δεν έχει προπονηθεί. Ουσιαστικά έχει κάνει δυο χαλαρώματα πριν από δυο παιχνίδια. Γιατί ακόμη και μετά το παιχνίδι με τον Αρη έφυγε στη Ρωσία και γύρισε την Τετάρτη. Αρα μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος ήταν διακοπές, είχε διακοπές ένα μήνα, είχε δυο εβδομάδες προετοιμασία μόνο, μπορεί να οφείλεται στην ανετοιμότητά του, εμείς που θέλαμε να τον βάλουμε με τριαντάλεπτα όσο νωρίτερα γίνεται στην ομάδα δεν οφείλεται ούτε στη Μεσημβρία, ούτε οφείλεται στην προπόνηση . μπορεί να οφείλεται σε οποιονδήποτε άλλο λόγο είτε από την προετοιμασία που έχει κάνει ο ίδιος είτε από την ανετοιμότητα του ποδοσφαιριστή και με την άμεση προσαρμογή σ" έναν αγώνα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: