Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Δωμάτιο… πανικού

Είναι γεγονός πως κανείς δεν περίμενε ότι η φετινή σεζόν θα ήταν εύκολη για τον Άρη.

Ωστόσο κανείς δεν περίμενε και η κατάσταση να φτάσει σε τόσο οριακό σημείο. Τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας αλλά και η γενικότερη παρουσία της στα μέχρι τώρα παιχνίδια που παίρνουν τον χαρακτήρα του «τελικού» δεν είναι η αναμενόμενη. Δεν θυμίζει την ομάδα… Άρης. Με απολογισμό έξι πόντων στην πρώτη «6άδα» αγώνων του δευτέρου γύρου, τα πράγματα ζορίζουν. Η νέα ήττα-σοκ από τον Πλατανιά, στην Κρήτη έφερε την ομάδα για πρώτη φορά φέτος κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού. Θεωρητικά το πρόγραμμα τις έξι πρώτες αγωνιστικές ήτανε βατό –σε σχέση με τη συνέχεια- αλλά σε καμία περίπτωση η ομάδα δεν το εκμεταλλεύτηκε. Άφησε πόντους σε ομάδες που είναι στο ίδιο «καλούπι» με αποτέλεσμα να «βυθιστεί» βαθμολογικά κι? άλλο.

Από την Κυριακή αρχίζει ένας νέος κύκλος οριακών αγώνων για τον Άρη, κόντρα όμως σε πιο ισχυρούς (βάσει βαθμολογίας) αντιπάλους. Είναι πλέον σαφές πως η ομάδα πρέπει να βρει ηρεμία στο παιχνίδι της και στα αποδυτήριά της, να έχει καθαρό μυαλό στη διάρκεια των αγώνων, να βγει από το δωμάτιο πανικού που φαίνεται να είναι εγκλωβισμένη. Από την ώρα που ολοκληρώθηκε το ματς με τον Πλατανιά, στο μυαλό του προπονητή του Άρη άρχισε να αναλύεται το «μαύρο κουτί» του ματς. Το συμπέρασμα του Μιχαλήτσου είναι πως τα πάντα κρίθηκαν στην έλλειψη καθαρού μυαλού (βλ. φάση αποβολής του Γιαννιώτα). Δεν υπήρξε ηρεμία στο παιχνίδι, η διαχείριση του οποίου –σε γενικότερα πλαίσια- ήταν κάκιστη.

Η συνέχεια προμηνύεται πιο δύσκολη, αφού το πρωτάθλημα είναι κρίσιμη καμπή και η κάθε ομάδα ψάχνει και τον βαθμό. Δεν… θα χαριστεί κανείς. Ο Μιχαλήτσος ψάχνει να βρει κάπου να ακουμπήσει όλη την ομάδα για να υπάρξει άμεση αντίδραση με αποτελέσματα, αναζητώντας παράλληλα τη νοοτροπία του νικητή και όχι την ηττοπάθεια με την οποία την παρουσία στην Κρήτη.

* Στη χθεσινή προπόνηση δεν συμμετείχαν, ο Ανδρέας Τάτος (οίδημα στον αχίλλειο τένοντα), ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας (οίδημα στη γάμπα) και Δημήτρης Διαμαντάκος (ενοχλήσεις στη μέση). Η κατάστασή τους δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία και αναμένεται να τεθούν στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Σήμερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινή προπόνηση στο Ν. Ρύσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: