Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Νικήστε… Σκουπίστε… Τελειώσατε!!

Να σφραγίσει το εισιτήριο του για το Final 4 του Λονδίνου θέλει ο Ολυμπιακός που απόψε κοντράρεται με την Εφές στην Κωνσταντινούπολη (20:00), στο τρίτο ματς των play offs της Euroleague.

Νικήστε… Σκουπίστε… Τελειώσατε
Μία νίκη από την πρόκρισή του στο Final 4 του Λονδίνου απέχει ο Ολυμπιακός και απόψε (20:00, Novasports 3) στην Κωνσταντινούπολη με αντίπαλο την Εφές μπορεί να… σκουπίσει και να ξεμπερδεύει.

Οι «ερυθρόλευκοι» κοντράρονται για τρίτη φορά στην σειρά των play offs της Euroleague με το συγκρότημα του Οκτάι Μαχμούτι και έχουν την ευκαιρία να κλείσουν εισιτήριο για την τετράδα καθώς επικράτησαν 2-0 στα δύο πρώτα ματς στο ΣΕΦ.

Τα πράγματα πάντως δεν αναμένεται να είναι εύκολα για τους Πειραιώτες. Η Εφές θα παλέψει μέχρι τέλους για τη νίκη που θα την διατηρήσει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης και στην προσπάθειά της αυτή θα έχει και την στήριξη των οπαδών της. Βέβαια όσο θετικά μπορεί να λειτουργήσει αυτό, άλλο τόσο μπορεί να δράσει και εναντίον της λόγω της αυξημένης πίεσης που θα υπάρχει στους παίκτες της ομάδας. Πάντως ο τουρκικός σύλλογος είναι πολύ δυνατός στην έδρα του. Μετρά φέτος στην Euroleague ρεκόρ 9-3, ενώ στις νίκες περιλαμβάνεται και η ευρεία επικράτηση επί του Ολυμπιακού τον Οκτώβριο για την κανονική διάρκεια της διοργάνωσης (98-72).

Αγωνιστικά οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Μάλιστα στην Κωνσταντινούπολη ταξίδεψαν 14 παίκτες. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε μαζί του στην αποστολή και τους Πέρκινς και Γεωργάκη για να έχει το κεφάλι του… ήσυχο σε περίπτωση απροόπτου.

Πλήρεις και οι γηπεδούχοι. Ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς που είχε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο παιχνίδι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας λόγω ενοχλήσεων στη μέση φαίνεται να είναι μία χαρά και στη διάθεση του προπονητή του.

Όσο για την παράδοση... απόλυτη ισορροπία: οι δύο ομάδες έχουν από πέντε νίκες επί τουρκικού εδάφους. Κόντρα στην Εφές ο Ολυμπιακός έχει να θυμάται από βραδιές θριάμβου, όπως το 77-42 της Πόλης το 1994 ή την περσινή νίκη με 67-65, που άνοιξε το δρόμο για το Final 4.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Χοσέ Ραμόν Γκαρθία Ορτίθ (Ισπανία), Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία) και Έντι Βιατόρ (Γαλλία).Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: