Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Η πρόταση του Ανρί για την πάταξη του ρατσισμού!

Να αφαιρούνται βαθμοί από τις ομάδες, των οποίων οι οπαδοί γίνονται πρωταγωνιστές ρατσιστικών επεισοδίων, πρότεινε ο Τιερί Ανρί, προκειμένου να παταχθεί ο ρατσισμός στα γήπεδα.

Η πρόταση του Ανρί για την πάταξη του ρατσισμού
Είναι ένα καταδικαστέο φαινόμενο, το οποίο, δυστυχώς, εμφανίζεται ολοένα και πιο συχνά στα γήπεδα όλου του κόσμου. Οι ρατσιστικές επιθέσεις ανεγκέφαλων, οι οποίοι θεωρούν «κατώτερους» τους μαύρους ποδοσφαιριστές και φροντίζουν να το δείχνουν αυτό με την απαράδεχτη συμπεριφορά τους.

Τα μέτρα που έχουν παρθεί είναι αρκετά, αλλά δεν μοιάζουν να είναι αποτελεσματικά. Ο Τιερί Ανρί, από τις ΗΠΑ στις οποίες βρίσκεται, καταθέτει τη δική του πρόταση, προκειμένου να παταχθεί το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο. «Όταν οπαδοί έχουν ρατσιστικές τάσεις, βρίζουν και αποδοκιμάζουν παίκτες, μόνο και μόνο γιατί το χρώμα του δέρματός τους διαφέρει από αυτό των ποδοσφαιριστών, όταν επιδεικνύουν, γενικότερα, ρατσιστική συμπεριφορά, θα πρέπει να αφαιρούνται βαθμοί από την ομάδα την οποία υποστηρίζουν. Με αυτόν τον τρόπο, ίσως να γίνουν πιο προσεκτικοί στη συμπεριφορά τους. Το να βλέπεις την ομάδα σου να υποχωρεί στη βαθμολογία επειδή εσύ είσαι ρατσιστής, ίσως να αποτελεί ένα αντικίνητρο σε αυτούς τους αχαρακτήριστους οπαδούς», ήταν η πρόταση που έκανε ο πρώην παίκτης της Άρσεναλ.

Ωστόσο, με τον τρόπο αυτό οι ρατσιστές δεν γίνονται λιγότεροι, αλλά λιγότερο εκδηλωτικοί. Ο Ανρί δεν διαφωνεί με αυτό. «Θα ήταν ουτοπικό να πιστεύουμε πως τέτοια άτομα θα μπορούσαν να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης τους με μια τιμωρία της ομάδας τους. Οι ρατσιστές υπάρχουν και, δυστυχώς, θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Πρέπει να γίνουν περισσότερες αλλαγές σε πολλά επίπεδα. Στην παιδεία, την κουλτούρα, τον τρόπο σκέψης. Το φαινόμενο δεν καταπολεμάται έτσι εύκολα. Αλλά από κάπου θα πρέπει να αρχίσουμε. Και αν με το ποδόσφαιρο καταφέρουμε να κάνουμε μια αρχή, αν μπορέσουμε να συνετίσουμε έστω και έναν από αυτούς τους ανθρώπους, τότε θα σημαίνει πως έχουμε πετύχει κάτι και πως η ελπίδα δεν πρόκειται να σβήσει», τόνισε με έμφαση ο Τιερί Ανρί.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: